Co teraz czytacie?
Back to Literatura#421 jamajka
O, Michalak też słyszałam, że fajne.
#422 jamajka
"A co gdyby? - Naukowe odpowiedzi na absurdalne i hipotetyczne pytania" Napisał to Randall Munroe, a ja tę książkę darzę wielkim uczuciem, z powodu jej poziomu lub z powodu mojej niewielkiej wiedzy o świecie, jedno i drugie jest możliwe
#423 matius
Ja właśnie zkończyłem czytać "Szamański blus".
#424 Zuzler
Ja właśnie skończyłam czytać książkę "Zmyślona" Katarzyny Michalak, to jest bodajże czwarta część jednej z jej serii. Odmóżdża elegancko
#425 Zuzler
A teraz, co by przypadkiem nie naczytać się czegoś bardzo wartościowego, zaczęłam "Niebo nad pustynią", taka młodzieżówka. Na razie wygląda, jakby moje oczekiwania małego zysku z tej lektury miały się spełnić.
#426 tomecki
I chyba wiem, czemu to czytasz. :d. Ja z kolei wracam do lat dziecinnych i właśnie skończyłem serię Szklarskiego o moim imienniku.
#427 Zuzler
Ojeeej, czytało się, czytało :). A jeśli mogę wiedzieć, dlaczego to czytam?
#428 Monia01
Zuzler, polecam książki Anny Łaciny na odmóżdżenie. :d Naprawdę, uwielbiam :D Fajnie się je czyta, trochę żałuję, że nie dostały mi się w ręce, jak byłam młodsza, ale cóż
🇺🇦 🇵🇱
#429 Monia01
Tomecki, Szklarski? Lubiłam, jak byłam młodsza, chociaż nie przeczytałam wszystkiego
🇺🇦 🇵🇱
#430 tomecki
Znana ci osoba z pobliża stolycy właśnie ogarnia to w pracy. :d
#431 Zuzler
Nie no, sama wpadłam na pomysł, żeby akurat te książki sobie poczytać
#432 Zuzler
Oo, "Niebo nad pustynią" mnie zaskoczyło. Co prawda już dłuugo przed końcem miałam niemal 100% pewności co jest grane, ale zapewniam, że nie jest to bezwartościowy odmóżdżacz.
#433 Monia01
Właśnie dlatego polecam tę książkę i w ogóle powieści Anny Łaciny, :) Tę lubię najbardziej, ale może dlatego, że była pierwszą tej autorki, którą przeczytałam. :)
🇺🇦 🇵🇱
#434 skrzypenka
To zmysloną poczytam, ale teraz czytam eksperyment Isola.
#435 Zuzler
NIeee, pierwsza jest Poczekajka, Zmyślona jest jak sie nie mylę czwarta
#436 tomecki
Jeśli ktoś gustuje w nowych książkach dla młodzieży to z tego co wiem, pdobne do Łaciny pisze również niejaka Agnieszka Gil oraz Agata Mańczyk. Nie znam wszystkiego, bo nagrywałem w pracy tylko część, a sam nic ponad to nie czytałem. Aha, jeszcze Magda Skubisz.
#437 Monia01
Może zajrzę, jak będzie mi się nudzić i będę potrzebowała czegoś lekkiego :)
🇺🇦 🇵🇱
#438 Zuzler
Agaty Mańczyk udało mi się znaleźć tylko dwie, w tym tę, którą wiadomo kto nagrywał na początku pracy
#439 Zuzler
A przed paroma minutami skończyłam "Domofon" Zygmunta Miłoszewskiego. Powiem tak: wciągające i straszne
#440 talpa171
Domofon, Miłoszewskiego?
Hmmmm... Nie słyszałem o tym akurat, chociaż myślałem, że Miłoszewskiego znam wszystko. :D
Ostatnie, co przeczytałem, to jego książka "Jak zawsze", czyli alternatywna wersja historii Polski z wątkiem romansowym w tle. :D