Poprawiono jeszcze szybkość uruchamiania się CSR, poprawa nawigacji na facebooku, dodano dźwięki wyłączenia i włączenia CSR, dodano możliwość przypisania gestu do funkcji naciśnij i przytrzymaj, czyli jak chcemy nagrywać na wtsapie, to można by to zastosować, palcem w prawo i dół byśmy sobie taki gest ustawili, jak go wykonamy, to wiadomość się nagrywa, imituje to jak byśmy cały czas trzymali palec na przycisku, jeśli chcemy kończyć nagrywanie, dotykamy gdziekolwiek ekran.
Jeszcze jakieś poprawki są, ale z najważniejszych rzeczy chyba tyle, płatna wrsja mi przestała działać, musiałem zrestartować telefon i jest ok.
ustawienia operacji/potem pierwsza opcja, następnie pierwsza opcja to wybór jak się mają zachowywać gesty lewo, prawo, dół, góra, jak w tb czy odwrotnie, albo jeszcze inaczej, kolejne opcje to ustawienia pokrętła standardowej nawigacji albo webowej nawigcji
akcje się same pojawiają, nie da się je dodać na pokrętło lub wyrzucić
https://github.com/nirenr/jieshuo/releases/download/20240914/jieshuo-20240914.apk
wersja lite bez syntezatorów, tam nie ma np wbudowanego espeaka
https://github.com/nirenr/jieshuo/releases/download/20240914/jieshuo-international-20240914.apk
Jest to jeszcze beta wersja, także jeśli i tak nie działa, to stabilka niedługo wyjdzie.
puki co uważam, że źle coś masz ustawione, bo samo pokrętło powinno działać, akcje to nowość, jak masz teraz czas to mogę zerknąć, napisz wtedy na prv
-- (balteam):
a co tam byś chciała dopracować? jak dla mnie działa ok, może tylko jak raz użyję akcji, to powinno się zostać na pokrętle nnich, ale nie wiem.
--
Dzęki
akcje masz np. na eranie głównym zapewne jak stois na aplikacji, albo na wiadomości w telegramie, ale nie jak ktoś odpowiada, tylko jakaś zwykła, generalnie nawet sporo chyba ich jest.
Transkrypcja
No i jestem, tutaj mam włączone komendary, tak jak powiedziałeś Baltim te gesty powyłączałem na górę, na dół, w dół i w górę, mam na brak polecenia. No i dobra, chcę te nieszczęsne menu akcji, znaczy akcje, przepraszam, tutaj jest menu akcji chyba w ustawieniach, nieważne, ale dobra, przejdźmy na pocztę. I teraz chcę przykładowo. I teraz chcę przykładowo tą wiadomość usunąć. Idę w górę. A jak przejdę w górę, to co właśnie do początku, czyli standardowo tak jak powinno być, bez przepisania i żadnych akcji tu nie ma. No i jestem przy wiadomości, idę w dół. No i przechodzi jakby do następnych wiadomości, akcji tu żadnych nie ma. Teraz idę w dół, to ja w ogóle nie wiem co on robi. Ale dobra, tak to wygląda. Jeszcze pokażę jak mam w ustawieniach komendary. Ustawienia własnych gestów. Tutaj jestem w gestach. Używaj własnych gestów, przesuwaj palcem od lewej do prawej aby nawigować. Zaznaczony używając domyślnego schematu gestów, zmieniaj fokus za pomocą przesuwania palcem od lewej do prawej. Wykonuj funkcję skrótów za pomocą przycisku. No to jest chyba tak jak ma być. Czytaj powiadomienia z panelu powiadomień, nie zaznaczone. Przesuwaj, używaj własnych gestów, zaznaczone. Ustawienia własnych gestów. I dobra, to zobaczymy tutaj. Wyjście przycisk. Chcę stąd. Zamierz przycisk. Dostępnij przycisk. Więcej opcji przycisk. Przesuń w górę, brak polecenia. Czyli tak jak chciałeś, wyłączyłem. Przesuń w górę, brak polecenia. Też nie ma. Przesuń w lewo, lewy skrót domyślny. Przesuń w prawo, prawy skrót domyślny. Przesuń w lewo i w prawo poprzedni element nawigacji funkcja. Przesuń w prawo i w lewo następny element nawigacji funkcja. Przesuń w górę i w dół brak polecenia. Przesuń w dół i w górę brak polecenia. Przesuń w lewo i w górę, czytaj cały ekran funkcja. Przesuń w lewo i w dół. Przesuń w prawo i w górę brak polecenia. W ogóle, dlaczego on tak pyka? Co to ma znaczyć? Przesuń w prawo i w dół, plam, pałca funkcja. Przesuń w górę i w lewo brak polecenia. Przesuń w górę i w prawo brak polecenia. Przesuń w dół i w lewo nawigacji funkcja. Przesuń w dół i w prawo, otwórz panel powiadomień, funkcja. Przesunięcie i potem krótkie rozsunięcie, brak polecenia do wysiłku. Wkrótce przytrzymanie, brak polecenia do wysiłku. No i tu już nie ma nic, generalnie dalej. Zdecz przycisk. Ustawienia ogólne. Ustawienia własnych gestów. Ustawienia ogólne. Kreator instalacji. Prędkość mowy 65, łośność mowy 5. Czytaj wskazówki dotyczące użytkowania, niezaznaczone. Odczytuj zakres listy, niezaznaczone. Czytaj powiadomienia z panelu powiadomień, niezaznaczone. Przesuwaj palcem od lewej do prawej, aby nawigować. Zaznaczony używając domyślnego schematu gestów. Zmieniaj fokus za pomocą przesuwania palcem od lewej do prawej. Wykonuj funkcję skrótów za pomocą przesuwania w dół. Używaj własnych gestów, zaznaczone. Ustawienia własnych gestów. Ustawienia ogólne. Jeszcze tu było coś takiego jak ustawienia zachowania. Zobaczy co tu jest. Zdecz przycisk. Jest humobus. Ustawienia mowy. Ustawienia informacji. Ustawienia zachowania. Ustawienia zachowania. Przejdź wyżej przycisk. Ustawienia zachowania. Schemat gestów. Custom. Ustawienia gestów. Custom. Czy to się dubluje, czy? Custom. Wyjście przycisk. Custom. Zapisz przycisk. Dostępnij przycisk. Więcej opcji przycisk. Przysuń w górę brak polecenia. Tak. Zdecz przycisk. Ustawienia zachowania. Obiec gestów. Zarządzaj schematami gestów. Gestów tych nie można dostosować w bezpłatnej wersji programu. Schemat gestów dla aplikacji. Niedostępne. Ustawienia przewijania. Ustawienia akcji klikania. Ustawienia akcji klikania. No to chyba nie będzie to, ale... Ustawienia akcji klikania. Ojedyncze dotknięcie, aby aktywować. Niezaznaczony klik. Podnieś palec z elementu, aby go aktywować. Niezaznaczony. Niedostępne. Użyj bezpośredniego kliknięcia, zamiast kliknięcia dostępności. Niezaznaczony w systemie. Kliknij i podnieś palec, aby zasymulować klikie klik. Wyświetl menu akcji. Pod drugim naciśnięciem. Niezaznaczony. Zaznaczony. Wyświetl menu skrótów. Pokaż niedostępne akcje w menu akcji. Zaznaczone. Podnieś palec w celu aktywacji. Podnieś palec, aby aktywować ustawienia akcji klikania. Nie. Tu nie ma nic. Ustawienia przycisk. Ustawienia zachowania. Ustawienia skrótów klawiszowych. Ustawienia klawiatury zewnętrznej. Ustawienia bestów klaczetnika linii papilarnych. Pozostałe ustawienia. Przejdź wyżej przyjścia. Pozostałe ustawienia. No to w pozostałych zobaczmy. Pozostałe ustawienia. Otrząśnięcie, brak polecenia. Uczułość na wstrząsy 20. Wstrząśnij, aby odebrać niezaznaczone. Pozostałe ustawienia. No i chyba tyle. Nie wiem co bym mógł tu jeszcze pokazać.
Transkrypcja
Ja też mam, szczerze mówiąc, lekki problem z włączeniem tej funkcji, bo na przykład jak jestem na telegramie, no to jak robię góra-dół, to nic się nie pojawia, w sensie nie mam żadnych akcji na pokrętle. I no, przeczytałem ten twój post, jak się dokładnie dostać do tego i jak to włączyć. Też za bardzo nie mogę sobie z tym poradzić i pokażę może jak ja to robię głosowo, żeby było wiadomo o co chodzi. Więc jestem na ekranie głównym komentary i wkładam ustawienia zachowania, bo to podejrzewam tak właśnie. No i tu jest ta pierwsza opcja. Której mówiłeś, tak? Ona jeszcze nie jest przetłumaczona, ona jest chyba po chińsku. Wchodzę w to i znowu mówiłeś, że pierwsza opcja, więc wchodzę i tu mam teraz, mam tak jakby pięć opcji i teraz nie wiem dokładnie, którą mam wybrać, żeby się uaktywniło to pokrętło. Oczywiście, jeżeli dobrze w ogóle robię, w dobrą ścieżkę wchodzę. No, także tak to mniej więcej u mnie wygląda. Z góry dzięki za naprowadzenie.