Zegarki dla niewidomych.

Zegarki mówiące

Started by lukasz1993258 693 posts last post 2 years ago Closed Page 23 of 35

Transcription

Niestety ja już nie mam tej aukcji, nie mam tego linku do aukcji, bo kobieta miała jeden, tam była jedna sztuka, zgarnąłem, mówię Ci, tam jest mało egzemplarzy, musisz szukać, chciałbym Ci bardzo pomóc, mówisz mi naprawdę, z ręką na sercu, chciałbym Ci pomóc, ale nie, no nie ma jak, trzeba samemu szukać. To było tak, ja właśnie szukałem tych zegarków innych i szukam, szukam, szukam, szukam, siostra mówi, że na zdjęciu jest zegarek metalowy, mówię, co, jaki zegarek metalowy, mówi, za 44 zł kosztuje, ja mówię, jak? I mówi, no, dawaj to, pokazuję, sprawdzam, pisze tak, zegarek metalowy. Zegarek metalowy, firmy, trzeba dopiero wejść w ten opis, nie, dopiero jest ten opis, zegarek metalowy, z czterema alarmami, firmy Altix, stan bardzo dobry, no to ja mówię, kurwa, kupuję, no co, sorry, rzekłem, wybacz, chyba to zaedytuję, kupuję, no co, jak mam nie kupować, zabieram, ma przyjść we wtorek. No, przepraszam, że nie mogę pomóc, ale, no, nie ma wyjścia, tak, no co, no, co zrobić, co to zrobić?

Time to exterminate.

Transcription

Dzień dobry, witam, informuję, że mój zegarek właśnie dotarł, kilkanaście dni był w paczkomacie, ale tu nie ma co robić żadnej prezentacji, to jest on, w bardzo dobrym stanie, 44 zł za niego dałem, ma te wszystkie funkcje, co ty masz, Markusie, zegar. Oczywiście w ogóle nieużywany, musiała mieć jakaś kobieta sklep, czy coś, że tak przetrwał w takim dobrym stanie aż do 2022 roku, no to jest dla mnie trochę niepojętne, jak to się mogło stać, ale myślę, że leżał gdzieś u niej i dlatego go sprzedała, no nie wiem, nie mam pojęcia. Jakby co to mówiłem, tam jeszcze takie aukcje są z tymi zegarkami, więc trzeba szukać. Przy pomocy... ...osoby widzącej, inaczej się nie da. A może Wam się uda upolować. Pozdrawiam.

Time to exterminate.

Transcription

Hej, a ja chciałem się pochwalić moim nowym nabytkiem, który brzmi tak. O, 20.03 No, udało się nabyć ten zegarek w stanie nowym, w sensie nieużywanym, nawet w pudełku oryginalnym. No i najfajniejsza w nim rzecz to jest... Tak.

Transcription

No nieźle, a powiedz mi tak z ciekawości, gdzieś ty go nabył? Bo szczerze powiedziawszy jestem trochę zaskoczony w tym momencie, że ci się jednak udało ten zegarek załatwić. I to jeszcze po tylu latach. I to jeszcze, jak sam wspomniałeś, w oryginalnym opakowaniu.

Przekonanego nie odwiedziecie od przekonania, tak samo nieprzekonanego do niego nie przekonacie.

Transcription

No więc ja go załatwiłem na OLX, nie był to rzecz jasna żaden sklep, osoba prywatna po prostu, która posiadała ten zegarek i po prostu nie był przez nią używany, zachował się w oryginalnym pudełku, nawet z oryginalną folijką na ekranie. Jest to ten model taki, jakby opisać, bez żadnej ramki naokoło ekranu, z wystającymi przyciskami, no tak, plastikowy ekran, plastikowa obudowa. No a dźwięk już pokazywałem.

Transcription

No to ja już wiem wszystko. Wiem, bo to jest model, który zazwyczaj jest, to znaczy był, jeżeli chodzi o ten głos damski, najczęściej kupowany niż ten z ramką. No ale kurczę, jestem w szoku, że udało Ci się w nienaruszonym stanie i to jeszcze z Olej X załatwić ten zegarek. No naprawdę szacun, szacun, szacun, szacun, szacun.

Przekonanego nie odwiedziecie od przekonania, tak samo nieprzekonanego do niego nie przekonacie.

Transcription

Co najlepsze zachowała się nawet do niego instrukcja w wersji papierowej, niestety będzie dość ciężko ją zeskanować, bo jest to bardzo mały format, no ale spróbuję coś zrobić w tym kierunku.

Transcription

Ja te instrukcje pamiętam, wiem jak one wyglądały, bardzo dobrze je pamiętam.

Transcription

Ja dlatego wam mówiłem, że trzeba po internetach szukać tych zegarków. One są poukrywane w różnych miejscach w Polsce. Tak samo jak ja ten mój Altix wam pokazywałem. Tak samo. Kobieta miała. Nie wiadomo jak, nie wiadomo gdzie. Nie używała. Leżał parę lat w kartonie oryginalnym. Z oryginalną folijką. To samo. Taki sam. Dlatego Allegro lokalnie o Elixy i inne pierdoły. Trzeba po prostu szukać. Bo inaczej to no. Inaczej nie ma innego sposobu, żeby znaleźć zegarki, których już nie produkują. Trzeba właśnie grzebać, szukać godzinami jak się da, ile się da i na każde sposoby. No. Moim zdaniem warto. Pozdrawiam. Tak w ogóle fajny. Fajny old schoolowy zegarek. No, że ci się udało go zdobyć. No. Mega, mega. O ile ja miałem. No nieważne. Wspomnienia. Pozdrawiam jeszcze raz.

Time to exterminate.

Transcription

Niestety te altxowskie mimo dużej funkcjonalności bardzo szybko się psuły i były dosyć wadliwe.

Transcription

Ja miałem ten altxowski zegarek, właściwie miałem dwa egzemplarze tego zegarka i najpóźniej, nie no najwięcej to chyba z rok pochodziły, ale ja kiedyś miałem tendencję do uszkadzania bransoletek i nie bransoletek takie tam.

Transcription

No u mnie to dwa lata. Dwa, trzy lata.

Time to exterminate.

Transcription

No, czyli tak jak bywało z tymi właśnie zegarkami, ale z jednej strony one były bardzo fajne, mi się najbardziej podobał ten zegarek właśnie nie z tym takim, no w sensie podobał mi się bardziej ten zegarek z takim wgłębieniem, jakby wiadomo o co chodzi, jeżeli chodzi o ten zegarek z węzoletą, no nie? No także to, tak to wygląda.

Transcription

Cześć, przychodzę z mini porównaniem dwóch retrozygarków mówiących. Oba mówią damskim głosem, jeden odzywa się tak. Drugi tak. Jak widać głos podobny, ta sama funkcjonalność. Różnią się jedynie kształtem, ponieważ ten jest to taki typowy, popularny dawniej zegarek, natomiast ten się nieco różni, ponieważ ma trochę inny kształt, ponieważ ekran jest z taką obramówką w takim wgłębieniu i wokół niego jest taka obramówka. Osobiście bardziej mi przypadł do gustu ten wygląd. Ma też inny pasek, aczkolwiek nie wiem czy jest to oryginał, ponieważ to jest używka, więc mógł być wymieniany. No i to na tyle.

Transcription

Przy okazji takie pytanie mam, jak tu ustawić dźwięk alarmu, ponieważ, zaprezentuję, jak teraz przejdę na alarm, to tu mamy taki dźwięk. I jeżeli chcę zmienić melodyjkę, to tu mamy właśnie taką. I przełączę na przykład, powiedzmy, na taką. No. I teraz, jak przejdę na alarm... ... ... ... No to jest ta sama, a nie ta zmieniona. A tu na melodyjkach mamy tą. ... ... Także niech ktoś mi powie jak to ustawić, żeby... żeby było OK po prostu. ... ...

Transcription

Skoro tak wszyscy pokazują, to ja też pokażę swój nowy nabytek, który sobie dzisiaj kupiłem. 55 złotych kosztował, ale zegar jeszcze nie obniżył mnie 5 złotych. To jest zegarek z męskim głosem, voice zoom, bez ramki i z wystarczającymi przyciskami. I on mówi tak. No i on ma. Tu jest timer. Tu się ustawia budzik. A tu jest druga strefa czasowa. No. I tak to wygląda. Jestem zadowolony.

Transcription

Znaczy ja powiem tak, tamte zegarki kupiłem tak po prostu z sentymentu i dlatego, że ich nie ma już na rynku, to może i za 10 lat się sprzeda. A na co dzień używam czegoś takiego. O, Smartwatch Fossil Gen 5. I tak dalej, i tak dalej. Pozdrawiam.

Transcription

Mam takie pytanie dziwne, w jednym z moich zegarków mówiących, jeden z przycisków jest strasznie taki, strasznie wklęsły, jakby wpadł w obudowę, naciskać się naciska, ale strasznie, strasznie tak, bardzo lekko, czy da się jakoś ten przycisk wydobyć, żeby się normalnie wciskał, czy to się coś wyrobiło, czy co, to jest zegarek z damskim głosem i z kłopotem.

Transcription

you

Transcription

Sorry, ale mi się Olympus wypiął. Odpowiadając na Twoje pytanie tak, sprężynka Ci się wyrobiła.