Jak masz ujemne liczby pod k i s to już nic nie zrobisz. f4 pozostaje. Chyba, że się mylę i @Zywek ma na to jakiś sposób.
Nie mogę ogarnąć lądowania chcę ustawić na kurs 200100 bo tak mam pas to potem zaczynam się oddalać od lotniska, nie wiem, co robię nie tak.
teś mi się to dziś w nocy zdarzyło po prostu zapóżdno poustawiałam parametry szybkoscy wysokoscy igp itp jaktrzeba aż nagle znalazłam się za lotniskiem:D
chociaś to chyba nie jest akurat twój przypadek, ale ja tak miałam.
-- (iwkan):
Nie mogę ogarnąć lądowania chcę ustawić na kurs 200100 bo tak mam pas to potem zaczynam się oddalać od lotniska, nie wiem, co robię nie tak.
--
chociaś to chyba nie jest akurat twój przypadek, ale ja tak miałam.
-- (iwkan):
--
Jak już było wielokrotnie tutaj wspominane, kurs ustawiasz zgodnie z nazwą pasa, a nie zgodnie z jego współrzędnymi na ziemi.
Jeżeli przypisany Ci zostanie pas 06 to musisz tak się ustawić, by lotnisko mieć na kursie 60, przed sobą.
Jeżeli przypisany Ci zostanie pas 06 to musisz tak się ustawić, by lotnisko mieć na kursie 60, przed sobą.
1 likes
Informacja oficjalna, polskie tłumaczenie już nie wywala błędu. Zaktualizujcie sobie, używając launchera.
witajcie jest kolejny problem z polskim nie stworzycie profilu edytować też się nie da.
A gdzie w mapach są pokazane pozycje ych pasów, by się ustawić 60 stopni, by mieć lotnisko przed sobą, bo widziałam zejście i wysokość, ale nie mogłam znaleźć pozycji były jeszcze jakieś znaczenia a i b ale nie wiem jak się w tym połapać. I kiedy należy ustawić ostateczną pozycję, by wylądować na pasie. O ile ze startem i lataniem sobie radzę o tyle na tym ppasie z dwoma wejściami jest mi jeszcze trochę trudno. Napewno to z czasem opanuję, ale jak narazie to mój pierwszy lot.
Edited
Ile razy trzeba ćwiczyć danym samolotem? Ile razy trzeba odbyć lot pomyślny, aby w tym trybie treningowym dało nowy samolot?
Matius, 10 lotów. Polecam ten artykuł:
https://eurofly.stefankiss.sk/files/rules-ef3/Rules_en.html
Tu jest wszystko wyjaśnione jak przejść przez szkolenie podstawowe.
Jeśli chodzi o ustawienie do pasa. Z waypoint nie umiem korzystać. Być może umie @Zywek i coś podpowie, ja nie korzystałem do tej pory. Nawet nie wiem za bardzo do czego to jest.
20km przed lotniskiem można poprosić o przydzielenie pasa. Wtedy już zaczynam się ustawiać na właściwym kursie. Pamiętać należy, że jeśli przydzielony zostanie pas 26, pod literą n lotnisko musimy mieć dokładnie przed sobą i na kursie 260.
Pięć kilometrów przed lotniskiem wciskamy ctrl s i z listy wybieramy 26. Wówczas już działa ILS i nic nie robimy z kierunkiem.
https://eurofly.stefankiss.sk/files/rules-ef3/Rules_en.html
Tu jest wszystko wyjaśnione jak przejść przez szkolenie podstawowe.
Jeśli chodzi o ustawienie do pasa. Z waypoint nie umiem korzystać. Być może umie @Zywek i coś podpowie, ja nie korzystałem do tej pory. Nawet nie wiem za bardzo do czego to jest.
20km przed lotniskiem można poprosić o przydzielenie pasa. Wtedy już zaczynam się ustawiać na właściwym kursie. Pamiętać należy, że jeśli przydzielony zostanie pas 26, pod literą n lotnisko musimy mieć dokładnie przed sobą i na kursie 260.
Pięć kilometrów przed lotniskiem wciskamy ctrl s i z listy wybieramy 26. Wówczas już działa ILS i nic nie robimy z kierunkiem.
Słuchajcie, daje zielone światło na polski. Problem z profilami też już rozwiązywany z tego co wiem.
Do Zegarmistrza. W meni eurofly jest opcja po słowacku "poużywat wlasne mapy, która nie została przetłumaczona chyba na polski bo mój komputer czyta mi ją po słowacku. Jeszcze sprawdzę z innym syntezatorem.
waypoints mają ustawiać do pasa na konkretnych odcinkach, działa to, aczkolwiek dziwnie.
O, a jak taki waypoint aktywować żeby się nań kierować? Coś tam kiedyś widziałęm przy tworzeniu planu lotu z tymi waypointami, ale i tak nie rozkminiłem o co cho.
A to nie, zależy o czym mowa. CHyba trza będzie niedługo nagrać następny wpis.
Waypointy to jest w zasadzie cokolwiek, możesz dodawać jakieś punkty z ulubionych z ręcznego przeglądania mapy, stolice państw itd. ja mówiłem o tym, co je masz podane dalej pod tab w informacjach o lotnisku docelowym, jak już masz przypisany pas, że 4d, 4c, 4b i 4a i tak je dodajesz, on Cię teoretycznie powinien ustawiać w ten sposób do pasa i potem już tylko wypiąć autonawigację i wpiąć ILS, ale działa to tak, że i tak musiałem nieco się pokręcić, żeby się odpowiednio doustawić finalnie sam.
Waypointy to jest w zasadzie cokolwiek, możesz dodawać jakieś punkty z ulubionych z ręcznego przeglądania mapy, stolice państw itd. ja mówiłem o tym, co je masz podane dalej pod tab w informacjach o lotnisku docelowym, jak już masz przypisany pas, że 4d, 4c, 4b i 4a i tak je dodajesz, on Cię teoretycznie powinien ustawiać w ten sposób do pasa i potem już tylko wypiąć autonawigację i wpiąć ILS, ale działa to tak, że i tak musiałem nieco się pokręcić, żeby się odpowiednio doustawić finalnie sam.