Rafał Kosik
Back to Literatura#41 daszekmdn
Mi tam się podoba i czekam na nowe.
#42 Adasadula
FNIN, to była moja pierwsza część tego autora. Oj, czytało się, czytało, i nadal się czyta. Mam wrarzenie że od tej 13 części autorowi zaczyna brakować pomysłu. A rozczarowanie to dopiero było przy koszmarnej podrurzy. Jakieś nudne to, że asz niechce mi się czytać. Jak ta właściwa 16 wychodzi to kupuję ebooka i czytam, al niewiem czy będę zachwycony. Moje ulubione ksiązki pana Kosika to oczywiście FNIN i hmmm zastanawiał bym się pomiędzy werticalem, rurzańcem i ewentualnie kameleonem. Wg mnie kameleon pod koniec zrobił się mocno pokręcony.
#43 Zuzler
Oo, dla mnie z tych trzech stanowczo "Różaniec". A z FNiN to chyba najlepsze części to 1, 2, 7 oraz "Świat 0", bo uwielbiam takie klimaty światów równoległych, a szczególnie takich, w których komuna trwa do dziś.
#44 Adasadula
Ja jeszcze z FNINU lubię orbitalny spisek ale tą 2 część, i bunt maszyn.
#45 matius
Dla mnie najbardziej dziwna część to była trzecia, "Pałac snów".
#46 Zuzler
Ja jej nigdy szczególnie nielubiłam, zbyt mroczna, zbyt dużo wrażenia ciemności, brudu i majaczenia.
#47 zywek
Orbitalny spisek jest taki średni jak dla mnie.
#48 daszekmdn
3 13 i 14 to trochę niewypały. Już zbyt dużo tam fantasy.
#49 alissa
Przeczytałam wszystkie części FNiN i wszystkie opowiadania. Każda miałam w sobie coś fajnego, ale najbardziej mi się podobały "Teoretycznie możliwa katastrofa", "Trzecia Kuzynka", "Bunt Maszyn" i części o Świecie Zero.
W planach mam też przeczytać książki spoza FNiN.
#50 Adasadula
A czy czytał ktoś z was fanficki Fninowe? Ja trochę czytałem.
#51 zywek
Nigdzie nie mogę żadnych znaleźć. Szukałem tego swoją drogą z 7 lat temu wszystkiego, może na wattpadzie by coś znalazł, ale nie wiem czy teraz ma to sens. Mało jest w ogóle czegokolwiek z twurczości fanowskiej sensownego
#52 daszekmdn
Było kilka fajnych krótkich opowiadań publikowanych chyba w magazynie FNIN, ale nie wiem gdzie szukać. W internecie podobno nic nie ginie, ale w ostatnich latach to już się nie sprawdza, wszystko jest ulotne.
#53 Julitka
Dla mnie znośne są 1, 4, 5, 6, 7 i 8. Potem już równia pochyła.
- Klatki – odpowiedziała. – Czekania za kratami, aż zmęczenie i starość każą się z nimi pogodzić, aż wszelka nadzieja wielkich czynów nie tylko przepadnie, lecz straci powab.
#54 Natalia2000
Lubię.
#55 Szczepek
Jak dla mnie wszystkie części Felixa Neta i Niki są dosyć ciekawe.