Co teraz czytacie?
Back to Literatura#981 Monia01
Jakoś tak bardziej mogę znieść audiobooki ostatnio i i w tej wersji zapoznałam się z "Małymi kobietkami." Tłumaczyła Anna Bańkowska
🇺🇦 🇵🇱
#982 EugeniuszPompiusz
coby nie być fatalistą, po restarcie pewnie wjedzie "Idiota", (chyba się skuszę na oryginał w jęz. rosyjskim. do tego jeszcze może powtórka historii rodu rodrigandów?
#983 tomecki
Rodrigandów też sobie niedawno przypomniałem i cóż... sentyment został, ale dawne złudzenia raczej padły.
#984 EugeniuszPompiusz
Niee no na poprawność badawczą i w ogóle to nawet nie liczę; toż to nie po to jest; to czytadło do dobrej poduchy a nie tam
#985 tomecki
Nie chodzi o to tylko trochę naiwne to.
#986 Numernabis
A ja właśnie słucham już 16 tom z Chyłką
Szkoda tylko, że Pan Gosztyła zrezygnował z czytania tego cyklu :(
#987 Agata.d
U mnie na tapecie jest Behawiorysta. Szkoda tylko, żem zaczęła od serialu, troszkę zepsuło mi to czytanie, bo już mniej więcej wiem co się wydarzy.
#988 zywek
Trochę tam naprzekręcali, jak to zwykle w serialach.
#989 biedrona333
ja wzięłam się za książkę Lisy Jackson PT. "Intymność" którą czytałam 7 lat temu.
#990 Zuzler
"Chłopi" to naprawdę ciekawa historia. Polecam.
#991 Numernabis
Zwłaszcza w wykonaniu Krzysztofa Gosztyły, majstersztyk.
#992 Zuzler
A tego wykonania nie uświadczyłam, ale jakoś mi nie żal.
#993 lwica
Mnie się tam chłopi nie podobali.
Teraz skończyłam "Awarię małżeńśką" i zabieram się za tom opowiadań pt "Ropuszki", i cykl o Nikicie Obie Jadowskiej.
#994 skrzypenka
O nieee, koszmarnie on to czyta.
-- (Numernabis):
Zwłaszcza w wykonaniu Krzysztofa Gosztyły, majstersztyk.
--
#995 Numernabis
Rzecz gustu.
#996 matius
Co to jest ta "Awaria małżeńska"?
#997 lwica
Pisałam opis na pewną grupę, więc wkleje Wam go i tu. :)
Ostatnio przeczytane "Awaria Małżeńska" Natasza Socha, Magdalena Witkiewicz. Kierowca autobusu chcę wyminąć kota, więc gwałtownie odbija w inną stronę, kotu to jednak nie pomaga, a pasażerom nieco szkodzi. Gdy dwie kobiety po wypadku trafiają do szpitala na Mateusza i Sebastiana spadają wszelkie obowiązki domowe. Książka opowiada o tym, jak radzą sobie oni z samotnym ojcostwem, pokazuje też relacje kobiet leżących na jednej sali. Lekka, przyjemna, pełna humoru. Polecam.
🙂
#998 MarOlk
Słuchowisko na podstawie książki "Byk" Szczepana Twardocha. Tajemnice rodzinne, toksyczny wzorzec męskości, życie wbrew sobie i tragiczny finał. Na plus bardzo dobra realizacja.
#999 Agata.d
Skończyłam czytać Behawiorystę. Końcówka trochę mnie rozczarowała, zupełnie innego końca tej opowieści żem się spodziewała. Zabieram się za iluzjonistę.
#1000 lwica
Gdzie śpiewają raki" Delia Owens