Transcription
Ja tam nie wiem czy spanie z zegarkiem jest dobre czy nie Niektórzy mówią, że tak, niektórzy mówią, że nie Ja nie śpię z zegarkiem
Ja tam nie wiem czy spanie z zegarkiem jest dobre czy nie Niektórzy mówią, że tak, niektórzy mówią, że nie Ja nie śpię z zegarkiem
No to ja właśnie śpię z zegarkiem, nie wiem właśnie czy dobrze robię czy nie, ale po prostu się przyzwyczajam do tego.
Ja tam kiedyś spałem, przez parę lat nic mi nie było.
Ja obstawiam, że chyba ten zegarek jest po prostu używany. Ten, co znalazłem. Niby z tym damskim włosem i z kogutem. To jest po prostu używany. No ale okazja się natrafiła. Jak kiedyś się pomyliłem, że chcesz taki zegarek. No to okazja, że tak naprawdę jest. Żeby go sobie nabić. Ja mam dwa takie, więc nie potrzebuję. Ale jak chcesz sobie w dzieciństwo przypomnieć, no to możesz sobie nabić.
Bardzo Ci dziękuję. Zastanawiam się, czy go nabędę, czy nie. Na razie nie mam do tego aż tak wielkiej głowy. Ale bardzo Ci dziękuję za tę wiadomość, bo no zastanowię się, jak okazja przyjmie, no to trudno. Fakt faktem niezaprzeczalnym jest to, że że po prostu te zegarki są na bank używane, bo takich nowych już nie kupisz. Zresztą już akurat nie w tym wątku było.
Niestety, z przykrością muszę stwierdzić, że te baterie do zegarków mówiących wcale nie wytrzymują dwóch lat. Ponieważ dzisiaj, a właściwie wczoraj, już mnie zaczął zegarek ten rtx-owski znowu szwankować, tak jak kiedyś pokazywałem w sierpniu. Teraz się dzieje dokładnie to samo, czyli po prostu nawet jak się chce ustawić, to on się tak jakby wygasza, wyłącza. I się nie da przejść po ustawieniach, jest tylko ustaw godzinę, ustaw godzinę, ustaw godzinę. I ciągle mówię ten 0000. Także zegarmistrz chyba nie miał racji, mówiąc, że te baterie trzymają dwa lata. Albo ten zegarek jest jakiś energożerny. Nie wiem. Ja miałem tylko włączone raporty godzinowe.
no mój do tej pory jeszcze działa więc to jest trochę dziwne a kupowałem go stosunkowo no nie pamiętam gdzieś chyba w lipcu albo początkiem lipca nie wiem w tym wątku go wiem że po raz pierwszy się demonstrowałem i on do tej pory działa i ani razu w nim bateria nie była wymieniona jeszcze więc nie rozumiem nic z tego dziękuje
Dla mnie też jest to trochę dziwne, przecież powinien te dwa lata wytrzymać, a nie sześć miesięcy i koniec, a w sierpniu była zmieniana bateria, to co nie nową baterię mi dał, wyrywaną, czy co, ten zegarmistrz, miałem tylko raporty godzinowe i tyle, chyba, że wskazówki te baterie pobierają, może bez wskazówek, jakby wyjął te baterie od wskazówek, to może wtedy by wytrzymał te dwa lata, nie wiem.
Ale to jest niemożliwe, Markusie, ponieważ gdyż przecież od wskazówek masz osobną baterię, tak? No to skoro masz od wskazówek osobną baterię, a od mowy masz osobną baterię, no to to jest oczywiste, że przecież to nic nie ma z tym nic wspólnego, tak? No.
Zegarek już jest zrobiony, od środy, mam nadzieję, że by teraz dłużej wytrzymał, co mam zrobić ewentualnie, żeby dłużej zegarek wytrzymał, nie był żywy, czy co?
powiem Ci szczerze, że nie wiem, bo ja, tak jak Ci mówiłem w paru poprzednich postach ten zegarek, co ja mam od nowości tam jeszcze bateria nie była nigdy wymieniona więc nie wiem ja tutaj póki co raport godzinowy mam wyłączony ale cały czas mnie trzyma proszę bardzo, mogę Ci to udowodnić o, proszę bardzo do tej pory jeszcze działa
Ja mam raport godzinowy włączony, bo mi się ta funkcja podoba. Po prostu mi się podoba, lubię raporty godzinowe. Nie wiem, może te raporty godzinowe po prostu zużywają tą baterię. Nie wiem. Mam trochę taki dylemat, czy mieć włączone te raporty, czy wyłączone.
Не верю, что я что-то спердить.
Mam taki mały problem, znaczy pytanie. Mam ustawę tlenu nowego zegarek z Artixu, równo z komputerem, prawie równo, tam 3 sekundy się spieszy, a to nic. No i jutro znowu zmieniamy czas, jak przestawię godzinę, to się znowu będzie później. Także ta zmiana czasu wywodzę tylko zamieszaniem, jak mam 9 zegareków mówiących, to każdą muszę ustawić. To jest trochę męcząca, ta zmiana czasu.
No co, męczące, męczące, ale tak musi być. Ja teraz nagram, dawno mnie tu nie było, tam mam kilka rzeczy. Po pierwsze, co z tobą, Markusie, gadałem o zegarkach brajlowskich i zegarkach mówiących. To pierwsze, zegarki brajlowskie są fajne, ale mają dużo minusów po prostu. No, do pracy ich nie weźmiesz, w wielu rzeczach ich nie weźmiesz, po prostu chcesz coś szybko sprawdzić, to lepiej mówiącym. Także miałeś, Markusie, rację. Chciałem spróbować brajlowskim zegarkiem, nie, podziałałem dwa miesiące, no i na jakieś spotkanie idę, to okej. Gdzieś, czy coś, gdzie wiem, że nie będę pracował, czy na przykład robił różne rzeczy szybko, to... Okej, sprawdzę, dotknę, zamknę. Ale to jednak mówiący zegarek lepszy do różnych sytuacji, a do różnych sytuacji jest fajniejszy właśnie brajlowski. Druga sprawa to jest taka, że będę miał jeden z niewielu egzemplarzy dostępnych, altiksowski zegarek, ten z zaportem godzinowym i z czterema alarmami. Bardzo fajna rzecz. Tak, będę miał, to Wam go pokażę. No niewiele egzemplarzy już zostało.
O, to nie wiedziałem, że te zegarki, te, są jeszcze dostępne, bo na stronie tam pisze, że ten produkt jest niedostępny, to gdzie można w takim razie je kupić, te, te zegarki z alarmami?
Dzień dobry, to jeszcze raz ja Śpieszę z wyjaśnieniem Gdzie można te zegarki kupić Ja Kupiłem na Allegro Oczywiście to jest Allegro lokalnie Allegro lokalnie to oznacza, że Jakaś osoba wystawia sobie Sprzęt Znaczy wystawia sobie Towar i ty od tej osoby Kupujesz Znaczy kupujesz taką samą procedurą Jak być kupową ze sklepu Tylko, że ona cię wyśle Po prostu ze swojego domu No to jest to Po prostu Potrzebujesz Widzącą osobę Która, z którą poszukasz Wpiszesz w Allegro Polu wyszukiwania Zegarki mówiące I wtedy Po nazwie samemu, po niewidomemu Tylko tego nie zobaczysz Nie znajdziesz Bo tam nie ma Zegarki Zegarek mówiący Altis Bla, bla, bla Tam jest napisane Zegarek mówiący taki Zegarek mówiący Zegarek mówiący Zegarek mówiący po polsku Zegarek mówiący po polsku Zegarek mówiący Jest tylko się cena różni Więc osoba widząca musi ci powiedzieć Na zdjęciu jest zegarek srebrny Znaczy tam czarny Metalowy Z bransoletą Cyfrowy bez wskazówek Bo to jest na zdjęciu Pokazane Więc ty sobie sam nie poradzisz Markusie Musisz mieć osobę widzącą Która ci to pomierzy Bo nie jest napisane Zegarek mówiący Altis Czterema alarmami Nie jest tak To nie jest sklep Altis Tylko Allegro Tam jest wszystko Jak ta ludzi Jak człowiek napisze To tak jest Więc to jest tak I to ludzie mają Na przykład Nie wiem Mam na przykład drukarkę do sprzedania Nową Kupioną To ją wystawiam na Allegro lokalnie Może ktoś kupi Tak samo właśnie robiła ta kobieta Po prostu Po prostu trzeba szukać no I tyle No Allegro Nigdzie indziej tego nie znajdziesz Po prostu Tylko pamiętaj Z widzącą osobą szukać Bo w sklepach żadnych tego nie ma oficjalnych Nie ma Ja po prostu szukają sobie tak Bo zastanawia mnie jeszcze jedna rzecz Że Normalnie Normalnie Normalnie to jest dostępny ten zegarek 15.17 Ten z Altixa Co Chyba Ty masz go Lub ktoś A Ty masz go Markusie Ten z aportem godzinowym Z Zośką Z głosem Zośka I który ma wskazówki Jest dostępny Jeszcze oprócz tego Lumenowski Który głada Jackiem Tak normalnie Zostawia mi jedna rzecz Właśnie Na Allegro jest bardzo Znaczy nie bardzo dużo Ale Są Jest kilka modeli zegarków Które wyglądają inaczej A pisze zegarek mówiący Są to oczywiście Myślę że to są jakieś starsze modele Lub mogą to być Jakieś modeli zegarków Jakieś modele Które normalnie w sklepach W sklepie nie kupisz Nie wiem co to są za zegarki Nie wiem Dlatego szukałem Nie spodziewałem się Że w ogóle znajdę Ten zegarek Altixowski Nie spodziewałem się Po prostu chciałem sobie kupić Inny zegarek Od tego co teraz mam Zaraz pokazywałem Chciałem sobie kupić Jakiś nowy zegarek Bo wiem że Po prostu trzeba szukać Na Allegro Godzinami nawet To Ci zajmie Ale Ale warto
A byłbyś w stanie mi jakoś podesłać tą aukcję? Bo jestem tym zegarkiem zainteresowany. Fakt, mam jeden swój, ten z raportem. Ten O. Ale chciałbym mieć jakoś drugi w zapasie. W razie gdyby coś się z tym stało. Ja go kupiłem, jak ten swój kupowałem w Altiksie. W 2015 roku, ale... Chciałbym mieć drugi w zapasie. Jakbyś mi oddała aukcję, to by było fajnie. Tak sobie zamówię.