Co teraz czytacie?
Back to Literatura#1341 skrzypenka
O czym ta Stella? :d
-- (Kat):
Zaczęłam "Stellę", ale to chyba nie to, na razie zrobiłam sobie przerwę od pana Bednarka.
-- (biedrona333):
-- (Kat):
Jestem w trakcie "Pokusy diabła" Adriana Bednarka, cykl o Kubie Sobańskim.
Biedrona333 jakbyś chciała, to Bednarek napisał fajną książkę pod tytółem "Stella Narodziny psychopatki " i oblicze zemsty.łem--
--
--
#1342 daszekmdn
Dziwny jest ten świat - Opowieść o Waldemarze Milewiczu. Kończę już. Fajne, polecam.
#1343 skrzypenka
Ja przeczytałam Tadeusza Natansona "wprowadzenie do muzykoterapii", Krzysztofa Stachyry "podstawy muzykoterapii" i Ludwiki Koniecznej Nowak "wprowadzenie do muzykoterapii". Teraz czytam "między wglądem a inkluzją" pod redakcją naukową MIROSŁAWy CYLKOWSKiej-NOWAK, i WOJCIECha STRZELECKiego. Te książki czytam w celu przygotowania się do egzaminów wstępnych na magistra z muzykoterapii. Nic beletrystycznego teraz nie czytam.
#1344 Zuzler
A ja się wzięłam za Joannę Bator. Kurde, to co czytam, to jest naprawdę porządny kawał dobrej książki. Obawiam się, że zostanę z tą panią na dłużej.
#1345 wrzos33
Ja zaczęłam powieść Joanny Jax pt.: "Najlepsza przyjaciółka". Opis wydawcy brzmiał zachęcająco, poza tym lubię książki tej autorki, szczególnie cykle i czyta moja ulubiona lektorka, Pani Kijowska.
#1346 Kat
U mnie na tapecie "Berdo" Remigiusza Mroza, kolejny tom z cyklu o Wiktorze Forście. Tym razem wraz z komisarzem przenosimy się w Bieszczady. Wkrótce w okolicy zaczyna dochodzić do zabójstw, a Forst musi odnaleźć zabójcę.
Strach zabija duszę.
Strach to mała śmierć, a wielkie unicestwienie.
Stawię mu czoło.
Niech przejdzie po mnie i przeze mnie.
A kiedy przejdzie, odwrócę oko swej jaźni na jego drogę.
Którędy przeszedł strach, tam nie ma nic. ... Jestem tylko ja."
- Litania Bene Gesserit przeciw strachowi ("
#1347 Snajper22
U mnie aktualnie prawie osiemnastogodzinny audiobook pt. "Wrucimy Po Was, Historie Alpejskie."
Cormac McCarthy, "Droga"
#1348 Numernabis
To pikuś w porównaniu z drugim tomem "Północ-Południe", który trwa ponad 39 godzin :)
#1349 Zuzler
U mnie "Ciemno, prawie noc:. Mniammmmmmm
#1350 Numernabis
U mnie Paderborn, superprodukcja, deliiiiiicjeeee
#1351 Kat
U mnie Monika Szwaja - "Zupa z ryby fugu". Lata temu słyszałam tę książkę jako powieść radiową w odcinkach, ale wtedy nie dane było mi przeczytać całości, zatem teraz to nadrabiam.
Strach zabija duszę.
Stawię mu czoło.
#1352 biedrona333
biedrona333 ta Stella jest o dziewczynie, która pod wpływem pewnych zdarzeń stała się psychopatką a jak do tego doszło, to dowesz się z ksiąŻki
-- (skrzypenka):
-- (Kat):
Zaczęłam "Stellę", ale to chyba nie to, na razie zrobiłam sobie przerwę od pana Bednarka.
-- (biedrona333):
-- (Kat):
Biedrona333 jakbyś chciała, to Bednarek napisał fajną książkę pod tytółem "Stella Narodziny psychopatki " i oblicze zemsty.łem--
--
--
--
#1353 Zuzler
Dobra książka, Kat, choć pewnymi ideami i poglądami wali po łbie z nieprzeciętną siłą. Dobrze przynajmniej, że nawet słusznymi.
#1354 wrzos33
A ja wieczorkiem mam zamiar zanurzyć się w luksusie... za pośrednictwem historii zamieszczonych w reportażu Polscy milionerzy. Ich żony, dzieci, pieniądze.
#1355 skrzypenka
podzielisz się tą książką? :)
-- (biedrona333):
biedrona333 ta Stella jest o dziewczynie, która pod wpływem pewnych zdarzeń stała się psychopatką a jak do tego doszło, to dowesz się z ksiąŻki
-- (skrzypenka):
-- (Kat):
-- (biedrona333):
-- (Kat):
--
--
--
--
#1356 skrzypenka
Ooo, znam. :)
-- (Kat):
U mnie Monika Szwaja - "Zupa z ryby fugu". Lata temu słyszałam tę książkę jako powieść radiową w odcinkach, ale wtedy nie dane było mi przeczytać całości, zatem teraz to nadrabiam.
--
#1357 Natalia2000
Nie znam tej książki akurat, ale autorka jest mi znana i przeze mnie lubiana.mnie Monika Szwaja - "Zupa z ryby fugu". LNata temu słyszałam tę książkę jako powieść radiową w odcinkach, ale wtedy nie dane było mi przeczytać całości, zatem teraz to nadrabiam.
--
--
#1358 lwica
Ratownik. Nie jestem bogiem - Justyna Dżbik-Kluge, Jarosław Sowizdraniuk. DOpiero jeden rozdział za mną, ale polecam. :)
#1359 Kat
U mnie 2 tom cyklu "Ostrze Erkal" - "Pieśń zemsty", autorstwa Grzegorza Wielkusa. Świetne fantasy, już dawno nie czytałam tak dobrej książki z tego gatunku, a ci, co trochę mnie znają, wiedzą, że jest to zdecydowanie mój ulubiony gatunek.
Strach zabija duszę.
Stawię mu czoło.
#1360 matius
Ja obecnie czytam drugi tom serii o jeźdzcach smoków, czyli "Empireum". Tom nosi tytuł: "Iron Flame, Żelazny płomień".