Sprzęty domowe.
Back to Na zakupach#101 misiek
Te nowe serio mają lepsze szczotki. Zerknij na te bezworkowe, chociażby ten, który ja kupiłem i podałem model w wątku jaki odkurzacz kupić.
-- (Julitka):
@Misiek Taaak. :)
--
#102 Wiolinistka
Dobrze, zrobię jak będę w domku :)
-- (pates):
@Wiolinistka możesz zrobić gdzieś jakąś mini prezentację? Jestem ciekawy. No i jak wygląda sprawa włączenia tego gadacza przez niewidomka?
--
#103 pates
Dzięki.
#104 magmar Archived
Mam taaaaaką tanią,, z pokrętłami, z resztą polecam wszystko z pokrętłami, albo co ma wyczuwalne przyciski.
-- (tomecki):
Co do pralki to albo taaakie tanie, bo one jeszcze mają przyciski albo taakie drogie, bo mają wi-fi i sterowanie smartfonem. osobiście używamy Samsunga i jakoś to chodzi, chociaż czasem zdarzają się problemy, bo się aplikacja nie połączy, bo nagle sobie stwierdzi, że trzeba się zalogować, bo niby, że pralka nie jest skonfigurowana, ale generalnie się da, chociaż zawsze jest taki mały niepokj co też tam dzisiaj się pojawi za błąd.
--
#105 Zuzler
To ja mam taaaką... Po środku chyba, bodajże jakiś Indecit. Kupowano ją dobre parę latek temu, więc modelu nie pomnę, jednak charakteryzuje się to urządzenie tym, że pipczy przy duszeniu na guziki, temperaturę czy obroty ustawia się pokrętłami. Tylko z programami problem, bo jednak tu już przyciskologia się kłania, niemniej my się z tym szczególnie nie pitolimy i po prostu mamy ustawiony jeden taki optymalny, na którym wszystko się wypierze. :D
#106 magmar Archived
Też tak mam, korzystam z jednego programu głównie i w mej pralce jest wyczuwalna strzałka
#107 Zuzler
U mie, szczęśliwie, również działa, ponadto chodzi skokowo.
Tak samo skokowo chodzą programy w mikrofali, która poza tym jest niemożebnie wręcz prosta w obsłudze. Standardowo - 2 pokrętła w tym jedno samoodkręcające się do czasu.
#108 magmar Archived
A ja mam taką starą mikrofalę z piekarnikiem, bodaj LG, która musiała być mi opisana, bo nie była łatwa w obsłudze, do innych rzeczy polecam kuchenkę indukcyjną z piekarnikiem
#109 Zuzler
Oo, są takie? Jak tak, to na ile obsługiwalne i jakiej firmy?
#110 magmar Archived
Masz na myśli mikrofalę czy kuchenkę indukcyjną.
#111 Zuzler
Kuchenkę indukcyjną z piekarnikiem. Jakiej firmy i na ile to się da?
#112 Monia01
Ech, pamiętam, w akademiku miałyśmy taką mikrofalówkę starszego typu, z mnóstwem przycisków, tak że nawet widzący nie wiedzieli, co do czego służy. Szczęśliwie, w domu mam tak prostą jak Zuzler. 2 pokrętła, więcej do szczęścia nie potrzebuję
🇺🇦 🇵🇱
#113 magmar Archived
Muszę dogrzebać się do faktury i wyślę CI na prive, trzeba tylko okleić poziomy natężenia ciepła, bo to nie jest skokowe.
#114 Zuzler
Eej! TO to ma pokryntła?
#115 magmar Archived
Nie wiem czy toto jest jeszcze w sprzedaży:
Electrolux EHI54553OX
Specyfikacja
Techniczne
Konstrukcja
Obudowa z blachy nierdzewnej , Szuflada na naczynia
Sterowanie
Mechaniczne ustawienie temperatury , Minutnik wyłączający piekarnik , Minutnik z sygnałem końca pieczenia , Wyświetlacz elektroniczny , 2 + 4 pokrętła mocy
Prowadnice
Drabinkowe , Teleskopowe
Oświetlenie wnętrza
TAK
Efektywność energetyczna
Klasa energetyczna
A
Funkcje
Wskaźnik opadania ciepła
TAK
Płyta
Rodzaj płyty
Indukcyjna
Kolor płyty
Czarny
Ilość pól grzejnych/palników
4
Pole 1
Moc [W] 1800/2800 , Pole indukcyjne , Średnica [mm]: 180
Pole 2
Moc [W]: 1400/2500 , Pole indukcyjne , Średnica [mm]: 140
Pole 3
Moc: [W] 3700/2100 , Pole indukcyjne , Średnica [mm]: 210
Pole 4
Moc [W]: 1400/2500 , Pole indukcyjne , Średnica [mm]: 140
Piekarnik
Rodzaj piekarnika
Elektryczny
Czyszczenie piekarnika
Wkłady katalityczne
Pojemność piekarnika [l]
60
Ilość funkcji
9
Rodzaje funkcji
Grill + wentylator + grzejnik górny , Grzejnik górny + wentylator , Ogrzewanie dolne , Ogrzewanie górne i dolne , Ogrzewanie górne i dolne + nawiew chłodnego powietrza , Termoobieg , Wentylator Grzejnik dolny + termoobieg ,
Wymuszony obieg powietrza
TAK
Grill
TAK
Moc
Przyłączeniowa [kW]
10.4
Fizyczne
Wysokość [cm]
85.8
Szerokość [cm]
50
Głębokość [cm]
60
Front
Szklany
Ogólne
Kolor
Stalowo-czarny
Okres gwarancji
24 miesiące
Miejsce realizacji
Autoryzowany serwis producenta
Szczegółowe warunki gwarancji
Na stronie producenta/importera
#116 Zuzler
O kurde!
#117 magmar Archived
Co o kurde?
#118 Zuzler
No o kurde, że takie coś jest i jeszcze z piekarnikiem. Szkoda, że dla nas raczej za szeroki interes.
#119 magmar Archived
Ja to kupowałam w 2015 r. więc nie wiem czy jeszcze coś takiego jest.
#120 Zuzler
Ale to całe na prąd chodzi, prawda?