Humor, gry i zabawy

Śmieszne pomyłki pisemne i mówione

Started by daszekmdn 1313 posts last post 1 godzinę temu Page 54 of 66

#1061 4 likes Edited

To znakomity przykład na to, dlaczego nie można używać lekarskich pojęć w czasie wywiadu z pacjentem? ;)
Ze starego podręcznika do neurologii:
"W chorobie Addisona włosy na głowie mogą ściemnieć. W niedoczynności tarczycy, zwłaszcza u kretynów, uwłosienie na głowie jest skąpe;"
Wyjaśnienie:
Jeszcze w XIX w. KRETYN był to termin medyczny, oznaczający osobę dotkniętą wrodzoną chorobą spowodowaną niedoczynnością lub brakiem tarczycy i objawiającą się niedorozwojem fizycznym i umysłowym.
ENFP

#1062 8 likes

W trakcie pierwszego inauguracyjnego posiedzenia gremium, we wtorek (7 maja) radni wybrali przewodniczącego, którym został Karol Wilczyński z Kolacji Obywatelskiej.
No to smacznego!
Harmonię w domu zapewni akordeon.

#1063 7 likes

"Lubie rozmawiać o psychologii. Chciałabym poznać kogoś podobnego, kto od hucznego miejsca pełnym ludzi woli pilniczek na łonie natury."

Trochę się obawiam to sobie wyobrażać: pilniczek, łono natury. To swoista pielęgnacja z rodzaju tych brzeszczotem po jajach, czy jak.
INFP

Auuaaaa. To zabolało. Tylko ciekawe co miało być w oryginale
Happy hacking

#1066 8 likes

No batona o smaku ptoszków ćwirćwirów jeszcze nie było
ROSHEN BATON Z NADZIENIEM O SMAKU KOSOWO MIGDAŁOWYM
Sygnatura to może być w sądzie. Sygnatura sprawy np. :P

Odpaliłem tyflopodcast. Wchodzę w szukaj, a że lubię czasem coś archiwalnego zaczołem szukać podsumowań lat w... tygloinformatyce. Coś mi świta, ale czy ktoś kojaży, z jakimi tyglami to było związane?

#1068 8 likes

Temat nieśmieszny, ale jak tu się nie śmiać?
Z treści zgłoszenia wynikało, że mężczyzna stracił przyjemność. Na miejscu Zespół Ratownictwa Medycznego prowadził reanimację, niestety po pewnym czasie lekarz stwierdził zgon.

#1069 3 likes

Boooooooże. Stracił przyjemność życia na tym łez padole xDDDDD
Happy hacking

#1070 1 like

Moja siostra: Tak! to jest ta rasa - rusek terier!

WIecie, ale tu problem jest głębszy. Czym różni się spanie w kremowym kolorze do salonu od spania w kremowym kolorze do sypialni np?
-- (pawlink):
"Nowoczesna, rozkładana, dwuosobowa sofa z funkcją spania w kremowym kolorze do salonu"
Ciekawe na czym polega spanie w kremowym kolorze i czym się różni od spania w kolorze np. niebieskim czy zielonym. :D

--

#1072 3 likes

Wystąpią Eklektyczne Gitary, Zenek Martyniuk i PRO8L3M
Zapowiada się iście eklektyczny weekend!

#1073 Edited

"Witam. Pomawiam aktualną ofertę na kasety z prywatnej kolekcji."
Pomawiać kogoś, ale tak swoje własne oferty?

#1074 6 likes

Polecam taki trik jak kochanie przez ramię (po prostu jak czujesz, że będziesz kichać, to skręć maksymalnie głowę w bok) - naprawdę pomaga na tą ciążową niedogodność :)
Happy hacking

#1075 3 likes

Widzę, że arabskie gogle to nie jedyna dziwna pozycja, o której dopiero się dowiaduję. ;)

#1076 4 likes

Plaża na Gubałówce. To najwyżej położona plaża w Polce. :D

Jedna z grup sprzedażowych:
Witam.
Proszę zaimportować cenę.

#1078 1 like

Nie do końca pomyłka, ale ładne.
Oferta z Allegro:
"Kret Granulki do Udrażniania Rur 1 szt.
2.64 zł".
W opisie można przeczytać, że to cena za saszetkę 0,04kg, natomiast całość z opakowaniem jednostkowym waży 44 kilo.
OK, więcej pytań nie mam. :D

#1079 4 likes

Na drodze krajowej nr 12, na ul. Gostyńskiej doszło do zderzenia pojazdu osobowego z ciężarowym. Samochód osobowy prowadził 53-letni mężczyzna, w pojeździe znajdowały się także jego 18-letnia córka oraz 19-letnia dziewczyna z Leszna. Cała trójka trafiła do więzienia, jedna z osób jest w stanie ciężkim.

#1080 5 likes Edited

Piszę po angielsku. W korespondencji szybkiej, telegram/whatsapp, odbiorca na końcu wiadomości otrzymał.: "Thank you very buch".
I jeszcze myślałem, że poprawiłem. :D
Sygnaturka.: "That seems to point up a significant difference between Europeans and Americans. A European says: 'I can't understand this, what's wrong with me?' An American says: 'I can't understand this, what's wrong with him?'" TERRY PRATCHETT