Integracja Eltenowiczów

Są tu jacyś perfumomaniacy?

Started by cinkciarzpl 249 posts last post 1 month ago Page 13 of 13

#241 1 like

No właśnie dla mnie 300 złotych to jest ta najwyższa granica, chyba, że się moja rodzina złoży, to do 400 złotych wtedy mogę kupić, bo dior dune jest drogi, a lubię. To co mi się podoba, tym lubiepachnieć, bo lubię kenzo elephant, ale też flower by kenzo, a to różne zupełnie zapachy.
Große Operndiva?

ice pop są super. podoba mi się wata cukrowa, ale ogólnie kolekcja jest gicior.

Odświerzam wątek bo perfumy to moja zajawka chociarz nie uważam się za znawcę, po prostu je lubie.
Kiedyś miałam perfumy z notino rossmanna i tp itd., ale jak dostałam kilkanaście lat temu perfumy w pełni oryginalne to zrozumiałam różnicę. Teraz gdyby sytuacja mnie zmusiła to miała bym jedne perfumy ale z sefory/douglasa,, strefy bez cłowej, samolotu, a nie podróby, różnica jest ogromna w trwałości i jakości zapachu, to sie czuje jak ktoś pachnie.

natomiast przechodząc do mojej kolekcji, lubie różne zapachy. Mam
klasyczne Lancôme La Vie Est Belle,
Paco Rabanne Olympea ,
PRADA Paradoxe ,
Calvin Klein Euphoria
GIVENCHY Ange ou Démon
Marc Jacobs Daisy ,,
Paco Rabanne Lady Million ,
Chloé jakieś ale nie pamiętam dokładnie jakie i tak samo od kilkunastu lat mam perfumy HUGO BOSS , które dostałam na 18-stkę i od nich się zaczęło kupowanie oryginałów.
ale nie lubię, arabskich, , CAROLINA HERRERA i CHANEL.
Pozdrawiam, Magda

Szkoda, że nie mam właściwie pojęcia, o czym mówisz. :( Nigdy ich nie wąchałam... A jeśli nawet, to nie czułam...
***Jak ja nie cierpię sPAMerfów!

Możesz doprecyzować?
Pozdrawiam, Magda

Nie ma czego. :) Znam tylko nazwy zapachów, ale nie mogę ich skojarzyć z konkretnymi odpowiednikami, że tak powiem.
***Jak ja nie cierpię sPAMerfów!

PRADA Paradoxe dla mnie jest za słodkie, a chanel no 5 też nie lubię. Kiedyś miałam coco chanel mademoiselle i to dopiero były perfumy, które mogły kojarzyć się z elegancją.
Große Operndiva?

Prada Paradoxe podoba mi się, ale dopiero na etapie serca, kiedy nuty głowy stracą na intensywności.
-- (skrzypenka):
PRADA Paradoxe dla mnie jest za słodkie, a chanel no 5 też nie lubię. Kiedyś miałam coco chanel mademoiselle i to dopiero były perfumy, które mogły kojarzyć się z elegancją.
--
"Nie wolno się bać.
Strach zabija duszę.
Strach to mała śmierć, a wielkie unicestwienie.
Stawię mu czoło.
Niech przejdzie po mnie i przeze mnie.
A kiedy przejdzie, odwrócę oko swej jaźni na jego drogę.
Którędy przeszedł strach, tam nie ma nic. ... Jestem tylko ja."
- Litania Bene Gesserit przeciw strachowi ("

Ja w ogóle mam tak z chanel , że mi się nie podoba ta ich główna nuta, a prady podobają mi się całościowo.
Co do odpowiedzi Julitki ja się na odpowiednikach nie znam, ale jak będziesz w perfumerii to powąchaj na prawdę warto i przy okazji wyrobisz sobie zdanie.
Dodatkowo z tego co wiem w douglasie jest teraz spora promocja.
Pozdrawiam, Magda