#41 jamajka
Ja chyba przeczytam, jak skończę oglądać. Szkoda, że nie ma audiodeskrybcji po polsku. Wiem, że mówię
banały, no ale jednak szkoda.
#42 matius
No ja to najpierw przeczytałem książki, bo film łatwiej zrozumieć.
#43 kmicic92
No w takiej kolejności jest lepiej, najpierw książka a potem film. Ktoś mi tak mówił kiedyś.
#44 jamajka
No mi właśnie powiedzieli odwrotnie.
#45 kmicic92
Ja też kilka razy odwrotnie zrobiłem. Puściłem sobie film jak jeszcze nie znałem książki.
#46 jamajka
Dlatego ja to z kimś oglądam, sama bym w życiu nie załapała.
#47 kmicic92
U mnie to niektórym się nie chce tak za bardzo.
#48 jamajka
No i skończyłam szóstą część. Teraz czas na książki.
#49 kmicic92
Gdyby tak na adapterze się to pojawiło. Może kiedyś?
#50 jamajka
Jak dożyję, to robimy maraton. Jakoś wierzyć mi się nie chce.
#51 jamajka
a szkoda, bo cel szczytny
#52 kmicic92
Takie pytanko. Najpierw były filmy czy książki?
#53 matius
Najpierw były filmy.
#54 kmicic92
Efekty dźwiękowe były w tych starszych częściach niezłe jak na tamte lata.
#55 jamajka
Nie tylko dźwiękowe, wizualne też, te filmy wniosły mnóstwo do przemysłu efektów specjalnych, już nie
mówiąc o tych nowych, ale te stare też. Bardzo często technologie dotyczące nagrywania lub tworzenia
ppostaci były użyte w tych filmach poraz pierwszy w historii.
#56 matius
Ja się zdziwiłem jak się dowiedziałem, że dźwięki x-winga to dźwięk słonia, ale taki zmodyfikowany.
#57 kmicic92
Na moich głośnikach to dobrze słychać takie basy.
#58 Lowca_Androidow
Jeśli chodzi o audiobooki to jest już zapowiedziane, że w wersji polskojęzycznej nie będą nagrywane i jedyne dostępne aktualnie audiobooki to w wykonaniu mako_new
Ja bardzo lubię sl€chać audioksiążek w Jego wykonaniu - uważam, zę robi to bardzo dobrze, śmiem twierdzić, że robi to niejednokrotnie lepiej niż profesjonalni lektorzy. Nagrał już ponad 80 tytułów z serii gwiezdne wojny - jak narazie tylko old republic
Ostatnie zdarzenia przyspieszyły moją decyzję, odchodzę.
Na koniec chciałem pogratulować moderatorom grupy o telefonach, Samodzielność oraz Polskie społeczeństwo działań skutkujących tym, że nie chce się tutaj zaglądać
Mają wyłączność na słuszność, user nie ma prawa mieć innego zdania, a jeśli takowy broni swoich racji spuszczają ze smyczy swoją obronną maskotkę.
Działania władzy pokazują jedynie, że wspomniana moderacja ma w głębokim poważaniu to co miśli zwykły user bez uprawnień moderatorskich, bo kimże taki user jest..
Brak wyjaśnień, merytorycznych, podpartych choćby regulaminem, to brak szacunku.
Jak to nawet namiastka władzy potrafi uderzyć do głowy...
Aha, kroplę czary przelał ban otrzymany za to, że napisałem do maskotki moderatorek, że się podlizuje, żałuję jedynie, że nie napisałem kulturalnie, a nie zgodnie z moimi zasadami, że zawsze piszę to co myślę, czyli, że liże dupę.
#59 Elanor
Ja się zastanawiam z czego był Czubaka zrobiony. To na pewno jakieś zwierzę. Słyszałam ostatnio psa haskiego,
który mruczał do właściciela dosłownie jak Czubaka, więc może? :)
A tak na poważnie, tak to był ogromny przełom technologiczny, choć niektóre sceny zostały dorobione później.
Wiem, że na przykład Dżaby w pierwotnej wersji nie było widać, czy jakoś tak. Nie umieli jeszcze niektórych
rzeczy zrobić.
#60 jamajka
To były jakieś umierające niedźwiedzie, czy coś... jakieś zmiksowane odgłosy zwierząt różnyc, którym
coś się działo.