EltenLink

Co teraz czytacie?

Back to Literatura

#1341 skrzypenka

O czym ta Stella? :d

-- (Kat):
Zaczęłam "Stellę", ale to chyba nie to, na razie zrobiłam sobie przerwę od pana Bednarka.
-- (biedrona333):

-- (Kat):
Jestem w trakcie "Pokusy diabła" Adriana Bednarka, cykl o Kubie Sobańskim.

Biedrona333 jakbyś chciała, to Bednarek napisał fajną książkę pod tytółem "Stella Narodziny psychopatki " i oblicze zemsty.łem--

--

--

Große Operndiva?
2024-05-13 05:30

#1342 daszekmdn

Dziwny jest ten świat - Opowieść o Waldemarze Milewiczu. Kończę już. Fajne, polecam.

Sygnatura to może być w sądzie. Sygnatura sprawy np. :P
Edited 2024-05-13 10:58

#1343 skrzypenka

Ja przeczytałam Tadeusza Natansona "wprowadzenie do muzykoterapii", Krzysztofa Stachyry "podstawy muzykoterapii" i Ludwiki Koniecznej Nowak "wprowadzenie do muzykoterapii". Teraz czytam "między wglądem a inkluzją" pod redakcją naukową MIROSŁAWy CYLKOWSKiej-NOWAK, i WOJCIECha STRZELECKiego. Te książki czytam w celu przygotowania się do egzaminów wstępnych na magistra z muzykoterapii. Nic beletrystycznego teraz nie czytam.

Große Operndiva?
2024-05-13 18:19

#1344 Zuzler

A ja się wzięłam za Joannę Bator. Kurde, to co czytam, to jest naprawdę porządny kawał dobrej książki. Obawiam się, że zostanę z tą panią na dłużej.

Edited 2024-05-13 20:00

#1345 wrzos33

Ja zaczęłam powieść Joanny Jax pt.: "Najlepsza przyjaciółka". Opis wydawcy brzmiał zachęcająco, poza tym lubię książki tej autorki, szczególnie cykle i czyta moja ulubiona lektorka, Pani Kijowska.

2024-05-18 15:29

#1346 Kat

U mnie na tapecie "Berdo" Remigiusza Mroza, kolejny tom z cyklu o Wiktorze Forście. Tym razem wraz z komisarzem przenosimy się w Bieszczady. Wkrótce w okolicy zaczyna dochodzić do zabójstw, a Forst musi odnaleźć zabójcę.

"Nie wolno się bać.
Strach zabija duszę.
Strach to mała śmierć, a wielkie unicestwienie.
Stawię mu czoło.
Niech przejdzie po mnie i przeze mnie.
A kiedy przejdzie, odwrócę oko swej jaźni na jego drogę.
Którędy przeszedł strach, tam nie ma nic. ... Jestem tylko ja."
- Litania Bene Gesserit przeciw strachowi ("
2024-05-18 18:51

#1347 Snajper22

U mnie aktualnie prawie osiemnastogodzinny audiobook pt. "Wrucimy Po Was, Historie Alpejskie."

"Czy ty jesteś bardzo odważny? - Średnio. - A co zrobiłeś najodważniejszego w swoim życiu? - (...) Wstałem dziś rano."
Cormac McCarthy, "Droga"
2024-05-18 23:22

#1348 Numernabis

To pikuś w porównaniu z drugim tomem "Północ-Południe", który trwa ponad 39 godzin :)

Znajdź sobie zajęcie, które kochasz, a nie przepracujesz w życiu ani jednego dnia.
2024-05-18 23:41

#1349 Zuzler

U mnie "Ciemno, prawie noc:. Mniammmmmmm

Edited 2024-05-19 21:57

#1350 Numernabis

U mnie Paderborn, superprodukcja, deliiiiiicjeeee

Znajdź sobie zajęcie, które kochasz, a nie przepracujesz w życiu ani jednego dnia.
2024-05-20 16:32

#1351 Kat

U mnie Monika Szwaja - "Zupa z ryby fugu". Lata temu słyszałam tę książkę jako powieść radiową w odcinkach, ale wtedy nie dane było mi przeczytać całości, zatem teraz to nadrabiam.

"Nie wolno się bać.
Strach zabija duszę.
Stawię mu czoło.
2024-05-21 15:52

#1352 biedrona333

biedrona333 ta Stella jest o dziewczynie, która pod wpływem pewnych zdarzeń stała się psychopatką a jak do tego doszło, to dowesz się z ksiąŻki
-- (skrzypenka):

-- (Kat):
Zaczęłam "Stellę", ale to chyba nie to, na razie zrobiłam sobie przerwę od pana Bednarka.
-- (biedrona333):

-- (Kat):

Biedrona333 jakbyś chciała, to Bednarek napisał fajną książkę pod tytółem "Stella Narodziny psychopatki " i oblicze zemsty.łem--

--

--

--

2024-05-21 20:40

#1353 Zuzler

Dobra książka, Kat, choć pewnymi ideami i poglądami wali po łbie z nieprzeciętną siłą. Dobrze przynajmniej, że nawet słusznymi.

Edited 2024-05-22 01:31

#1354 wrzos33

A ja wieczorkiem mam zamiar zanurzyć się w luksusie... za pośrednictwem historii zamieszczonych w reportażu Polscy milionerzy. Ich żony, dzieci, pieniądze.

2024-05-22 16:59

#1355 skrzypenka

podzielisz się tą książką? :)

-- (biedrona333):

biedrona333 ta Stella jest o dziewczynie, która pod wpływem pewnych zdarzeń stała się psychopatką a jak do tego doszło, to dowesz się z ksiąŻki
-- (skrzypenka):

-- (Kat):
-- (biedrona333):

-- (Kat):

--

--

--

--

Große Operndiva?
2024-05-24 18:31

#1356 skrzypenka

Ooo, znam. :)

-- (Kat):
U mnie Monika Szwaja - "Zupa z ryby fugu". Lata temu słyszałam tę książkę jako powieść radiową w odcinkach, ale wtedy nie dane było mi przeczytać całości, zatem teraz to nadrabiam.

--

Große Operndiva?
2024-05-24 18:31

#1357 Natalia2000

Nie znam tej książki akurat, ale autorka jest mi znana i przeze mnie lubiana.mnie Monika Szwaja - "Zupa z ryby fugu". LNata temu słyszałam tę książkę jako powieść radiową w odcinkach, ale wtedy nie dane było mi przeczytać całości, zatem teraz to nadrabiam.

--

--

2024-05-25 17:10

#1358 lwica

Ratownik. Nie jestem bogiem - Justyna Dżbik-Kluge, Jarosław Sowizdraniuk. DOpiero jeden rozdział za mną, ale polecam. :)

Nawet jeśli jesteś aniołem, zawsze znajdzie się ktoś, komu będzie przeszkadzał szelest twoich skrzydeł. Autor nieznany.
2024-05-25 17:13

#1359 Kat

U mnie 2 tom cyklu "Ostrze Erkal" - "Pieśń zemsty", autorstwa Grzegorza Wielkusa. Świetne fantasy, już dawno nie czytałam tak dobrej książki z tego gatunku, a ci, co trochę mnie znają, wiedzą, że jest to zdecydowanie mój ulubiony gatunek.

"Nie wolno się bać.
Strach zabija duszę.
Stawię mu czoło.
2024-05-28 16:47

#1360 matius

Ja obecnie czytam drugi tom serii o jeźdzcach smoków, czyli "Empireum". Tom nosi tytuł: "Iron Flame, Żelazny płomień".

Sygnatura – Uczcij poległych i cierpiących ocalałych ciężką pracą, ponieważ porażka zawsze może się zdarzyć, jednak nigdy nie staraj się udawać, że jesteś doskonały, ponieważ prowadzi to do gorszego końca niż porażka, wiedzie na ścieżkę hańby i nikczemności.
Edited 2024-05-28 23:46