#1541 adelcia
hej każdemu, kto jest mądrzejszy ode mnie, a że takich tu trochę jest, poproszę was o radę.
parę godzin wstecz zaparkowałam na węgierskim lotnisku Budaors - LHBS, i chciałam spróbować jeszcze jednego lotu, jednak nie umiem się wydostać z parkingu przed Hangarem.
i tak:
pod s pisze mi 258,
pod k pisze mi 20 parking przed hangarem,
i pod l pisze mi -149 parking przed hangaren.
nawet sensor wrzeszczy nieprzerywanie że mu się nie podoba gdzie jestem no ....
no .... i po prostu nie wiem jak się mam z tąd z piperem dostać.
ktoś kochany coś poradzi? bo jestem tu dosłownie uwiężiona, i kurcze nawet żarcia tu nie idzie kupić:D
#1542 Rogan
Wyłącz w opcjach rozpoczynanie dnia w hangarze. :D Ja osobiscie ich nie lubię i w ogóle nie hangaruję samolotów. Jak to wyłączysz to zawsze jestes w obszarze głównym.
#1543 zywek
wyjeżdżaj na wschód.
#1544 adelcia
teś tak myślałam ale wtedy te 149 idzie dogóry jeszcze bardziej
-- (zywek):
wyjeżdżaj na wschód.
--
#1545 adelcia
tak, mam to wyłączone,musiałam jakoś dziwnie zaparkować wieczorem, no bo ja nie jestem wewnątrz hangara tylko gdzieś dość blisko niego.
#1546 adelcia
natomiast dziwne jest to że nieważne w jakim kierunku ruszę czy się obracam to słyszę jakby dzwięk rozbijania szkła lub coś takiego, i wszystkie sistemy mi się oczywiście wyłączą, natomiast na końcu nie ma informacji o tym, co się stało.-- (Rogan):
Wyłącz w opcjach rozpoczynanie dnia w hangarze. :D Ja osobiscie ich nie lubię i w ogóle nie hangaruję samolotów. Jak to wyłączysz to zawsze jestes w obszarze głównym.
#1547 Rogan
Nie wiem jak to jest z ustawieniem samolotu po zakończeniu lotu na pozycji parkingowej. Czasami muszę się obrócić o 180 stopni żeby kołować na pas, czasem nie. Częsciej jednak muszę. W sumie to trochę głupie. Pewnie po to jest opcja zaczynania dnia w hangarze. Żywku, jak Ty masz?
#1548 iwkan
Samolot w hangarze zawsze jest teraz ustawiony w kierunku wyjścia jeśli hangar jest na południowy zachód i wejście jest na zachód, to wystarczy otworzyć hangar i z niego wyjechać. Wcześniej tak nie było. Tak jest od niedawna.
#1549 iwkan
I ja mam ustawione rozpoczynaj dzień w hangarze.
#1550 zywek
Mam w takiej samej pozycji, w jakiej jechałem pod hangar i to jest całkowicie normalne i akceptowalne jak dla mnie. Inaczej jest w przypadkach pierwszego lotu nowym samolotem.
#1551 lalar123
Startowanie nie problem. Ja po zmianach nadal mam problemy z lądowaniem. Niemam wzgórz w najbliższej okolicy bo jedyne jest w azii.
#1552 zywek
Nie musi być wzgórze, wystarczy wzniesienie jakieś, kilka metrów robi różnice.
#1553 lalar123
No pokazuje Np z tego co rozumiem. Bohater mountain azia 7 hours 7000 kilo meters czy tam meters już nie pamiętam away bodajże. No i jestem sobie na dwadzieścia pytam o londowanie wieża się zgadza czekam aż powie lotnisko, wciskam end i nagle bommmm.koniec.
#1554 matius
A klapy ustawione na odpowiedni sposób? Bo mają inny poziom wychylenia przy londowaniu, niż przy starcie.
#1555 lalar123
Tak klapy miałem przy lądowaniu na 3
#1556 matius
A jaki to samolot. Jeśli ten pierwszy to klapy przy londowaniu muszą miec 2. I dzup na pozycji zero.
#1557 iwkan
Mam pytanie: a chodzi mi o podejś cie do lądowania. Kiedy wiadomo, że pas już jest ustawiony i że mogę naciskać ctrl+s
#1558 Rogan
W zależności od pasa. Jeśli masz pas 07, musisz pod n mieć "przed siebie na 70". Jeśli pas 25, to pod n "przed siebie na 250" etc.
#1559 zywek
i 5 km do lotniska, wtedy można wciskać ctrl+s i wybierać pas.
#1560 iwkan
Dzięki. I już mam nowy samolot.beecrafta bonanzę.