No tego to akurat nie wiadomo jak to będzie wyglądać, no w każdym bądź razie to jest duże prawdopodobieństwo, że dopiero od września się pójdzie do szkoły, no i cóż, w dzień w dzień przybywa osób zakażonych
No i nic się z tym jak na razie nie zrobi
Przekonanego nie odwiedziecie od przekonania, tak samo nieprzekonanego do niego nie przekonacie.
To może być niezły bałagan, gdyż osoby o profilach technicznych różnych mogą mieć nieklasyfikowanie i będą powtarzały ten dany semestr w następnym roku,
co oznacza, że będzie załóżmy więcej po prostu klas pierwszych załóżmy, czy coś takiego. Może tak być.
Nie zaprzeczam, może być tak, może być tak, może być niezły bajzel.
Pozostaje nam na razie czekać na rozwój sytuacji, tylko tyle nam na razie pozostaje.
Przekonanego nie odwiedziecie od przekonania, tak samo nieprzekonanego do niego nie przekonacie.
Jeśli chodzi o to, na przykład wczoraj z koleżanką rozmawiałem, ona tam studiuje, to rok akademicki zostanie przedłużony automatycznie, w sensie bym spowodował się tej epidemii.
No, to tyle co mam do powiedzenia w tej sprawie, bo na razie to tylko tyle wiem, bo mi koleżanka mówiła.
A ja akurat nie studiuję, ale to tyle z mojej strony, pozdrawiam.
Muzyka rap jest mądra i pouczająca i trzeba skupić się na przekazie.??
No i już prawie wczoraj, bo mamy już taką godzinę, jaką mamy.
Słuchajcie, dowiedziałem się nieoficjalnie, że no niestety, ale z przykrością muszę stwierdzić w czym i wobec,
że niestety, ale w Chinach ponoć na nowo wraca koronawirus.
Więc wygląda na to, że to się tak prędko nie skończy.
No niestety, trzeba się przygotować prawdopodobnie na najgorsze.
Co do koronawirusa i Chin to jeżeli nawet tak by było, bo nic nie widziałem, że w Chinach rośnie liczba zakażonych, a jeżeli nawet by tak było to przez to i tylko przez to, gdyż Chiny sobie po prostu z tego co gdzieś tam słyszałem po prostu otworzyli granice i zaczęli wpuszczać ludzi z innego kraju.
A wiadomo, że jeżeli są zakażeni w innych krajach to siłą rzeczy po prostu jak będą wpuszczać z innych krajów no to przyjadą po prostu, przywiozą ludzie i epidemia znowu wzrośnie.
Więc tak naprawdę żeby to wszystko się uspokoiło i żeby w Chinach nawet zakażenia nie rosły to powinny być zamknięte granice.
Dopóki gdy na całym świecie by nie było ogłoszonego, że koronawirus wygasł.
Bo jeżeli nie będzie to ogłoszone to wiadomo, że którykolwiek kraj otworzy granice, bo stwierdzą a u nas nie ma to już możemy otworzyć granice, a w innych krajach i w ogóle części świata to jest.
No to jest 99% prawdopodobieństwo, że...
Z innych krajów po prostu ta choroba znowu po prostu przyjdzie i znowu będzie nawrót.
Podobnież we Włoszech spada ilość.
W Hiszpanii podobnież powoli też.
W Polsce jeszcze nie, ale do 26 kwietnia ma się wszystko okazać.
Zobaczymy.
Najbardziej to teraz jest groźnie w Stanach Zjednoczonych.
Więc taka jest...
Tutaj teoria a propos wirusa, która na 90% jest sprawdzalna.
Tak jakbym słyszał użytkowniczkę Gabi, dokładnie to co mu wczoraj mówiła, identycznie co do tematu Chin, no bo użytkowniczka Gabi dowiedziała się właśnie od swojej mamy, no i identyczne słowa mówiła, dosłownie wypisz, wymaluj, no.
No cóż, no póki co, to w naszym wypadku, no trzeba czekać do tego 26 kwietnia i zobaczymy co będzie dalej, bo póki co, no to niestety sytuacja jest taka jaka jest i nic się z tym nie zrobi, chcąc nie chcąc.
I tyle.
Bo taka jest prawda, ja nawet tak obliczałem krzywą epidemiczną, no, trochę się na tym znam, z powodu nawet skończonej królewskiej i wyszło mi, że jeżeli ludzie się zastosują do tych rzeczy, które teraz są, czyli tych obostrzeń, nie wyjeżdżają na Wielkanoc,
no, to myślę, że w kwietniu, pod koniec kwietnia, początek maja, możemy mieć jakąś tam sytuację, jeżeli ludzie się nie zastosują, no, to niestety przewiduję na zakończenie jakiś koniec maja, początek czerwca, no, co do tego użytkowniczka, Gabie, który ma rację, w pełni ją popieram, granice się dopiero wtedy otwiera,
jak będzie wszystko po prostu...
Jak nie będzie w ogóle wirusa, jak będzie powiedziane, że na całym świecie nie ma zarażeń, wtedy będzie można otworzyć granice i wtedy będą mogli ludzie przyjeżdżać, no, bo wiadomo, że tak to jak jest, załóżmy, zamknięte państwo, to w państwie, załóżmy, już nie ma zarażeń, bo zostali wszyscy wyzdrowieni, ale jeżeli przyjadą cudzoziemcy, no, to oni mogą tego wirusa przywieźć, nawet jak oni sami nie będą chorzy,
można przejść bezobjawowo tego wirusa, mogą mieć, a nie zachorować, no, ale mogą wtedy zarazić innych, no, to wiadomo, autobusy, pociągi, wszelakie różne środki transportu, sklepy, no i może to po prostu znowu nawrócić.
Nie no, u nas większości ludzi to się dostosowywują, tylko wczoraj jakaś akcja była w Warszawie właśnie odnośnie tam jakiegoś chyba, jak dobrze pamiętam, chodziło o katastrofę smoleńską, że premier, że tam szli obok siebie, coś takiego, jakieś tam wnioski niby mają być wyciągnięte,
ale no to się akurat zobaczy co to będzie dalej w tym wypadku, no bo zobaczymy jak to będzie dalej wyglądać, natomiast tutaj nie została odnotowana chyba jedna rzecz, że od czwartku będzie obowiązek noszenia maseczek w sklepach.
Także tak to będzie wyglądać i zobaczymy czy do 26 kwietnia to się rozwiąże czy nie, no ale szczerze powiedziawszy raczej bym nie uważał, że to się rozwiąże,
aczkolwiek wiadomo, że tutaj trzeba być dobrej myśli, ale no wiecie co się dzieje.
Więc, no póki co u nas przybywa coraz więcej zakażonych, coraz więcej zgonów, no i na chwilę obecną, póki co u nas w Polsce, tak jak już tutaj wspomniał Matity25, no niestety, ale nie ma na razie, nie ma na razie tych, no.
Nie ma na razie jakichś tam dobrych wiadomości na przykład o tym, że to zaczyna spadać, no niestety, także no na razie jest sytuacja taka jaka jest.
co do tego tematu, jeśli chodzi o to
to mam takie pytanie
do Łukasza szczególnie
czy
ta informacja, którą podałeś wczoraj
jest potwierdzoną informacją, bo
to też trzeba weryfikować, bo
ja słyszałem, że sytuacja w Chinach się
polepszyła, ale
tylko, tylko, że
inne państwa
jeśli chodzi o to
już oskarżają Chiny o to, że
ukrywały przed światem
że ten wirus, czyli COVID-19
no
zarażał ludzi
a oni to ukrywały, dopiero, dopiero
dopiero
pierwsza zmianka o tym, że
ten wirus zaraża człowieka
była 27 grudnia 2019 roku
no
to tyle, co miałem do powiedzenia
wiem to ze źródła takiego
oficjalnego
ponieważ
siedzę na YouTubie taki kanał jak
Zmiany na Ziemi
warto go śledzić, ponieważ
tam
dużo rzeczy się można też dowiedzieć
a jeśli chodzi o
wydarzenia w Chinach, no to
nie wiem, czy to jest prawda, bo
w tych czasach
może być różnie
trzeba unikać po prostu informacji, które
są nazywane
fake newsami
akurat
ja
temu akurat nie wierzę, bo
jak, jak, dobra może
może być coś takiego, że może być to
może się to nawrócić
ale nie musi
ale to zależy
oni walczyli z tym
Chińczycy o to chodzi
walczyli z tym przez 3 miesiące
i to jakoś tam
no wyszło
a jeśli chodzi o
jeśli chodzi o
u nas
no to
najwyżej do czerwca
z tym będziemy się męczyć
zobaczymy
jak to będzie
przebiegało
w normalnym
stylu, bo ludzie powinni też powinni
przestrzegać tego
tych zasad i tak dalej, które
nie po to
te zasady zostały wydane, żeby
je łamać tak
no
a akurat załamanie takich zasad to
są zajebiście
duże kary
no
to tyle z mojej strony
pozdrawiam
Tak, była akcja z koronawirusem a propos tego, że jest zakaz wstępu na cmentarze, a limuzyna wjechała sobie boczną bramą na cmentarz Powązkowski i oto właśnie była akcja, że dlaczego władza załóżmy może, a inni nie i że w ogóle to jest jakiś bezsens.
I dlatego właśnie była akcja w Warszawie związana właśnie z dziesięćnicą czy tam rocznicą, jak kto mówi, katastrofy smoleńskiej.
Odpowiadając na Mikołaja pytanie, to ja już tu mówiłem skąd wiem, ja to po prostu wiem od użytkowniczki Gabi, konkretnie nie mówili tego w informacjach, bo ja tego nie słyszałem, ja tylko wiem to co wiem.
No i tyle, więc tylko tyle wiem odpowiadając na twoje Mikołaju pytanie.
Pytanie do Łukasza
Wiesz
Teraz tak z innej beczki
W sensie chodzi o koronawirusa
Chiny i Rosja prowadzą
Wojnę informacyjną
I teraz tak
Nie będę się wgłębiał w politykę
Bo polityka nie jest ważna
Polega to na tym
Że
Na przykład
Przytoczę tutaj
Jeden cytat
Na przykład że
My Polacy
Mamy mieć wprowadzony stan wyjątkowy
Nie
Tu nie jest prawda
Ponieważ to jest fake news
To jest właśnie dezinformacja
I
No
A jeśli chodzi o Chinę
No to
Jakby było
Yyy
Powiedziane że doszło do nawrotu
Koronawirusa
Bo ja na Twitterze śledzę
Takie informacje po angielsku
Jest taki
Portal
Chinese News
Oni podają rzeczywiste informacje co się w Chinach dzieje
I to tyle
Na ten temat
Bo ja nie będę się tutaj
Robił wykładów o dezinformacjach i różnych takich
Pierdołach bo to
To jest off top to nie będę się wypowiadał
Tyle na ten temat
Pozdrawiam
Dokładnie gdyby w Chinach było nawrót wirusa, to na pewno by Onet podał na pewno niezależna.pl, Polsatnews, TVP i te różne takie.
Mam różne apki popobierane, jak i Onetu, jak i Polsatnews i te różne takie dziwne rzeczy.
I tak naprawdę tylko o cztery państwa się rozchodzi, no poza Polską.
To są Francja, chociaż najmniej we Francji się mówi, ale Stany, Włochy, Hiszpania.
To są trzy państwa, o których się najwięcej mówi, gdyż tam jest największa zakażalność.
Co do stanu wyjątkowego, tutaj wyjaśnię tylko jedną rzecz, żeby nie politykować,
gdyż to udostępniłem gdzieś na Facebooku o propos stanu wyjątkowego.
Tam było powiedziane, że w stanie wyjątkowym wojsko na ulicach poznawa kandydatów, a nie portale.
No nie, ktoś tu jest z polityki bardzo niedouczony, gdyż to, co mówią o stanie wyjątkowym,
nawet w razie, że to było z redaktorem, że to nie jest stan wyjątkowy, co powiedzieli.
Bo stan wyjątkowy, no to...
Częściowo...
Częściowo jest całkowite ograniczenie przemieszczania się, obywateli, czy coś takiego, ale na pewno nie są zamykane portale.
Portale zamykane są tylko wtedy, gdyż, iż, ponieważ, bo jak mamy w danym państwie stan wojenny, no to owszem.
Ale stan wyjątkowy na pewno tak nie wygląda, jak oni mówią.
Dlatego właśnie musimy uważać na takie informacje, bo sprawdzać je i weryfikować, bo, no bo, wiesz, lepiej po prostu trzeba po prostu tyle na ten temat, co mam do powiedzenia.
Ja słucham uważnie, sprawdzam informacje, ale jeśli chodzi teraz o media, no to jakoś... Ogólnie jeśli chodzi o temat właśnie ten, to we Włoszach i Hiszpanii już spada, znaczy ilość zarażeń.
W Niemczech to samo, w sensie, no, zgonów też. A jeśli chodzi o Amerykę, no to...
Jest nieciekawie.
No to w takiej sytuacji, to wam powiem, że ja bym po prostu już chciał, żeby to się wszystko skończyło.
Po prostu minął już miesiąc i po prostu powiem wam szczerze, że naprawdę fajnie by było, gdyby to się już wszystko skończyło, gdyby wszystko wróciło do normy, bo powiem wam tak szczerze, że zaczyna mi tego brakować.
Ja wiem, że może nasz kraj nie ma tak wcale tragicznie jak na przykład Ameryka, ale po prostu gdzieś człowiek w podświadomości tęskni za dawnymi czasami, jak było jeszcze w styczniu albo w lutym.
Było inaczej, a teraz to nawet ja...
No nawet ja wczoraj, przedwczoraj rozmawiałem na przykład z moją partnerką i po prostu powiedziałem jej wprost, że ja bym chciał jeszcze pożyć po prostu.
A nie, po prostu gdzieś u mnie...
Jest ta świadomość, co prawda ja się dostosowywuję, tam wiadomo, dbam o higienę, etc., ale gdzieś jest ta właśnie taka świadomość, że u mnie, bo nie wiem jak jest u was, ale u mnie jest gdzieś ta świadomość właśnie, że gdzieś taka niepewność, że może się nagle okazać, że to może mnie złapać i odejdę.
Dlatego ja...
Po prostu nie chciałbym, po prostu bardzo bym chciał, żeby to się już skończyło, nawet mi się dzisiaj już śniło, że ogłosili koniec pandemii.
Właśnie dostałem niedawno, może parę minut temu, wiadomość od Chroma, jakieś tam różne powiadomienia, że polski rząd po świętach będzie starał się zmniejszać powoli obostrzenia i jakoś gospodarkę budować, żeby był powrót do normalności.
Właśnie dzwoniłem też do kolegi i mówi, że ma syna w Austrii i mówi, że już powoli Austria gdzieś po świętach czy coś takiego też wraca do normalności, będą otwierane granice, a więc powoli to jakoś zaczyna się układać.
no i bardzo dobrze
tutaj u nas
po świętach
powoli mają być
odpierane
znaczy ma być otwarta
jakaś tam większość sklepów
więc
no
dlatego ponad są te maseczki
mają być
no
Tak, właśnie mają być sklepy otwierane, dzisiaj czytałem artykuł na Warszawa w pigułce, że będą zdejmowane ogłoszenia co do ludzi w sklepach, ilości ludzi w sklepach, a więc powoli to będzie wracać egzaminy ósmoklasistowe, maturę na czerwiec, no bo wiadomo, że trzeba zrobić ten materiał, gdyż lekcje przez internet są jakie są.
No więc powolutku, powolutku to wraca.
No i to wreszcie chciałem usłyszeć, że wreszcie powoli stopniowo wszystko wraca do normy, a właściwie ma wracać.
Może pod koniec kwietnia już szkoły wreszcie otworzą.
Cóż, trzeba mieć tą nadzieję gdzieś jednak.
Takie jest moje zdanie.
Dziękuję.
This site uses cookies to enhance your experience.