Forum

nowe wersje Commentary

Commentary screen reader

misiek

#161 ·

A jak teraz włączyć pokrętło i w ogóle nim się posługiwać?
Potrzebuję papugę, gdyż ściga mnie kruk, za to że pożyczyłem pieniądze od bociana.

balteam

#162 ·

Transkrypcja

Witajcie. Nagrałem to ustawić, bo w polskiej wersji jest sporo nieprzetłumaczonych rzeczy. Boże, co ja zrobiłem, przez komórkę iPhone'a wziąłem. No i tak. Wchodzimy w ustawienia. W ustawienie operacji. Potem pierwsza funkcja, bo nie wiem, czy już macie to przetłumaczone. To coś będzie o domyślnych gestach i zachowaniu... ...zachowania, czy coś tam. No i teraz tak. Gdzie to będzie? Wchodzimy w pierwszą opcję i to jest ustawienie, jak się mają gesty zachowywać. I w tych gestach zmieniamy, czy mamy chodzić jak w talkbacku, czy na odwrót. I w ogóle i w szczególe. Nie chce mi się tego dokładnie opisywać. Powiem, że nie. Powiem Wam funkcję, którą ja mam i jak to działa u mnie. Jeszcze raz Wam pokażę na przykładzie. To jest ostatnia opcja w tym menu. Tam jest 10 opcji i to jest dziesiąta. Także ją zaznaczacie. No i teraz tak. Idziemy sobie na Gmaila. No i teraz mam Google Play. Wchodzę sobie normalnie lewo, prawo jak w talkbacku. Góra, dół albo dół, góra. Zmieniam to, co jest na pokrętle. Idę dół, góra. Znaki. Słowa. Linijki. Akcje. No i znaki, słowa. Nie pokazuje się tutaj domyślnie niestety, potem trudno. No i idę w prawo. Mam tego maila. Szukam akcje. Czyli jechałem palec gór, dół. No i wybrałem akcje. I teraz palcem w dół mam przydać gwiazdkę. Archiwować. Skasuj. I tyle. No i tak to wygląda. Jestem na przykład na sklep Play na Nowa Launcher na głównym ekranie. Palcem góra, dół robię raz. No. Nieważne. Raz i mam akcje. I teraz palcem w dół. Raz. Skróty. Jeszcze raz. Usunąć. Przesunąć aplikację. I tak dalej. Także. Było łatwo.

Zapraszam osoby posiadające piesy, lub chcące je posiadać, do dołączenia do grupy o psach przewodnikach.

misiek

#163 ·

Transkrypcja

Dobra, przede wszystkim ja tu nie mam czegoś takiego jak ustawienia operacji, dlaczego nie wiem, ale przyjmijmy, że wiem o co Ci chodzi. No dobra, no to lecimy. Ustawienia. Ustawienia. Ustawienia ogólne. Kreator instalacji. Ustawienia ogólne. Domyślam się, że to będzie tutaj. Nie wiem, czy tutaj Ci chodzi o to. Ustawienie przycisk. Więcej opcji przycisk. Przesuń w górę i w dół akcji funkcja. Przesuń w górę i w dół akcji funkcja. Dlaczego to się z powrotem włączyło, to w sumie też nie wiem. To było zaznaczone, że nie. Przesuń w lewo lewy skrót do wyśliny. Przesuń w prawo prawy skrót do wyśliny. Przesuń w lewo i w prawo poprzedni element nawigacji. Przesuń w prawo i w lewo następny element nawigacji. Przesuń w górę i w dół brak polecenia. Przesuń w dół i w dół. Przesuń w lewo i w dół ręczyk. Przesuń w lewo i w dół. O tym mówisz ustawienia zachowania. Dalej. Mówisz ostatnia opcja, tak? Schematy bestów. Ustawienia bestów custom. Opis bestów. Zarządzaj schematami bestów. Bestów tych nie można dostosować. Schemat bestów dla aplikacji. Konfiguruj schemat bestów dla aplikacji. Jest. Ustawienia przewijania. Ustawienia akcji klikania. Ustawienia skrótów klawiszowych. Ustawienia klawiatury zewnętrznej. Ustawienia bestów dla czytnika linii papilarnych. Pozostałe ustawienia. Przejdź wyżej przycisk. Pozostałe ustawienia. Pozostałe ustawienia. Pozostałe. Otrząśnięcie brak polecenia. Czułość na wstrząsy. Wstrząśnij. Nie zaznaczone. Pozostałe ustawienia. No to kurde nie wiem. Bo ja mam w ogóle inne menu. Niż ty. Aaa. Nie ma czegoś takiego jak. Ustawienia operacji. Jakby nie wiem czy nie ma czy ja nie wiem gdzie tego szukać. Ale dobra zobaczę jeszcze raz i. Najwyżej nagram się ponownie.

Potrzebuję papugę, gdyż ściga mnie kruk, za to że pożyczyłem pieniądze od bociana.

misiek

#164 ·

Mam w ogóle inne opcje niż ty i nie mam czegoś takiego, by Csr zachowywał się jak Talkback.

DJGraco

#165 ·

Edited
U mnie taki problem, że to w ogóle nie jest przetłumaczone i w zasadzie nie wiem co wybieram tak na prawdę bo czyta mi tylko zaznaczone/niezaznaczone etc etc.
Balteam ma czeską wersję, wydaje mi się, że tu chodzi o ustawienia zachowania w polskiej.

DJGraco

#166 ·

Transkrypcja

Dobra ludziska, kochani moi, chyba odkryłem jak się to robi i pokażę to teraz jak to wygląda w obecnej wersji. Mam nadzieję, że to zostanie potem przetłumaczone, bo byłoby trochę słabo generalnie. Więc tak, chyba odkryłem i może Baltim potwierdzić, czy faktycznie włączyłem tą funkcję, o którą mi chodzi, o którą jemu chodzi właściwie, także tak. Zwolniłem syntezę, żeby było wszystko zrozumiałe, bo nie każdy rozumie taką szybką syntezę i tak dalej, więc. I teraz tak, chodzimy sobie, Jeszua Plus, a właśnie po co wyszedłem, jesteśmy na ekranie głównym. Ustawienia zachowania, wchodzimy, pierwsza niezaatykietowana opcja, czyli to jest coś tam po chińsku. O, teraz znowu mamy to, wchodzimy i teraz tak, liczymy sobie, raz, dwa, trzy, cztery, pięć, sześć, siedem, osiem. Dziewięć, jeszcze raz, dla pewności, raz, dwa, trzy, cztery, pięć, sześć, siedem, aha, dziewięć jest jednak tych opcji, jeszcze raz się upewnię tylko. Tak, dziewiąta opcja, to jest właśnie to, o co chodzi. Tajem, anuluj. Przejdziemy sobie na gmaila i teraz mamy tak, no, mamy jakiś tam, na przykład, serwis PayPal, mamy coś takiego, palcem góra-dół, domyślny, działania, coś niezaetykietowanego, niestety, rozpoznawani, szybkość mowy. Głośność, kopiuj, strony, paragrafy, linie, słowa, znaki, przesunięcie pionowe, suwak, węzeł, klikalne. No, generalnie mamy tutaj, no, dużo różnych możliwości, działania, na przykład. Tutaj gwiazdkę archiwizuj, usuń, tekst, domyślne, działa, działa. Dziękuję za uwagę, do zobaczenia w kolejnych odcinkach, do zobaczenia w kolejnych odcinkach, do zobaczenia w kolejnych odcinkach, do zobaczenia w kolejnych odcinkach.

zywek

#167 ·

NO ale przecież to nie powoduje, że wybieramy akcje za pomocą góra / dół, tylko lewo / prawo, czyli nie możemy chodzić po elementach i wykonywać na elementach działania jak w TB czy w VO na iPhone.

misiek

#168 ·

W takim razie wychodzi na to, że u mnie się jakby w ogóle nie zaktualizowało, tylko z jakiegoś powodu przeinstalowała się stara wersja, a instalowałem tą dokładnie z linka co dał Graco.

balteam

#169 ·

@żywek, jak ustawisz jk Dj. graco, to zmieniasz pokrętło góra dół, lub dół góra, wybierasz działania, no i wtedy palcem w dół lub palcem w górę chodzisz po akcjach, lewo lub prawo chodzisz sobie poklejnyh wiadomościach, po wszystkim, jak każdy Europejczyk :D
Zapraszam osoby posiadające piesy, lub chcące je posiadać, do dołączenia do grupy o psach przewodnikach.

zywek

#170 ·

Ja nie mam tych opcji w ogóle, także niestety.

misiek

#171 ·

Odinstalowałem, przeinstalowałem i tak samo tych opcji nie mam, a akcje dalej nie działają.

balteam

#172 ·

te opcje są nieprzetłumaczone, macie na pewno najnowszą wersję? w sensie sprawdźcie w ustawieniach co wam mówi za wersję.

misiek

#173 ·

U mnie wersja 20240914

balteam

#174 ·

Edited
SkŁaniam się do opcji, że coś źle klikacie, poczekajcie aż polskie tłumaczenie wejdzie, Paulinux podobno siedzi i robi.

adelcia

#175 ·

oo super że ktoś w końcu to tłumaczy, bo już się bawłam że będę musiała tel ptrzestawiać do czeskiego, bo tam jest commentary w prawie pełni przetłumaczony, a polski podupadał, więc się cieszę że mogę dalej mieć tel w j polskim.
-- (balteam):
SkŁaniam si€ do opcji, że coś źle klikacie, poczekajcie aż polskie tłumaczenie wejdzie, Paulinux podobno siedzi i robi.

--

balteam

#176 ·

Edited
końcówka 10001, weszła chyba wersja stabilna, od 1 do 5 października zniżka 10%, po instalacji dostaniecie info ile co kosztuje, 3 lata to 40 dolców, z obecnym kursem to w sumie na bank kupię.

DJGraco

#177 ·

Edited
Da się btw wybierać jakie dokładnie pozycje mamy mieć na tym pokrętle góra dół?

balteam

#178 ·

oczywiście, że tak, tylko najlepiej od razu przemyśleć co się jak chce, bo potem wchodzimy w ustawienia pokrętła webowego albo ogólnego i zaznaczamy, on potem ustawi w takiej kolejności te pozycje na pokrętle jak zaznaczyliśmy, czyli jak chcemy znaki, słowa i nagłówki, to dokładnie wt ej samej kolejności zaznaczmy, a jak odwrotnie, to w odwrotnej.
te pokrętła są pewnie w nieprzetłumaczonej części polskiej, mogę nagrać jak tam do tego idę jak chcesz.

misiek

#179 ·

To nagraj.

DJGraco

#180 ·

No byłbym wdzięczny. Tylko syntezę zwolnij