"A co gdyby? - Naukowe odpowiedzi na absurdalne i hipotetyczne pytania" Napisał to Randall Munroe, a ja tę książkę darzę wielkim uczuciem, z powodu jej poziomu lub z powodu mojej niewielkiej wiedzy o świecie, jedno i drugie jest możliwe
rzeczy niemożliwe od ręki, cuda w przeciągu trzech dni.
Sygnatura – Uczcij poległych i cierpiących ocalałych ciężką pracą, ponieważ porażka zawsze może się zdarzyć, jednak nigdy nie staraj się udawać, że jesteś doskonały, ponieważ prowadzi to do gorszego końca niż porażka, wiedzie na ścieżkę hańby i nikczemności.
A teraz, co by przypadkiem nie naczytać się czegoś bardzo wartościowego, zaczęłam "Niebo nad pustynią", taka młodzieżówka. Na razie wygląda, jakby moje oczekiwania małego zysku z tej lektury miały się spełnić.
Zuzler, polecam książki Anny Łaciny na odmóżdżenie. :d Naprawdę, uwielbiam :D Fajnie się je czyta, trochę żałuję, że nie dostały mi się w ręce, jak byłam młodsza, ale cóż
Oo, "Niebo nad pustynią" mnie zaskoczyło. Co prawda już dłuugo przed końcem miałam niemal 100% pewności co jest grane, ale zapewniam, że nie jest to bezwartościowy odmóżdżacz.
Właśnie dlatego polecam tę książkę i w ogóle powieści Anny Łaciny, :) Tę lubię najbardziej, ale może dlatego, że była pierwszą tej autorki, którą przeczytałam. :)
Jeśli ktoś gustuje w nowych książkach dla młodzieży to z tego co wiem, pdobne do Łaciny pisze również niejaka Agnieszka Gil oraz Agata Mańczyk. Nie znam wszystkiego, bo nagrywałem w pracy tylko część, a sam nic ponad to nie czytałem. Aha, jeszcze Magda Skubisz.