ja nigdy nie wiem którą stroną mam się obracać czyprawą czy lewą, ale spróbojję jakieś 10 20 stopni, a jakwidzę że drugi numerek pod n mi idzie nie w tą stronę to odwrotnie.
-- (LordKiller):
Dajmy na to, że masz pas 16 i na tym ci pokażę. Więc wierza mówi, że przypisano pas 16. Prosisz o zgodę na podejście. I w zależności od twojego kursu, musisz odpowiednio skręcić, aby lotnisko było na kursie 160. Bo zawsze do numeru pasa dodajemy 0. I jak masz kurs np. 278, to obracasz się jakieś 60 stopni w prawo, żeby kurs malał, bo tak będzie szybciej. A jak masz kurs np. 70, to samolotem w lewo o ok.60 stopni. Jak już będzie bliższy kursu 160, stopniowo przybliżaj się do lotniska. Jak już jesteś, patrz sobie pod przecinkiem i ustaw dobrze wysokość, prędkość itd. Jak będzież 5km przed lotniskiem, naciśnij ctrl+s. Wtedy powie 16 zwinięte, i enter. To uruchomi tak zwany ILS. Ten system będzie cię tak prowadził, że zawsze będziesz prowadzona do pasa. Nawet, jak przy pasie będziesz, i nie będziesz miała możliwości, żeby wylądować, to on ci pomoże kołować. I teraz monitoruj sobie przecinek. Na 0,8 lub mniej powinna pojawić się nowa wysokość. Ustaw się na nią idealnie, i on będzie mówił: Strefa bezpieczeństwa, a gra powie Wleciałeś na teren portu lotniczego. I jak uslyszysz coś w stylu pas np. 34, 16, to alt +end i powinno lądowanie zakończyć się z sukcesem.
--