Co teraz czytacie?
Back to Literatura#1401 Natalia2000
Kończę historię francji iwaszkiewicza.
#1402 balteam
Dallas jest najlepszą książką Kinga, jeszcze jedna jakaś mi się jego nawet podobała i to tyle.
#1403 mustafa
Pan Mercedes jest spoko i druga część – Znalezione niekradzione. Fajne jest też Holly.
Powyższa wypowiedź, wyraża jedynie moją opinię w dniu dzisiejszym. Nie może ona służyć przeciwko mnie ani w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie. Ponadto zastrzegam sobie prawo zmiany poglądów bez ostrzeżenia i podawania przyczyn.
#1404 matius
Mi najbardziej Kinga podobała się: "Zielona mila".
#1405 matius
A co do fantasy rpg to teraz przeczytałem dwa tomy: "Świat przeistoczonych".
#1406 balteam
Świat przeistoczonych nie czytałem, ale podobno fajne.
#1407 Numernabis
Kinga świetną pozycją jest Bastion,
No, a Pan Mercedes to horror więc odpada, nie lubię horrorów.
#1408 Zuzler
"Pan mercedes" to zdecydowanie bardziej kryminał niż horror.
#1409 Zuzler
Książka "Dallas 63" bardzo mi przypadła do gustu, ale czytałam dawno temu, nie wiem, jak teraz bym ją odebrała. Tym bardziej się nad tym zastanawiam, że teraz, jako że w moje łapska dostała się 3 część serii, odnawiam sobie cykl "niwiarze śmierci" Shustermana. Za pierwszym razem czytałam niemal z zapartym tchem, teraz.. No cóż, po prostu czytam, nie bez przyjemności, ale bez tego dreszczyku ciekawości, co będzie dalej. Obawiam się, że tylko częściowo brak ten powoduje to, że pamiętam co dalej, bo właśnie, kurde, nie pamiętam, choć tak mi się podobaało.
#1410 Kat
Poza "Bastionem" bardzo mi się podobało "Pod kopułą" i "Instytut", "Zielona mila" też i parę jeszcze innych, choć przez niektóre z uwagi na rozwlekłość, naprawdę ciężko było przebrnąć i tak: "To" do tej pory nie jest skończone, mimo, że całkiem spoko, to nie mogę się przemóc, żeby dotrwać do końca.
Strach zabija duszę.
Strach to mała śmierć, a wielkie unicestwienie.
Stawię mu czoło.
Niech przejdzie po mnie i przeze mnie.
A kiedy przejdzie, odwrócę oko swej jaźni na jego drogę.
Którędy przeszedł strach, tam nie ma nic. ... Jestem tylko ja."
- Litania Bene Gesserit przeciw strachowi ("
#1411 Zuzler
Mi od Kinga bardzo przypadły do gustu "Komórka", "Zielona mila", "Bastion", "Strefa śmierci"/"Martwa strefa", "Ręka mistrza", "Talizman", "Wielki marsz" i "Carrie".
#1412 Numernabis
ZJa osobiście nie przepadam za twórczością Kinga, są wyjątki, Zielona mila czeka w kolejce już jakiś czas, Skazani na Showshank - film rewelacja, książka jak dla mnie nie do przebrnięcia, ale doskonała książka Kinga o której zapomniałęm to "Christine ", zarówno książka jak i film.
#1413 matius
A podzielisz się całością?
-- (Zuzler):
Książka "Dallas 63" bardzo mi przypadła do gustu, ale czytałam dawno temu, nie wiem, jak teraz bym ją odebrała. Tym bardziej się nad tym zastanawiam, że teraz, jako że w moje łapska dostała się 3 część serii, odnawiam sobie cykl "niwiarze śmierci" Shustermana. Za pierwszym razem czytałam niemal z zapartym tchem, teraz.. No cóż, po prostu czytam, nie bez przyjemności, ale bez tego dreszczyku ciekawości, co będzie dalej. Obawiam się, że tylko częściowo brak ten powoduje to, że pamiętam co dalej, bo właśnie, kurde, nie pamiętam, choć tak mi się podobaało.
--
#1414 Numernabis
Pan Mercedes, Znalezione nie kradzione to dwa tomy z trzech, trzeci to Koniec warty
-- (mustafa):
Pan Mercedes jest spoko i druga część – Znalezione niekradzione. Fajne jest też Holly.
--
#1415 Zuzler
@Matius napisz na prv i doprecyzuj.
#1416 Numernabis
Żniwa śmierci są 4 tomy
#1417 Zuzler
To gdzie ten czwarty!
#1418 Numernabis
Nie wiem, ja mam w audio:
Żniwa śmierci, tom 01. Kosiarze, (czyta Marcin Popczyński)
Żniwa śmierci, tom 02. Kosodom (Thunderhead), (czyta Marcin Popczyński)
Żniwa śmierci, tom 03. Żniwo, (czyta Maciej Kowalik)
Żniwa śmierci, tom 03.5. Pokłosie, (czyta Maciej Kowalik)
Wszysktie 4 mam, ale w audio/
#1419 Kat
Pierwszy i drugi mam, ale trzeci i kolejny, chętnie przytulę.
-- (Numernabis):
Nie wiem, ja mam w audio:
Żniwa śmierci, tom 01. Kosiarze, (czyta Marcin Popczyński)
Żniwa śmierci, tom 02. Kosodom (Thunderhead), (czyta Marcin Popczyński)
Żniwa śmierci, tom 03. Żniwo, (czyta Maciej Kowalik)
Żniwa śmierci, tom 03.5. Pokłosie, (czyta Maciej Kowalik)
Wszysktie 4 mam, ale w audio/
--
Strach zabija duszę.
Strach to mała śmierć, a wielkie unicestwienie.
Stawię mu czoło.
Niech przejdzie po mnie i przeze mnie.
A kiedy przejdzie, odwrócę oko swej jaźni na jego drogę.
Którędy przeszedł strach, tam nie ma nic. ... Jestem tylko ja."
- Litania Bene Gesserit przeciw strachowi ("
#1420 Zuzler
Łeee tam... Ja to bym chciałą w ebooku najlepiej.