EltenLink

Co teraz czytacie?

Back to Literatura

#1381 wrzos33

I kolejny reportaż: Prostytutki. Tajemnice płatnej miłości.

2024-06-28 09:20

#1382 matius

Ja obecnie czytam cykl: "Świat przeistoczonych".

Sygnatura – Uczcij poległych i cierpiących ocalałych ciężką pracą, ponieważ porażka zawsze może się zdarzyć, jednak nigdy nie staraj się udawać, że jesteś doskonały, ponieważ prowadzi to do gorszego końca niż porażka, wiedzie na ścieżkę hańby i nikczemności.
2024-06-28 12:25

#1383 Zuza

Wruciłam do mitologii nordyckiej Gaimana i jednak sięgnęłam po audiobook z DZDN.

Boże, błogosław obsługę
klienta.
2024-06-28 21:47

#1384 Snajper22

Jestem w połowie pierwszego tomu Świata Przeistoczonych.

"Czy ty jesteś bardzo odważny? - Średnio. - A co zrobiłeś najodważniejszego w swoim życiu? - (...) Wstałem dziś rano."
Cormac McCarthy, "Droga"
2024-07-07 03:31

#1385 wrzos33

Powoli kończę pierwszy tom cyklu Północ i Południe autorstwa Jakes John.

2024-07-17 13:20

#1386 biedrona333

a ja zabrałam się za czytanie drugiej części z serji kolory zła autorstwa Małgorzaty Sopczak pod tytółem "czerń"

2024-07-17 18:25

#1387 matius

Wczoraj skończyłem serię "Legenda Askiru" tom siudmy i ostatni "Rada koronna".

Sygnatura – Uczcij poległych i cierpiących ocalałych ciężką pracą, ponieważ porażka zawsze może się zdarzyć, jednak nigdy nie staraj się udawać, że jesteś doskonały, ponieważ prowadzi to do gorszego końca niż porażka, wiedzie na ścieżkę hańby i nikczemności.
2024-07-20 08:20

#1388 Kat

U mnie na tapecie "Arabskie łzy" Tanyi Valko. Nie jest to jakieś wybitne dzieło literackie, powiem więcej, coraz dziwniej te książki są napisane, ale i tak wciągają. Jest to bodaj 17 część całej "Arabskiej sagi".

"Nie wolno się bać.
Strach zabija duszę.
Strach to mała śmierć, a wielkie unicestwienie.
Stawię mu czoło.
Niech przejdzie po mnie i przeze mnie.
A kiedy przejdzie, odwrócę oko swej jaźni na jego drogę.
Którędy przeszedł strach, tam nie ma nic. ... Jestem tylko ja."
- Litania Bene Gesserit przeciw strachowi ("
2024-07-20 18:58

#1389 Zuzler

Już chciałam napisac coś... Ale czyż sama nie przeczytałam wszystkich 47 części "Sagi o Ludziach Lodu"? :D

2024-07-20 20:37

#1390 Kat

A widzisz, droga Zuzanno, a ja nawet nie zajrzałam do tej sagi.
-- (Zuzler):
Już chciałam napisac coś... Ale czyż sama nie przeczytałam wszystkich 47 części "Sagi o Ludziach Lodu"? :D

--

"Nie wolno się bać.
Strach zabija duszę.
Stawię mu czoło.
2024-07-20 22:32

#1391 Natalia2000

Oooo, kilka książek Tani Walko czytałam, z tego co pamiętam chyba 3, masz Kasiu albo ktoś całą serię książek tej autorki w ebookach?

2024-07-21 10:38

#1392 wrzos33

Ja, kontynuuję wspomnianą w poprzednim moim wpisie, trylogię, tom II Miłość i wojna. Planowałam zrobić sobie przerwę, ale przeważyła ciekawość dalszych losów rodzin Mainów i Hazardów.

2024-07-21 11:25

#1393 Kat

Tak, mam, ale nie są to wszystkie tomy.
-- (Natalia2000):

Oooo, kilka książek Tani Walko czytałam, z tego co pamiętam chyba 3, masz Kasiu albo ktoś całą serię książek tej autorki w ebookach?

--

"Nie wolno się bać.
Strach zabija duszę.
Stawię mu czoło.
2024-07-21 19:20

#1394 Zuzler

@kat, nie zagląaj. Pomysły pani autorka może miała ciekawe i różnorodne, ale ich realizacja... Matko jedyno.

2024-07-21 21:30

#1395 wrzos33

I ostatnia, najkrótsza, tylko 30 godzin, trzecia część sagi pt. Piekło i niebo.

2024-08-07 16:15

#1396 Numernabis

Komora, Grishama, o skazanym na zagazowanie członku Kukluks Klanu.

Znajdź sobie zajęcie, które kochasz, a nie przepracujesz w życiu ani jednego dnia.
2024-08-07 19:06

#1397 Adasadula

Hm, brzmi ciekawie :), może sam obaczę co to to jest

-- (Numernabis):
Komora, Grishama, o skazanym na zagazowanie członku Kukluks Klanu.

--

2024-08-07 20:09

#1398 balteam

Gatunek litRPG czyli np. książka droga szamana, to najlepsze co odkryłem do czytania, równa się z tym tylko cykl demoniczny i opowieści mrocznego elfa, nie wiem czy są do dostania po polsku książki autora Michael Atamanov, ale obrońca perymetra, jest bardzo dobrą książką, może wangielskiej wersji jest tylko do dostania, druga to ciemny zielarz albo jakoś tak, generalnie mega polecam tym co się zajarali tym gatunkiem, jego książki nie zawierają hmhmhm rosyjskiej filozofii aż tak, przeczytałem do tejpory z 6 serii, to niektóre były tak napisane, że nie wiedziałem czy to ironia czy nie., np. 1 autor pisał, że Rosjanie to naród miłujący pokuj :)
Tak czy tak Atamanov napisał te dwie książki lepiej chyba niż droga szamana, na pewno nie byli bohaterowie tak naiwni czasami.

Zapraszam osoby posiadające piesy, lub chcące je posiadać, do dołączenia do grupy o psach przewodnikach.
Edited 2024-08-23 20:56

#1399 Numernabis

Ja zacząłem Stephen King - Dallas 63
Wygląda obiecująco, taka można powiedzieć nie w stylu Kinga, nie jest to taki psyhodelik, to typowa książka SF, podróż w czasie:

cytat:
główny bohater opowieści cofa się do 1958 roku i podejmuje próbę powstrzymania zamachu na prezydenta Johna F. Kennedy'ego.

Znajdź sobie zajęcie, które kochasz, a nie przepracujesz w życiu ani jednego dnia.
2024-08-23 22:04

#1400 mustafa

Kurwa, to jest zajebiste.
Czytałem w tamtym roku.

Biorę z konta każdego Eltenowicza po 500 zł i słucham państwa.

Powyższa wypowiedź, wyraża jedynie moją opinię w dniu dzisiejszym. Nie może ona służyć przeciwko mnie ani w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie. Ponadto zastrzegam sobie prawo zmiany poglądów bez ostrzeżenia i podawania przyczyn.
2024-08-23 22:06