nowe wersje Commentary
Back to Commentary screen reader#161 misiek
A jak teraz włączyć pokrętło i w ogóle nim się posługiwać?
#162 balteam
#163 misiek
#164 misiek
Mam w ogóle inne opcje niż ty i nie mam czegoś takiego, by Csr zachowywał się jak Talkback.
#165 DJGraco
U mnie taki problem, że to w ogóle nie jest przetłumaczone i w zasadzie nie wiem co wybieram tak na prawdę bo czyta mi tylko zaznaczone/niezaznaczone etc etc.
Balteam ma czeską wersję, wydaje mi się, że tu chodzi o ustawienia zachowania w polskiej.
#166 DJGraco
#167 zywek
NO ale przecież to nie powoduje, że wybieramy akcje za pomocą góra / dół, tylko lewo / prawo, czyli nie możemy chodzić po elementach i wykonywać na elementach działania jak w TB czy w VO na iPhone.
#168 misiek
W takim razie wychodzi na to, że u mnie się jakby w ogóle nie zaktualizowało, tylko z jakiegoś powodu przeinstalowała się stara wersja, a instalowałem tą dokładnie z linka co dał Graco.
#169 balteam
@żywek, jak ustawisz jk Dj. graco, to zmieniasz pokrętło góra dół, lub dół góra, wybierasz działania, no i wtedy palcem w dół lub palcem w górę chodzisz po akcjach, lewo lub prawo chodzisz sobie poklejnyh wiadomościach, po wszystkim, jak każdy Europejczyk :D
#170 zywek
Ja nie mam tych opcji w ogóle, także niestety.
#171 misiek
Odinstalowałem, przeinstalowałem i tak samo tych opcji nie mam, a akcje dalej nie działają.
#172 balteam
te opcje są nieprzetłumaczone, macie na pewno najnowszą wersję? w sensie sprawdźcie w ustawieniach co wam mówi za wersję.
#173 misiek
U mnie wersja 20240914
#174 balteam
SkŁaniam się do opcji, że coś źle klikacie, poczekajcie aż polskie tłumaczenie wejdzie, Paulinux podobno siedzi i robi.
#175 adelcia
oo super że ktoś w końcu to tłumaczy, bo już się bawłam że będę musiała tel ptrzestawiać do czeskiego, bo tam jest commentary w prawie pełni przetłumaczony, a polski podupadał, więc się cieszę że mogę dalej mieć tel w j polskim.
-- (balteam):
SkŁaniam si€ do opcji, że coś źle klikacie, poczekajcie aż polskie tłumaczenie wejdzie, Paulinux podobno siedzi i robi.
--
#176 balteam
końcówka 10001, weszła chyba wersja stabilna, od 1 do 5 października zniżka 10%, po instalacji dostaniecie info ile co kosztuje, 3 lata to 40 dolców, z obecnym kursem to w sumie na bank kupię.
#177 DJGraco
Da się btw wybierać jakie dokładnie pozycje mamy mieć na tym pokrętle góra dół?
#178 balteam
oczywiście, że tak, tylko najlepiej od razu przemyśleć co się jak chce, bo potem wchodzimy w ustawienia pokrętła webowego albo ogólnego i zaznaczamy, on potem ustawi w takiej kolejności te pozycje na pokrętle jak zaznaczyliśmy, czyli jak chcemy znaki, słowa i nagłówki, to dokładnie wt ej samej kolejności zaznaczmy, a jak odwrotnie, to w odwrotnej.
te pokrętła są pewnie w nieprzetłumaczonej części polskiej, mogę nagrać jak tam do tego idę jak chcesz.
#179 misiek
To nagraj.
#180 DJGraco
No byłbym wdzięczny. Tylko syntezę zwolnij