#261 pjetia
plotki są, ale że nie zajmuję się plotkami, to nie będę ich szerzył.
#262 pjetia
Tak, ale pod ctrl-a są dostępne tylko te samoloty, które obsługują dane lotnisko, poza tym jeśli robię zadanie przed 5,0, to nie będę miał kategorii trzeciej.
--Cytat (matius):
Jak masz zadanie, to możesz sobie zmieniać samoloty i to robisz pod ctrl a. Tam jest cała lista samolotów jakie masz dostępne. I mam już tam trzecią. Więc jakbym chciał to mogę.
--Koniec cytatu
#263 kacper10
jak to jest z pasami na lotniskach 2 i 3 kategorii?
skręciłem na a4 i rozbiłem sie.
#264 Celtic1002
A ja sięrozbiłam, bo radar mi piszczał. I nie wiem czemu.
Anna Frankowska
#265 hryniek
@Matius: CHyba tylko w jednym albo w dwóch można zmienić samolot, bo inaczej nie zaliczy, chyba, że coś mylę, tak mi powiedziano, więc się tego trzymam.
@Kacper10:w drugiej kategorii masz od razu pasy a1 a2 a3, w trzeciej grupy a, b i w ktorąś z nich skręcasz i tam dopiero szukasz a1 a2 itp i wtedy w to skręcasz.
Ja teoretycznie robię już te zadania świąteczne, które nie mają tłumaczenia tak by the way.
#266 matius
Ale mają mieć tłumaczenie. A z tym samolotem to możesz mieć racje. Bo możliwe, że dlatego zadania 5,3 mi nie zaliczało, bo leciałem samolotem trzy kategorji.
#267 Celtic1002
Eeej, a co zrobić jak radar pika?
Anna Frankowska
#268 matius
Zależy jaki. Jak takie miarowe pip, pip i każe w góre, albo w duł to alarm kolizyjny. Jest ważniejszy niż wieża.
#269 matius
A jeśli szybko i coraz wyżej. To alarm bużowy.
#270 matius
Wyminąć tą buże trzeba.
#271 hryniek
Jest ważniejszy niż wieża... Niestety tak jest i jest to smutne, bo wieża jest po to żeby ten ruch rozdzielać. Jak już chcą dać namiastkę realizmu to niech t-cas się odzywa poza przestrzenią kontrolowaną.
#272 kacper10
a co zrobić jak mam komunikat niska temperatura?
#273 kacper10
skończyłem misje i jstem na pozycji parkingowej, ale nie misja nie dobiegła końca co mam zrobić?
#274 matius
Sprawdź pod shift a co tam masz. Coś może jeszcze zostało?
#275 hryniek
Jak masz niską temp to ctrl+shift+q
#276 pjetia
O! A co robi CTRL-Shift_q?
--Cytat (hryniek):
Jak masz niską temp to ctrl+shift+q
--Koniec cytatu
#277 matius
ctrl shift q - kontrola temperatury
ctrl shift s - radar burzowy
ctrl shift c - radar kolizyjny
ctrl shift v - kontrola wentylacji
ctrl shift p - kontrola ciśnienia
shift s - światła w kabinie
shift f - przednie światła
shift b - światła na ogonie
ctrl shift k - komputer pokładowy
ctrl shift f - radio
ctrl shift t - nadajnik
ctrl shift g - komunikator
#278 pjetia
No jak ktoś jest niemyślący jak ja, to pyta o takie głupoty. Sorry!
#279 pjetia
No to mam ciekawostkę.
Otóż robię sobie teraz zadanie 3.9 i nie mogę zmienić samolotu na żadną z wyższych kateorii niż pierwsza!
#280 daszekmdn
A on sam nie wybiera?