No właśnie dla mnie 300 złotych to jest ta najwyższa granica, chyba, że się moja rodzina złoży, to do 400 złotych wtedy mogę kupić, bo dior dune jest drogi, a lubię. To co mi się podoba, tym lubiepachnieć, bo lubię kenzo elephant, ale też flower by kenzo, a to różne zupełnie zapachy.
Odświerzam wątek bo perfumy to moja zajawka chociarz nie uważam się za znawcę, po prostu je lubie. Kiedyś miałam perfumy z notino rossmanna i tp itd., ale jak dostałam kilkanaście lat temu perfumy w pełni oryginalne to zrozumiałam różnicę. Teraz gdyby sytuacja mnie zmusiła to miała bym jedne perfumy ale z sefory/douglasa,, strefy bez cłowej, samolotu, a nie podróby, różnica jest ogromna w trwałości i jakości zapachu, to sie czuje jak ktoś pachnie.
natomiast przechodząc do mojej kolekcji, lubie różne zapachy. Mam klasyczne Lancôme La Vie Est Belle, Paco Rabanne Olympea , PRADA Paradoxe , Calvin Klein Euphoria GIVENCHY Ange ou Démon Marc Jacobs Daisy ,, Paco Rabanne Lady Million , Chloé jakieś ale nie pamiętam dokładnie jakie i tak samo od kilkunastu lat mam perfumy HUGO BOSS , które dostałam na 18-stkę i od nich się zaczęło kupowanie oryginałów. ale nie lubię, arabskich, , CAROLINA HERRERA i CHANEL.
PRADA Paradoxe dla mnie jest za słodkie, a chanel no 5 też nie lubię. Kiedyś miałam coco chanel mademoiselle i to dopiero były perfumy, które mogły kojarzyć się z elegancją.
Prada Paradoxe podoba mi się, ale dopiero na etapie serca, kiedy nuty głowy stracą na intensywności. -- (skrzypenka): PRADA Paradoxe dla mnie jest za słodkie, a chanel no 5 też nie lubię. Kiedyś miałam coco chanel mademoiselle i to dopiero były perfumy, które mogły kojarzyć się z elegancją. --
"Nie wolno się bać. Strach zabija duszę. Strach to mała śmierć, a wielkie unicestwienie. Stawię mu czoło. Niech przejdzie po mnie i przeze mnie. A kiedy przejdzie, odwrócę oko swej jaźni na jego drogę. Którędy przeszedł strach, tam nie ma nic. ... Jestem tylko ja." - Litania Bene Gesserit przeciw strachowi ("
Ja w ogóle mam tak z chanel , że mi się nie podoba ta ich główna nuta, a prady podobają mi się całościowo. Co do odpowiedzi Julitki ja się na odpowiednikach nie znam, ale jak będziesz w perfumerii to powąchaj na prawdę warto i przy okazji wyrobisz sobie zdanie. Dodatkowo z tego co wiem w douglasie jest teraz spora promocja.