EltenLink

#41 jamajka

Ja chyba przeczytam, jak skończę oglądać. Szkoda, że nie ma audiodeskrybcji po polsku. Wiem, że mówię
banały, no ale jednak szkoda.

rzeczy niemożliwe od ręki, cuda w przeciągu trzech dni.
2018-02-03 14:17

#42 matius

No ja to najpierw przeczytałem książki, bo film łatwiej zrozumieć.

Sygnatura – Uczcij poległych i cierpiących ocalałych ciężką pracą, ponieważ porażka zawsze może się zdarzyć, jednak nigdy nie staraj się udawać, że jesteś doskonały, ponieważ prowadzi to do gorszego końca niż porażka, wiedzie na ścieżkę hańby i nikczemności.
2018-02-03 15:27

#43 kmicic92

No w takiej kolejności jest lepiej, najpierw książka a potem film. Ktoś mi tak mówił kiedyś.

2018-02-03 17:15

#44 jamajka

No mi właśnie powiedzieli odwrotnie.

2018-02-03 22:47

#45 kmicic92

Ja też kilka razy odwrotnie zrobiłem. Puściłem sobie film jak jeszcze nie znałem książki.

2018-02-04 12:18

#46 jamajka

Dlatego ja to z kimś oglądam, sama bym w życiu nie załapała.

2018-02-04 12:21

#47 kmicic92

U mnie to niektórym się nie chce tak za bardzo.

2018-02-04 12:22

#48 jamajka

No i skończyłam szóstą część. Teraz czas na książki.

2018-02-09 17:30

#49 kmicic92

Gdyby tak na adapterze się to pojawiło. Może kiedyś?

2018-02-09 17:48

#50 jamajka

Jak dożyję, to robimy maraton. Jakoś wierzyć mi się nie chce.

2018-02-09 19:26

#51 jamajka

a szkoda, bo cel szczytny

2018-02-09 19:26

#52 kmicic92

Takie pytanko. Najpierw były filmy czy książki?

2018-02-09 20:14

#53 matius

Najpierw były filmy.

Sygnatura – Uczcij poległych i cierpiących ocalałych ciężką pracą, ponieważ porażka zawsze może się zdarzyć, jednak nigdy nie staraj się udawać, że jesteś doskonały, ponieważ prowadzi to do gorszego końca niż porażka, wiedzie na ścieżkę hańby i nikczemności.
2018-02-09 22:44

#54 kmicic92

Efekty dźwiękowe były w tych starszych częściach niezłe jak na tamte lata.

2018-02-10 09:49

#55 jamajka

Nie tylko dźwiękowe, wizualne też, te filmy wniosły mnóstwo do przemysłu efektów specjalnych, już nie
mówiąc o tych nowych, ale te stare też. Bardzo często technologie dotyczące nagrywania lub tworzenia
ppostaci były użyte w tych filmach poraz pierwszy w historii.

2018-02-10 14:11

#56 matius

Ja się zdziwiłem jak się dowiedziałem, że dźwięki x-winga to dźwięk słonia, ale taki zmodyfikowany.

2018-02-10 14:14

#57 kmicic92

Na moich głośnikach to dobrze słychać takie basy.

2018-02-10 15:42

#58 Lowca_Androidow

Jeśli chodzi o audiobooki to jest już zapowiedziane, że w wersji polskojęzycznej nie będą nagrywane i jedyne dostępne aktualnie audiobooki to w wykonaniu mako_new
Ja bardzo lubię sl€chać audioksiążek w Jego wykonaniu - uważam, zę robi to bardzo dobrze, śmiem twierdzić, że robi to niejednokrotnie lepiej niż profesjonalni lektorzy. Nagrał już ponad 80 tytułów z serii gwiezdne wojny - jak narazie tylko old republic

Dziękuję wszystkim tym, którzy mnie wspierali i pomagali, wszystkim tym, z którymi miło się gawędziło i spędzało czas.
Ostatnie zdarzenia przyspieszyły moją decyzję, odchodzę.
Na koniec chciałem pogratulować moderatorom grupy o telefonach, Samodzielność oraz Polskie społeczeństwo działań skutkujących tym, że nie chce się tutaj zaglądać
Mają wyłączność na słuszność, user nie ma prawa mieć innego zdania, a jeśli takowy broni swoich racji spuszczają ze smyczy swoją obronną maskotkę.
Działania władzy pokazują jedynie, że wspomniana moderacja ma w głębokim poważaniu to co miśli zwykły user bez uprawnień moderatorskich, bo kimże taki user jest..
Brak wyjaśnień, merytorycznych, podpartych choćby regulaminem, to brak szacunku.
Jak to nawet namiastka władzy potrafi uderzyć do głowy...
Aha, kroplę czary przelał ban otrzymany za to, że napisałem do maskotki moderatorek, że się podlizuje, żałuję jedynie, że nie napisałem kulturalnie, a nie zgodnie z moimi zasadami, że zawsze piszę to co myślę, czyli, że liże dupę.
2018-02-11 15:29

#59 Elanor

Ja się zastanawiam z czego był Czubaka zrobiony. To na pewno jakieś zwierzę. Słyszałam ostatnio psa haskiego,
który mruczał do właściciela dosłownie jak Czubaka, więc może? :)
A tak na poważnie, tak to był ogromny przełom technologiczny, choć niektóre sceny zostały dorobione później.
Wiem, że na przykład Dżaby w pierwotnej wersji nie było widać, czy jakoś tak. Nie umieli jeszcze niektórych
rzeczy zrobić.

2018-02-11 15:40

#60 jamajka

To były jakieś umierające niedźwiedzie, czy coś... jakieś zmiksowane odgłosy zwierząt różnyc, którym
coś się działo.

2018-02-11 17:19