To znakomity przykład na to, dlaczego nie można używać lekarskich pojęć w czasie wywiadu z pacjentem? ;) Ze starego podręcznika do neurologii: "W chorobie Addisona włosy na głowie mogą ściemnieć. W niedoczynności tarczycy, zwłaszcza u kretynów, uwłosienie na głowie jest skąpe;" Wyjaśnienie: Jeszcze w XIX w. KRETYN był to termin medyczny, oznaczający osobę dotkniętą wrodzoną chorobą spowodowaną niedoczynnością lub brakiem tarczycy i objawiającą się niedorozwojem fizycznym i umysłowym.
W trakcie pierwszego inauguracyjnego posiedzenia gremium, we wtorek (7 maja) radni wybrali przewodniczącego, którym został Karol Wilczyński z Kolacji Obywatelskiej. No to smacznego!
Odpaliłem tyflopodcast. Wchodzę w szukaj, a że lubię czasem coś archiwalnego zaczołem szukać podsumowań lat w... tygloinformatyce. Coś mi świta, ale czy ktoś kojaży, z jakimi tyglami to było związane?
Temat nieśmieszny, ale jak tu się nie śmiać? Z treści zgłoszenia wynikało, że mężczyzna stracił przyjemność. Na miejscu Zespół Ratownictwa Medycznego prowadził reanimację, niestety po pewnym czasie lekarz stwierdził zgon.
WIecie, ale tu problem jest głębszy. Czym różni się spanie w kremowym kolorze do salonu od spania w kremowym kolorze do sypialni np? -- (pawlink): "Nowoczesna, rozkładana, dwuosobowa sofa z funkcją spania w kremowym kolorze do salonu" Ciekawe na czym polega spanie w kremowym kolorze i czym się różni od spania w kolorze np. niebieskim czy zielonym. :D
Polecam taki trik jak kochanie przez ramię (po prostu jak czujesz, że będziesz kichać, to skręć maksymalnie głowę w bok) - naprawdę pomaga na tą ciążową niedogodność :)
Nie do końca pomyłka, ale ładne. Oferta z Allegro: "Kret Granulki do Udrażniania Rur 1 szt. 2.64 zł". W opisie można przeczytać, że to cena za saszetkę 0,04kg, natomiast całość z opakowaniem jednostkowym waży 44 kilo. OK, więcej pytań nie mam. :D
Na drodze krajowej nr 12, na ul. Gostyńskiej doszło do zderzenia pojazdu osobowego z ciężarowym. Samochód osobowy prowadził 53-letni mężczyzna, w pojeździe znajdowały się także jego 18-letnia córka oraz 19-letnia dziewczyna z Leszna. Cała trójka trafiła do więzienia, jedna z osób jest w stanie ciężkim.
Piszę po angielsku. W korespondencji szybkiej, telegram/whatsapp, odbiorca na końcu wiadomości otrzymał.: "Thank you very buch". I jeszcze myślałem, że poprawiłem. :D
Sygnaturka.: "That seems to point up a significant difference between Europeans and Americans. A European says: 'I can't understand this, what's wrong with me?' An American says: 'I can't understand this, what's wrong with him?'" TERRY PRATCHETT
This site uses cookies to enhance your experience.