EltenLink

#1521 adelcia

a ja z dojściem do parkingu.
no bo o ile wiemy jak dojechać do pasa przed wzlotem, to jak doniego dojechać po przylocie to juś nie wiadomo, albo ja nie wiem gdzie się o tym doczytać.

-- (iwkan):
To gratuluję. Ja nadal z tym ustawianiem do pasa mam problem.

--

2024-02-20 22:20

#1522 adelcia

ja dziś nawet zroiłam coś takiego, że wróciłam 30 km s powrotem, i potem od nowa aż się udało.
jakieś 20 km przed zaczełam się obracać a gdzies przy 5 km mi się toudało.
no trochę mito jeszcze trwa ale będę mam nadzieję to ciut uszypszać.
-- (iwkan):
To gratuluję. Ja nadal z tym ustawianiem do pasa mam problem.

--

2024-02-20 22:22

#1523 zywek

Zobacz mój komentarz na blogu pod Twoim @adelcia.
Co do parkingów, musimy wiedzieć, że jak lądujemy na pasie 08 to wyjeżdżamy z niego od strony 26 i tam sobie sprawdzamy na lotnisku wjazd na 26 w tym przypadku i po prostu odwracamy sobie drogi kołowania.

2024-02-20 22:37

#1524 adelcia

zobaczę, dziekuję.
w sumie szkodaże się nam w powiadomieniach nie wyświetla że ktoś skomentował coś nasze na blogu.

-- (zywek):
Zobacz mój komentarz na blogu pod Twoim @adelcia.
Co do parkingów, musimy wiedzieć, że jak lądujemy na pasie 08 to wyjeżdżamy z niego od strony 26 i tam sobie sprawdzamy na lotnisku wjazd na 26 w tym przypadku i po prostu odwracamy sobie drogi kołowania.

--

2024-02-20 22:46

#1525 LordKiller Archived

A ja mam już nowy samolot. Skończyłem pipera i mam beechcrafta i lotniska z więcej niż jednym pasem. Umiem już wystartować. I podwozie mam.

2024-02-20 22:55

#1526 iwkan

O to gratuluję. Bo ja jeszcze mam problem z tymi ustawieniami jak ustawię to zaczynam się oddalać a nie przybliżać. Jakoś nie mogę tego ogarnąć. chyba muszę przelecieć nad lotniskiem i zawrócić, lub znaleźć jakiś inny sposób.

Слава Україні! Sława Ukraini!
2024-02-20 23:26

#1527 LordKiller Archived

Aledobrze się ustawiasz? Jaki masz tam number pasa/

2024-02-20 23:27

#1528 iwkan

No teraz będę zaczynać bo jeszcze dodatkowo się rozbiłam. Ale ustawiam się osiemdziesiąt stopni w prawo tak by lotnisko było z lewej strony, jeśli dobrze zrozumiałam?

2024-02-20 23:29

#1529 LordKiller Archived

Dajmy na to, że masz pas 16 i na tym ci pokażę. Więc wierza mówi, że przypisano pas 16. Prosisz o zgodę na podejście. I w zależności od twojego kursu, musisz odpowiednio skręcić, aby lotnisko było na kursie 160. Bo zawsze do numeru pasa dodajemy 0. I jak masz kurs np. 278, to obracasz się jakieś 60 stopni w prawo, żeby kurs malał, bo tak będzie szybciej. A jak masz kurs np. 70, to samolotem w lewo o ok.60 stopni. Jak już będzie bliższy kursu 160, stopniowo przybliżaj się do lotniska. Jak już jesteś, patrz sobie pod przecinkiem i ustaw dobrze wysokość, prędkość itd. Jak będzież 5km przed lotniskiem, naciśnij ctrl+s. Wtedy powie 16 zwinięte, i enter. To uruchomi tak zwany ILS. Ten system będzie cię tak prowadził, że zawsze będziesz prowadzona do pasa. Nawet, jak przy pasie będziesz, i nie będziesz miała możliwości, żeby wylądować, to on ci pomoże kołować. I teraz monitoruj sobie przecinek. Na 0,8 lub mniej powinna pojawić się nowa wysokość. Ustaw się na nią idealnie, i on będzie mówił: Strefa bezpieczeństwa, a gra powie Wleciałeś na teren portu lotniczego. I jak uslyszysz coś w stylu pas np. 34, 16, to alt +end i powinno lądowanie zakończyć się z sukcesem.

2024-02-20 23:36

#1530 LordKiller Archived

I około 4, 3km prosimy oczywiście o zgodę na lądowanie.

2024-02-20 23:37

#1531 LordKiller Archived

Mam nadzieję, że pomogłem.

2024-02-20 23:37

#1532 adelcia

ja sobie to ustawianie się do pasa w powietrzu dla siebie pojmianowałam nożyczky.
czyli wpierwś mamy jakby pod n oba numery często dość daleko od siebie, a powoli je do siebie przybliżamy.

-- (LordKiller):
Dajmy na to, że masz pas 16 i na tym ci pokażę. Więc wierza mówi, że przypisano pas 16. Prosisz o zgodę na podejście. I w zależności od twojego kursu, musisz odpowiednio skręcić, aby lotnisko było na kursie 160. Bo zawsze do numeru pasa dodajemy 0. I jak masz kurs np. 278, to obracasz się jakieś 60 stopni w prawo, żeby kurs malał, bo tak będzie szybciej. A jak masz kurs np. 70, to samolotem w lewo o ok.60 stopni. Jak już będzie bliższy kursu 160, stopniowo przybliżaj się do lotniska. Jak już jesteś, patrz sobie pod przecinkiem i ustaw dobrze wysokość, prędkość itd. Jak będzież 5km przed lotniskiem, naciśnij ctrl+s. Wtedy powie 16 zwinięte, i enter. To uruchomi tak zwany ILS. Ten system będzie cię tak prowadził, że zawsze będziesz prowadzona do pasa. Nawet, jak przy pasie będziesz, i nie będziesz miała możliwości, żeby wylądować, to on ci pomoże kołować. I teraz monitoruj sobie przecinek. Na 0,8 lub mniej powinna pojawić się nowa wysokość. Ustaw się na nią idealnie, i on będzie mówił: Strefa bezpieczeństwa, a gra powie Wleciałeś na teren portu lotniczego. I jak uslyszysz coś w stylu pas np. 34, 16, to alt +end i powinno lądowanie zakończyć się z sukcesem.

--

2024-02-20 23:43

#1533 adelcia

ja nigdy nie wiem którą stroną mam się obracać czyprawą czy lewą, ale spróbojję jakieś 10 20 stopni, a jakwidzę że drugi numerek pod n mi idzie nie w tą stronę to odwrotnie.
-- (LordKiller):

--

2024-02-20 23:44

#1534 iwkan

Dzięki. właśnie wystartowałam z Bredy w Holandii i lecę do Middenzelan. to około teraz 40 kilometrów. mam nadzieję, że się uda. I ja nie naciskałam tego systemu dlatego się oddalałam.

2024-02-20 23:45

#1535 adelcia

jeeeeeeeeeeee holandia breda oo jak super.
i jakiego sistemu nienaciskałaś?

-- (iwkan):
Dzięki. właśnie wystartowałam z Bredy w Holandii i lecę do Middenzelan. to około teraz 40 kilometrów. mam nadzieję, że się uda. I ja nie naciskałam tego systemu dlatego się oddalałam.

--

2024-02-20 23:53

#1536 iwkan

ctrl s

2024-02-20 23:54

#1537 adelcia

aaaa okey.
byłam tam zobaczyć, myśłałam że cię tam wesprzęswoją obecnością, ale nie macięchyba na komunikatorze.

-- (iwkan):
ctrl s

--

2024-02-20 23:56

#1538 iwkan

Zaraz tam wejdę, bo będę jeszcze raz startować z Bredy.

2024-02-20 23:57

#1539 adelcia

ooo
-- (iwkan):
Zaraz tam wejdę, bo będę jeszcze raz startować z Bredy.

--

2024-02-20 23:58

#1540 Rogan

Ja się dzis zawziąłem i skończyłem Airbusa. Skoro wszyscy się chwalą, ja też mogie. :D A co do kursu to ja też tak mam. Czasem źle się obrócę i jak mi nie idzie w tę stronę to zmieniam. :D Efekt braku wyobraźni przestrzennej.

2024-02-21 01:02