Forum

Nominacje, pomysł z bloga Skrzypenki

Integracja Eltenowiczów

Previous 30 / 55 Next

daszekmdn

#581 ·

Edited
Niestety połowa nominacji nie została wykonana, no ale może wystarczy poczekać.
Przychodzę natomiast z kolejnymi :D
Tajan1991: Stwórz jakiś utwór z gatunku roka symfonicznego lub ewentualnie metalowy.
Lola: Pokaż, jak się robi kawę :D.
Senter: Zrób piosenkę discopolo. :D (No, w końcu ma być śmiesznie).
Patryk Kubaszczyk: Napisz wpis o jakichś ciekawych miejscach w Polsce lub w okolicy conajmniej na 3000 znaków.
Paulinux: Napisz wpis o różnych cherbatach i o tym, którą najbardziej lubisz na conajmniej 5000 znaów.
Pajper: Jeśli umiesz lutować, opisz jak to zrobić bezwzrokowo.
Łysy: Opisz swoje magnetofony i powiedz, który z nich jest według Ciebie najlepszy, wybór uzasadnij.
Marcysia: Zagraj coś na gitarze, najlepiej coś spokojnego.
Violinist: Umiesz grać na skrzypcach różne dźwięki systemowe zWindowsa, NVDA, dzwonki z Nokii i iPhonea, zaprezentuj to na blogu.
Monstricek: Pokaż na blogu ten głośnik, który mruczy :D.
Sygnatura to może być w sądzie. Sygnatura sprawy np. :P

tajan1991

#583 ·

a mam coś podobnego, ale to dawno temu stworzyłem. ale mogę włożyć na bloga.
Prawda jest okruchem lodu.

tajan1991

#584 ·

muszę coś nowego zrobić, ale wstawiłem teraz na bloga aranżację rokowo symfoniczną takiego mojego utworka.

pajper

#585 ·

@daszekmdn Nominacja chyba raczej przyjęta, ale muszę się zastanowić, jak ją zrealizować.
#StandWithUkraine

Shoot for the Moon. Even if you miss, you'll land among the stars.

misiek

#586 ·

Ciężko jest stwierdzić, który jest jednoznacznie najlepszy, zależy w jakich kategoriach: pod względem mechaniki to wszystkie Panasonica ze starym i ddobrym mechanizmem z lat 90 Dsg20, który jest sprzedawany po dziś dzień i chodź w moim rx fs430 padł pasek po latach używania to jak najbardziej warto go naprawić i cieszyć się dalej tą niezniszczalną konstrukcją, która posłuży kolejne 20 lat. Dobry półautomatyczny mechanizm, któremu nie straszne nawet nasze taśmy Stilona, czy o zgrozo nawet chiński Longway. Ta konstrukcja jest sprzedawana po dziś dzień w nowym boomboxie z mp3, usb i mikrofalą. XD. To chyba o czymś świadczy. Pod względem funkcjonalności wypasiona cobra Panasonic rx ed50: super dźwięk, duża moc i mnogość funkcji jak: otwierany elektrycznie odtwarzacz cd, nie jak w innych zabawkach tego typu otwierany od góry z lipną optyką, magnetofon full logic z podwujnym deckiem z podwójnym autoreversem i jak na tego typu sprzęt bardzo dobrym nagrywaniem z programowalnym timerem, cyfrowe radio z pamięcią, a nawet zegarek z timerem i budzikiem. Wady: średnia jakość odbiornika radiowego i problematyczna cyfrowa mechanika magnetofonu Ar2, w której lubią zaśniedzieć elementy metalowe i popękać elementy plastikowe, jednak ja nie potwierdzam, bo staram się dbać o sprzęt. Wieża Sony mhc rg 20: dobry magnetofon z cyfrowym mechanizmem Sony, stosowany w wielu modelach, dobra jakość nagrywania, dobra jakość odbiornika radiowego, aux i ciekawostka, kompatybilność ze starymi konsolami Sony Play station, jednak mogłaby być troszkę mocniejsza i mieć troszkę lepsze cd, no ale to Sony, a co za tym idzie szeroko stosowana zmieniarka trzypłytowa karuzelowa i optyka Sony Kss13. Walkman Sony Wm ex322: dobra mechanika magnetofonu, autoreverse i dobry dźwięk. Wieża Panasonic sc ak770: cd mp3 z tackową pięciopłytową zmieniarką, usb z możliwością nagrywania z cd, dobry tuner, jednokasetowy magnetofon z cyfrową mechaniką Ar2, czyli taką jak w Panasonicu rx ed50 okradzioną z autoreversu, aux na minijacka, zestaw głośników 2.1 z subbooferem. Jakość dźwięku mogłaby być lepsza, ale możliwe że to wina mojego rozstawienia sprzętu i akustyki w pokoju. Magnetofon reporterski Sony ctm639: dobra mechanika magnetofonu i w miarę dobra jakość nagrywania.
-- (daszekmdn):
Niestety połowa nominacji nie została wykonana, no ale może wystarczy poczekać.
Przychodzę natomiast z kolejnymi :D
Tajan1991: Stwórz jakiś utwór z gatunku roka symfonicznego lub ewentualnie metalowy.
Lola: Pokaż, jak się robi kawę :D.
Senter: Zrób piosenkę discopolo. :D (No, w końcu ma być śmiesznie).
Patryk Kubaszczyk: Napisz wpis o jakichś ciekawych miejscach w Polsce lub w okolicy conajmniej na 3000 znaków.
Paulinux: Napisz wpis o różnych cherbatach i o tym, którą najbardziej lubisz na conajmniej 5000 znaów.
Pajper: Jeśli umiesz lutować, opisz jak to zrobić bezwzrokowo.
Łysy: Opisz swoje magnetofony i powiedz, który z nich jest według Ciebie najlepszy, wybór uzasadnij.
Marcysia: Zagraj coś na gitarze, najlepiej coś spokojnego.
Violinist: Umiesz grać na skrzypcach różne dźwięki systemowe zWindowsa, NVDA, dzwonki z Nokii i iPhonea, zaprezentuj to na blogu.
Monstricek: Pokaż na blogu ten głośnik, który mruczy :D.

--
Potrzebuję papugę, gdyż ściga mnie kruk, za to że pożyczyłem pieniądze od bociana.

Julitka

#587 ·

A mi? A ja?
***Jak ja nie cierpię sPAMerfów!

Zuzler

#588 ·

Edited
To zrób Julitko to, co Irniss, tylko błagam, bardziej szczegółowo :) Do tego samego zresztą nominuję TOmeckiego. Wiem, że kolega ma na swoim biurku burdel z kółkami i tylko baby tam brakuje.

skrzypenka

#589 ·

Nominuję tajana, by wypełnił wszystkie babskie testy z Harry'ego Pottera. Może dać tu odpowiedzi. :d
Große Operndiva?

skrzypenka

#590 ·

Julitka, udaj na blogu głos jakiegoś celebryty, celebrytki, którą, którego lubisz, aktor, aktorka, piosenkarka, kogo tam chcesz.
Große Operndiva?

tajan1991

#591 ·

Ok. przyjmuję wyzwanie.
A o to wyniki.

Którą z sióstr Black jesteś?
Andromeda
Czarownica czystej krwi, urodzona w rodzinie Blacków. Druga córka Druelli i Cygnusa Blacków, a także siostra Bellatriks oraz Narcyzy. Uczęszczała do Hogwartu w latach 60. i została przydzielona do Slytherinu. Po zakończeniu szkoły wyszła za mąż za mugolaka Teda Tonksa. Przez ten fakt została wydziedziczona. Później urodziła córkę, której dała na imię Nimfadora. Podczas Drugiej Wojny Czarodziejów, Andromeda i jej mąż byli sprzymierzeńcami Zakonu Feniksa, a ich córka jego członkiem.

Który bohater „Harry’ego Pottera” próbuje podać Ci Amortencję?
Harry Potter
Harry Potter od dawna Cię obserwuje i próbuje podać Ci Amortencję! Od kilku dni starał się uwarzyć idealny eliksir, a gdy tylko mu się udało zaczął szukać sposobu, żeby dyskretnie Ci go podać. Niestety Harry jest zbyt nieśmiały, by zaprosić Cię na randkę, ale stale Cię obserwuje!

Jesteś jak Bellatrix, Narcyza czy Andromeda?
Jesteś jak Andromeda!
Przypominasz Andromedę Tonks! Choć pochodząca z rodu Blacków, nie obchodziła ją czystość krwi. Jest życzliwa i współczująca, gotowa do pomocy w słusznej sprawie. Pomimo iż była w Slytherinie, wyszła za mugolaka, którego pokochała. Jest gotowa bronić swoich racji i najbliższych. Jesteś niczym ciepła i kochana Dromeda? Podziel się swoim wynikiem w komentarzu!

Który czarodziej zostanie Twoją kolonijną miłością?
Harry Potter
Chcesz czerpać z nadchodzących wakacji wszystko co tylko możliwe! W końcu czego masz się bać, skoro u Twojego boku stoi najodważniejsza z osób w świecie magii, jaką jest Harry Potter? Czasami trzeba tylko uważać, aby ta odwaga nie przemieniła się w głupotę. Widać jednak, że oprócz dobrej zabawy, cenisz sobie również dosyć ekstremalne rozwiązania. Jeżeli pragniesz nauczyć się ekstremalnej magii i zostać czarodziejką, zapisz się do roleplayowej szkoły magii, aby nauczyć się jej. Zapraszamy -> www.potterowo.pl Podziel się wynikiem w komentarzu!

Który Huncwot jest Twoim cichym wielbicielem? Sprawdź!
Syriusz Black!
Właśnie skończyłaś ćwiczyć ze swoją drużyną Quiddticha...
Twój przyjaciel Regulus zaproponował Ci piwo kremowe, lecz Ty wolałaś pójść na Wieżę Astronomiczną pooglądać zachód słońca...
Tak jak chciałaś, tak też zrobiłaś...
Usiadłaś wygodnie na swoim ulubionym miejscu i zaczęłaś podziwiać chowające się słońce...
Pomarańczowe promienie miło oświetlały Twoją twarz, gdy nagle przed Twoimi oczami pojawił się cień... Otworzyłaś powoli powieki, a przed Tobą była sowa zresztą doskonale Ci znana...
Zauważyłaś iż do nóżki miała przyczepioną karteczkę, szybko ją zdjęłaś i podziękowałaś zwierzęciu...
List, bardziej karteczka nie była długa... Jej treść była następująca:
"Ślicznie wyglądasz... Zechciałabyś sprawić mi radość i udać się na wspólny spacer?'' S.B.
Co postanowisz zrobić? Udasz się na spotkanie? Czy odmówisz? Podziel się wynikiem w komentarzu!

Jesteś jak Leta Lestrange czy Porpentina Goldstein?
Oto Twój wynik:
Przypominasz Porpentinę Goldstein. Spodziewałaś się takiego wyniku? Napisz w komentarzu!

Z którym chłopakiem z Harry’ego Pottera pocałujesz się pod jemiołą?
Ron Weasley pocałuje Cię pod jemiołą!
Brak opisu.W tegoroczne święta dostaniesz słodkiego i namiętnego buziaka od Rona Weasleya! Temu Gryfonowi bardzo spodobał się Twój charakter oraz wdzięk i wygląd, więc nie może przestać o Tobie myśleć. Bardzo się dla niego liczysz, więc nie zdziw się, jeżeli w te święta pocałujecie się razem pod jemiołą!
Podziel się swoim wynikiem w komentarzu i udostępnij znajomym na Facebooku, aby oni również mogli dowiedzieć się, z którym chłopakiem ze świata Harry'ego Pottera pocałują się pod jemiołą!

Czy będąc w Hogwarcie zyskałabyś tytuł księżniczki Slytherin’u?
Tak!
Wygląda jak napis: EADCIRBardzo możliwe, że podczas pobytu w Hogwarcie byłabyś nazywana księżniczką Slytherin’u. Gratulacje! Podziel się wynikiem w komentarzu!

Co dostaniesz od Draco na Dzień Kobiet?
Czekoladki z ekskluzywnej cukierni
Sam szef słynnej cukierni starał się, aby zadowolić Twoje podniebienie. Oczywiście Draco nad wszystkim pomyślał i we dwójkę zjecie całe opakowanie. Podziel się wynikiem w komentarzu!

Którego domu w Hogwarcie jesteś księżniczką?
Księżniczka Gryffindoru!
Właśnie ten dom godnie reprezentujesz i zasługujesz na miano księżniczki! Otrzymałaś najwyższe wyróżnienie, jakie tylko mogło na Ciebie spaść! Podziel się swoim wynikiem w komentarzu!

Z którym chłopakiem z czasów Huncwotów pójdziesz na randkę do Trzech Mioteł?
Remus Lupin
Uczyłam się w bibliotece na Eliksiry. Miałam nadzieję, że przynajmniej teraz będę miała chwilę spokoju. Usłyszałam kroki. Cztery osoby. Westchnęłam i zamknęłam książkę.
- Co tam? - spytałam patrząc na czwórkę Huncwotów.
- Lunio ma sprawę - powiedział Black.
- Emm skoro to Remus ma sprawę, to dlaczego wy tu jesteście?
Spojrzeli po sobie.
- Bo inaczej by tu nie przyszedł - powiedział James. - Ktoś go tu musiał zaciągnąć.
W tamtej chwilę trójka chłopaków się ulotniła, a ja zostałam sam na sam z Lupinem.
- O co chodzi, Luniek?
- Znaczy, jeżeli odmówisz to się oczywiście nic nie stanie. Ale może chciałabyś pójść do Trzech Mioteł pójść może? - ahh ten stres.
Popatrzyłam się na niego z uśmiechem na twarzy.
- Chętnie.
Chłopak odetchnął.
- Nie mogłeś sam przyjść tylko te barany musiały cię przyprowadzać?
- Yyy no... Chyba nie miałem na tyle odwagi.
Wstałam i go mocno przytuliłam.
- Głupek - mruknęłam, po czym oboje wybuchliśmy śmiechem.

Tak czy siak, w Trzech Miotłach było fajnie i napewno się nie nudziłam. Remus może i gada o nauce, itd. ale zdecydowanie można z nim pogadać na więcej tematów niż z większością chłopaków ze szkoły.
Wracając do Pokoju Wspólnego potknęłam się na schodku przed portretem. Na szczęście przed bliskimi spotkaniem z podłogą uratował mnie Lupin.
- Dzięki - zarumieniłam się i mogłabym przysiąc, że on też. Podziel się wynikiem w komentarzu!

Przypominasz bardziej Ginny Weasley czy Cho Chang?
Ginny Weasley
Brak opisu.Przypominasz bardziej Ginny Weasley! Ginny posiada sześcioro starszych braci. Była uważana za jedną z najładniejszych dziewcząt w Szkole Magii i Czarodziejstwa w Hogwarcie. Jej nietypowa uroda przykuwała liczne spojrzenia chłopców. Ginny była bardzo naturalna, nie nosiła biżuterii i nie malowała się. Nie była szczególnie dziewczęca, co nie zmieniało faktu, że była bardzo atrakcyjna. Była zakochana w Harrym Potterze, za którego potem wyszła za mąż i miała trójkę dzieci. Jest w Gryffindorze.
Podziel się wynikiem w komentarzu!

Jeśli pominąłem coś to powiedz.

skrzypenka

#592 ·

Haha, uśmiałam się. No nie mogę. :D
Große Operndiva?

tajan1991

#593 ·

też się zdziwiłem

Paulinux

#594 ·

Status moich nominacji.
Z przykrością musze powiadomić o odrzuceniu nominacji z graniem i śpiewaniem. Nie zamierzam się kompromitować grając na tandetnym keyboardzie i nagrywając to zwyczajnie mikrofonem, a nominowana dla mnie piosenka też pozostawia wiele do życzenia w kontekście dbania o moje dobre imię. Zabawa zabawą, ale nie zrozumcie mnie źle, do stracenia mam więcej niż do zyskania. Wpis o herbatach napiszę na dniach, a z przymiotnikami dla użytkowników na literę ich nicków mam pomysł na modyfikację, ale odezwę się z tym do autora nominacji i może się zgodzi :)
Happy hacking

Irniss

#595 ·

@skszypenka
realizacja na blogu

Zuzler

#596 ·

Paulinux, to może chociaż ułóż i wrzuć to w formie tekstowej?

Paulinux

#597 ·

Tak, to dobry pomysł :)
Happy hacking

skrzypenka

#598 ·

dziękuję.
Paulinux, to tylko zabawa
Große Operndiva?

Paulinux

#599 ·

Wiem i nawet to napisałam, ale nadal więcej mam do stracenia, niż do zyskania.
Happy hacking

Zuzler

#600 ·

No to zrobisz to czy tego nie zrobisz droga Paulino?
Previous 30 / 55 Next