Transcription
A propos koronawirusa, dzisiaj dowiedziałem się, że w Bielsku te dźwięki, co kiedyś tak tu się zastanawiałem, co to i w ogóle,
okazało się, że to była aktualizacja bezprzewodowa syren, bo w Bielsku jest 35 syren na całym mieście,
które właśnie powodują to, że można te syreny uruchomić w razie jakiegoś alarmu,
a teraz zostały zaktualizowane do tego, że będzie można przez te głośniki, które syreny mają, czy coś takiego,
z ratusza przez mikrofon wydawać komunikaty głosowe.
Jeżeli będzie jakieś mocne obostrzenie, czy coś, dwa razy na dobę lub raz będzie wydawany komunikat, zostań w domu.
Jeżeli będzie taki komunikat w Bielsku, stąd mogę go uchwycić, może mi się to jakoś uda na szybko, nie wiem,
czy telefonem, czy iPhone, czy...
jakimś z rejestratorów, ale spróbuję to uchwycić.
Jeszcze ma być coś takiego, że jeżeli będzie bardzo jakieś mocne obostrzenie,
będzie, czyli załóżmy, nie wiem, nagle wejdzie w nocy, że w ogóle domów nie można opuszczać,
nie wychodzić z domu, bo coś, będzie, przed tym będzie sygnał głosowy, uwaga, uwaga,
i potem będzie albo podany komunikat, albo będzie, będą wyły wszystkie syreny,
i potem będzie albo podany komunikat, albo będą wyły wszystkie syreny,
może też tak się zdarzyć.
Też sprawa druga, że może być coś takiego, że, tak jak było tam napisane, że dwa razy na dobę lub raz,
ewentualnie w nocy może być też podany komunikat, jeżeli będzie bardzo krytycznie i źle,
bo tak to w godzinach nocnych komunikatu podawanego nie będzie.
No i ten sygnał był tak, jak łączenie się analowego,
modemu z internetem, gdzieś 10-15 lat temu było coś takiego,
lub jak to powiedział popsuty Alan w samochodzie.
To właśnie było to.
I chyba na temat komunikatów to tyle.
No i właśnie może albo wyć, albo może być z ratusza,
ktoś tam może mówić przez ten, jakby, nie wiem, mikrofonik,
i będzie na całe Bielsko szło.
30 syreny, nie?
Jest nowych A5 starszego typu, ale udało się bezprzewodowo zaktualizować sterowniki.