#61 hryniek
Pomyślę. Jeżeli nagram to u siebie na blogu. Terminów żadnych jak narazie nie daję. Poza tym muszę ogarnąć
jak się z tą kontrolą dogadać, bo to, że ja sobie wystartuję... To jeszcze mi nic nie daje. Dobrze byłoby
też ogarnąć FS passengers, któy dodaje ok 40 awarii i większy realizm.
#62 daszekmdn
Nagraj, chętnie posłucham.
#63 denis333
Panowie. Ale to nie na ten wątek!
#64 grzegorzm
jak mam wystartować? Jadę słyzę bramki, skręcam w stronę z której słychać i niema tam pasa z którego
mam startować są jakieś dwa inne a następnie się rozijam.
#65 matius
Jak słyszysz gate po lewej czy po prawej, to tam skręcasz ctrl i lewo prawo. Jak połączyłeś się z naziemną
wieżą, to dajesz f1 i sprawdzasz pod jaką bramkę masz podjechać. Jak podjedziesz otwierasz drzwi i ctrl
plus w, aby wsadzić pasażerów. Wejdą zamykaż drzwi, Zamykasz kokpit alt o. Cofasz się przed gate i skręcasz
tak, aby było north. dajesz jeszcze raz f1 i wieża powinna podać pas. Jak masz a2 to jedziesz aż usłyszys
a, skręcasz w tą stronę i jedzież aż usłyszysz 1. Na skręcanie polecam prędkość 50 i na drugim komunikacjie
głosowym co do pasa polecam skręcać. Jak na parkingu stoisz to nie zapomnij zatankować. shift ctrl e.
#66 hryniek
też nie do konca jest tak, bo na lotniskach kategorii 2 nie ma grup a i b tylko a1 a2 są tak rzucone bezpośrednio.
#67 grzegorzm
a ja dalej nie wiem łączę się z wierzami docieram do bramek skręcam gdzie mówi gate czy jakoś tak i mówi
jakieś dwa pasy,ale nie moje i się rozwalam
#68 matius
jak wjechałeś w gate to dam dalej są numery bramek. Nie wjeżdżaj w nie, tylko obok się zatrzymaj.
#69 grzegorzm
i co po zatrzymaniu?
#70 matius
Jeśli zabierasz pasażerów otwierasz drzwi ctrl r. potem ctrl w aby wsiedlji pasażerowie.
Wsiedlji, zamykasz drzwi ctrl r. Dajesz alt i, ale nie musisz, bo to takiego klimaciku daje. Zamykasz
kokpit, aby nie słyszeć gadaniny pasażerów alt o. Cofasz się do gate i wykręcasz na north. Aby sprawdzić
do jakiej bramki podjechać dajesz ctrl w, np. parkingu.
#71 grzegorzm
a jak się na drógą wierzę przełączyć żeby pozwolenie na start dostać?
#72 matius
Jest to druga częstotliwość podana pod f. Jak się uda to powinni podać kod. Otwierasz transponder alt
t i wpisujesz czterocyfrowy kod.
#73 zywek
Zaniedbałem tu trochę to wszystko. No cóż, wszystko się zgadza, jak mówi Matius.
#74 grzegorzm
czy ktoś może mi wyjaśnić jedną rzecz? Jest taka sprawa, że wyjeżdżam z hangaru, uruchamiam silnik, ten
komputer pokładowy otwieram drzwi, jadę, jadę a i w między czasie naciskam ctrl shiwt f wpisuję ten kod
pod ctrl f i jadę parkuję, nalewam paliwo, następnie jadę do bramki konkretnej, ładują się ludzie, jadę
na pas, każe mi się z wierzą kontaktować, ale już jak naciskam ctrl shiwt t i następnie ctrl t ten kod
drógi z pod f wpisuję i nic nie reaguje. Moje pytanie brzmi więc kiedy się powinno go wpisywać?
#75 zywek
musisz pod alt+f przy pasie wpisać drugą częstotliwość a potem CI poda co masz wpisać pod alt+t
#76 Kasia
Rozumiem że nie da się tego spolszczyć jak crazy party?
#77 zywek
Da się.
Ale trochę za duzo plikó do przepisywania :D
#78 daszekmdn
mogę w ferie spróbować.
#79 mojsior
dobry.
Ostatnio próbowałem sobie w to pograć tylko jedno mnie zastanawia, dlaczego jest problem z precyzją .
Chodzi o to, że nie mogę ustawić nosa precyzyjnie tak jak bym chciał.
Chcę ustawić nos na 0 i jak ruszam się strzałką to on przeskakuje sobie jakoś dziwnie, np mam na 2 naciskam strzałkę i jakimś cudem jest na -1 zamiast na 0 trzeba się nieźle nakombinować zżeby to ustawić precyzyjnie.
Co do tego czego wam brakuje w eurofly to powinniście to zgłosić autorowi, być mozże nigdy nie latał na żadnym symulatorze i może do końca nie wiedzieć jak to zrobić.
Te uwagi które tu napisaliście powinien zobaczyć autor, ponieważ gra jest nadal rozwijana
#80 zywek
wyłącz joystick w ustawieniach.