nowe wersje Commentary
Back to Commentary screen reader#141 DJGraco
Oooo wrrreszcie, brakowało mi tego odbierania w messengerze.
#142 balteam
wersja beta końcówka 914, teraz jak w talkbacku mamy akcje na pokrętle, czyli jak gesty są jak w talkbacku, palcem góra dół wybieramy z pokrętła akcje,palcem w dół lub w górę chodzimy po akcjach, nie powiem, przydatne.
Poprawiono jeszcze szybkość uruchamiania się CSR, poprawa nawigacji na facebooku, dodano dźwięki wyłączenia i włączenia CSR, dodano możliwość przypisania gestu do funkcji naciśnij i przytrzymaj, czyli jak chcemy nagrywać na wtsapie, to można by to zastosować, palcem w prawo i dół byśmy sobie taki gest ustawili, jak go wykonamy, to wiadomość się nagrywa, imituje to jak byśmy cały czas trzymali palec na przycisku, jeśli chcemy kończyć nagrywanie, dotykamy gdziekolwiek ekran.
Jeszcze jakieś poprawki są, ale z najważniejszych rzeczy chyba tyle, płatna wrsja mi przestała działać, musiałem zrestartować telefon i jest ok.
#143 balteam
a no i u mnie aktualnie przynajmniej acapela coś godziny nie chce czytać jak odblokowuje się ekran, czyta z ułamek sekundyi milknie, ale tak ejst ok
#144 zywek
A Ty pamietasz, gdzie się teraz przypisywało pseudopokrętło na palec w górę lub dół? Bo nie umiem tego znaleźć teraz.
#145 balteam
mam czeską wersję, więc tak tłumaczę mniej więcej:
ustawienia operacji/potem pierwsza opcja, następnie pierwsza opcja to wybór jak się mają zachowywać gesty lewo, prawo, dół, góra, jak w tb czy odwrotnie, albo jeszcze inaczej, kolejne opcje to ustawienia pokrętła standardowej nawigacji albo webowej nawigcji
akcje się same pojawiają, nie da się je dodać na pokrętło lub wyrzucić
#146 misiek
A gdzie link?
#147 DJGraco
wersja full
https://github.com/nirenr/jieshuo/releases/download/20240914/jieshuo-20240914.apk
wersja lite bez syntezatorów, tam nie ma np wbudowanego espeaka
https://github.com/nirenr/jieshuo/releases/download/20240914/jieshuo-international-20240914.apk
#148 misiek
Srały muszki, będzie wiosna, będzie lepiej trawa rosła. Zaktualizowałem i co? Ani w tym gównie nie działają wspomniane akcje, ani całe to pokrętło. Czy sobie przejdziesz na znaki, słowa, czy na cokolwiek zachowuje się dalej tak samo jak w ustawieniach podstawowych. I jeszcze płacić subskrypcyjnie za wybrakowanego bubla niedopracowanego, dramat. I tak będę pod tym względem roszczeniowy, bo gówno w sreberku po czekoladzie nią się nie stanie. A ja tylko zmarnowałem czas, by sprawdzić czy owe funkcję w reszcie działają.
#149 balteam
nie wiem jak masz ustawione wszystko, opisz, czy chodzisz lewo i prawo jak w talkbacku, palcem góra dół, albo dół góra zmieniasz po czym masz chodzić, a palcem w dół lub palcem w górę chodzisz po tym po czym wybrałeś?
Jest to jeszcze beta wersja, także jeśli i tak nie działa, to stabilka niedługo wyjdzie.
puki co uważam, że źle coś masz ustawione, bo samo pokrętło powinno działać, akcje to nowość, jak masz teraz czas to mogę zerknąć, napisz wtedy na prv
#150 adelcia
u mnie akcje działają i są superanskie, jeszcze jeśli to się dopracuje to będzie mega, ale początek już mamy.
#151 balteam
a co tam byś chciała dopracować? jak dla mnie działa ok, może tylko jak raz użyję akcji, to powinno się zostać na pokrętle nnich, ale nie wiem.
#152 adelcia
znaczy nie miałam nigdy w reku iphone ale tam jest to chyba bardziej rozbudowane albo misię tylko zdaję?
-- (balteam):
a co tam byś chciała dopracować? jak dla mnie działa ok, może tylko jak raz użyję akcji, to powinno się zostać na pokrętle nnich, ale nie wiem.
--
#153 misiek
Prawo lewo chodzi się po wszystkim jak w Talkbacku, czy czymkolwiek i góra dół jakby tak samo. Cokolwiek bym na pokrętle nie zmienił jest tak samo.
#154 misiek
Posługuję się generalnie chodzeniem prawo lewo, a góra dół chciał bym mieć akcje właśnie i prawdę mówiąc ucieszyłem się, że w reszcie to będzie w csr. Mam ustawione gesty własne przypisane na tą chwilę pare na krzyż i gesty Csr. Może tu jest problem?
#155 DJGraco
A napiszcie jakąs aplikację na której są przykładowo te akcje. To bym to przetestował.
Dzęki
#156 balteam
problem by był jeśli masz przypisany gest albo na dół, albo na góra gest, albo na dół góra, lub na góra dół.
akcje masz np. na eranie głównym zapewne jak stois na aplikacji, albo na wiadomości w telegramie, ale nie jak ktoś odpowiada, tylko jakaś zwykła, generalnie nawet sporo chyba ich jest.
#157 misiek
#158 balteam
nie, musisz wybrać najpierw z pokrętła, czyli gest góra dół, powie ci akcje, wtedy palcem albo dół albo góra, w CSR możesz chodzić szybciej po niektórych kontrolkach gestem dół lub góra, więc inaczej na pewno nie będzie
#159 DJGraco
#160 DJGraco
A i ustawiłem w schematy gestów custom gest przesuń w górę i przesuń w dół brak polecenia i dalej jest tak samo, wiec pewnie muszę tam coś przestawić