Odkopuję temat. :) Ktoś słuchał na Storytelu audiobooków FNIN w interpretacji Grzegorza Damienckiego? I czy tylko do mnie ta interpretacja nie do końca trafia?
"Trzeba być wielkim przyjacielem, żeby przyjść i przesiedzieć z kimś całe popołudnie tylko po to, żeby nie czuł się samotny. Odłożyć swoje ważne sprawy i całe popołudnie poświęcić na trzymanie kogoś za rękę."
Czytam "Różaniec". Ojj, dobrze się zapowiada, dobrze. <3 @Elanor, przeczytałaś w końcu raz jeszcze tę część, o której pisałaś wcześniej i możesz się wypowiedzieć szerzej?
"Różaniec" jest naprawdę fajny, choć, aaaaa, nie będę spoilerować. -- (Zuzler): Czytam "Różaniec". Ojj, dobrze się zapowiada, dobrze. <3 @Elanor, przeczytałaś w końcu raz jeszcze tę część, o której pisałaś wcześniej i możesz się wypowiedzieć szerzej?
--
"Nie wolno się bać. Strach zabija duszę. Strach to mała śmierć, a wielkie unicestwienie. Stawię mu czoło. Niech przejdzie po mnie i przeze mnie. A kiedy przejdzie, odwrócę oko swej jaźni na jego drogę. Którędy przeszedł strach, tam nie ma nic. ... Jestem tylko ja." - Litania Bene Gesserit przeciw strachowi ("
Skończyłam "Różaniec". I znów zakończenie było na pół dziwne, na pół przygnębiające i na trzecie pół takie jakieś... Tak, jak wypadku "Kameleona" i "Verticala".
Czyli odczucia mamy bardzo podobne w kwestii zakończenia. -- (Zuzler): Skończyłam "Różaniec". I znów zakończenie było na pół dziwne, na pół przygnębiające i na trzecie pół takie jakieś... Tak, jak wypadku "Kameleona" i "Verticala".
--
"Nie wolno się bać. Strach zabija duszę. Strach to mała śmierć, a wielkie unicestwienie. Stawię mu czoło. Niech przejdzie po mnie i przeze mnie. A kiedy przejdzie, odwrócę oko swej jaźni na jego drogę. Którędy przeszedł strach, tam nie ma nic. ... Jestem tylko ja." - Litania Bene Gesserit przeciw strachowi ("
Mi się przestało chcieć go czytać jak już za bardzo fantasy to było i ciężko było uwierzyć nawet z przymrużeniem oka w niektóe rzeczy, to ta częśc angielska była taka właśnie dzika.
Zapraszam osoby posiadające piesy, lub chcące je posiadać, do dołączenia do grupy o psach przewodnikach.