coby nie być fatalistą, po restarcie pewnie wjedzie "Idiota", (chyba się skuszę na oryginał w jęz. rosyjskim. do tego jeszcze może powtórka historii rodu rodrigandów?
Sygnaturka.: "That seems to point up a significant difference between Europeans and Americans. A European says: 'I can't understand this, what's wrong with me?' An American says: 'I can't understand this, what's wrong with him?'" TERRY PRATCHETT
Niee no na poprawność badawczą i w ogóle to nawet nie liczę; toż to nie po to jest; to czytadło do dobrej poduchy a nie tam
Sygnaturka.: "That seems to point up a significant difference between Europeans and Americans. A European says: 'I can't understand this, what's wrong with me?' An American says: 'I can't understand this, what's wrong with him?'" TERRY PRATCHETT
Sygnatura – Uczcij poległych i cierpiących ocalałych ciężką pracą, ponieważ porażka zawsze może się zdarzyć, jednak nigdy nie staraj się udawać, że jesteś doskonały, ponieważ prowadzi to do gorszego końca niż porażka, wiedzie na ścieżkę hańby i nikczemności.
Pisałam opis na pewną grupę, więc wkleje Wam go i tu. :) Ostatnio przeczytane "Awaria Małżeńska" Natasza Socha, Magdalena Witkiewicz. Kierowca autobusu chcę wyminąć kota, więc gwałtownie odbija w inną stronę, kotu to jednak nie pomaga, a pasażerom nieco szkodzi. Gdy dwie kobiety po wypadku trafiają do szpitala na Mateusza i Sebastiana spadają wszelkie obowiązki domowe. Książka opowiada o tym, jak radzą sobie oni z samotnym ojcostwem, pokazuje też relacje kobiet leżących na jednej sali. Lekka, przyjemna, pełna humoru. Polecam. 🙂
Nawet jeśli jesteś aniołem, zawsze znajdzie się ktoś, komu będzie przeszkadzał szelest twoich skrzydeł. Autor nieznany.
Słuchowisko na podstawie książki "Byk" Szczepana Twardocha. Tajemnice rodzinne, toksyczny wzorzec męskości, życie wbrew sobie i tragiczny finał. Na plus bardzo dobra realizacja.
Skończyłam czytać Behawiorystę. Końcówka trochę mnie rozczarowała, zupełnie innego końca tej opowieści żem się spodziewała. Zabieram się za iluzjonistę.
Nigdy nie można być pewnym, że to co już masz będzie Ci dane na zawsze, a pewne w życiu są tylko dwie rzeczy, śmierć i podatki.