EltenLink

Anty piosenka.

Back to Muzyka

#321 Monia01

Tak, tak, kiedy艣 to by艂o, teraz to nie ma :D

馃嚭馃嚘 馃嚨馃嚤
2022-08-25 21:31

#322 magmar

Je艣li chodzi oPiosenk臋 dzieci臋c膮 rzeczywi艣cie kiedy艣 to by艂o.
Dla nas pisali najwi臋ksi.

Wojna to pok贸j. wolno艣膰 to niewola.
Ignorancja to si艂a. G. Orwell "Rok 1984"
2022-08-25 22:53

#323 daszekmdn

Teraz wiele dzieci s艂ucha mainstreamu.

Sygnatura to mo偶e by膰 w s膮dzie. Sygnatura sprawy np. :P
2022-08-26 15:45

#324 magmar

Kiedys te偶 tak by艂o, ale tamten mainstream by艂 ekhem inny, trzeba by艂o jednak mie膰 jaki艣 warsztat muzyczny, by wej艣膰 na estradzie.

Za moich czas贸w Mainstreamem byli tacy wykonawcy jak:
Celine DIon, Kasia Kowalska, Edyta G贸rniak, Natalia Kukulska, dawny Piasek jeszcze z Mafi膮,
nawet Kazik.

2022-08-26 15:49

#325 misiek

I tu si臋 kurde znowu zgodz臋. Kiedy艣 nawet w mainstreamie trzeba by艂o si臋 postara膰, a Kasi Kowalskiej i innych s艂ucha si臋 po dzi艣 dzie艅 mniej 艣wiadomie, lub bardziej, a tak膮 Sars臋 nie wiem czy jeszcze kto艣 pami臋ta.

Potrzebuj臋 papug臋, gdy偶 艣ciga mnie kruk, za to 偶e po偶yczy艂em pieni膮dze od bociana.
2022-08-26 16:52

#326 Zuzler

Ja pami臋tam. :D

2022-08-26 16:54

#327 misiek

Super, ja jeszcze te偶.

Potrzebuj臋 papug臋, gdy偶 艣ciga mnie kruk, za to 偶e po偶yczy艂em pieni膮dze od bociana.
2022-08-26 16:56

#328 magmar

Ciesz臋 si臋, 偶e uchwyci艂e艣 istot臋 rzeczy.

-- (misiek):
I tu si臋 kurde znowu zgodz臋. Kiedy艣 nawet w mainstreamie trzeba by艂o si臋 postara膰, a Kasi Kowalskiej i innych s艂ucha si臋 po dzi艣 dzie艅 mniej 艣wiadomie, lub bardziej, a tak膮 Sars臋 nie wiem czy jeszcze kto艣 pami臋ta.

--

2022-08-26 16:57

#329 Zuzler

Ej, no ale tak poza wszystkim, ma na konci臋 i serio udane kawa艂ki, kt贸re w艂a艣nie w jej wykonaniu wysz艂y elegancko.

2022-08-26 16:57

#330 daszekmdn

Generalnie mainstream teraz jest kruchy, mam na my艣li, 偶e bardzo szybko przemija. Tracki kt贸re kiedy艣 puszczano do tej pory s膮 odtwarzane i bardziej znane, a obecnie utwory z przed 3 lat znikaj膮 i nikt o nich nie pami臋ta.

Sygnatura to mo偶e by膰 w s膮dzie. Sygnatura sprawy np. :P
Edited 2022-08-27 15:13

#331 tomecki

My艣l臋, 偶e troch臋 si臋 mylisz. Zawsze wi臋kszo艣膰 tw贸rczo艣ci idzie do odstrza艂u. Przecie偶 te 30 lat temu r贸wnie偶 przez ca艂y czas w radio musiano co艣 gra膰. Gdyby to zosta艂o to utwory cz臋艣ciej powtarza艂yby si臋 nik偶 teraz, bo przecie偶 ca艂y czas dochodzi nowe. Nie obserwuj臋 tego rynku prawie w og贸le, ale wydaje mi si臋, 偶e sporo rzeczy, kt贸re kiedy艣 grano na okr膮g艂o teraz w og贸le si臋 nie s艂yszy. Nie twierdz臋, 偶e w og贸le, ale jednak jest tego duuu偶o mniej.

2022-08-27 16:59

#332 magmar

Ale tamtejsze g艂osy zapada艂y w pami臋膰.
Paradoksalnie ludzie teraz umiej膮 艣piewa膰, tylko nie potrafi膮 si臋 przebi膰.

2022-08-27 17:18

#333 tomecki

No w艂a艣nie pytanie czy faktycznie to tak by艂o czy ludzie pami臋taj膮 r贸偶no艣ci z m艂odo艣ci niezale偶nie kiedy ona nie by艂a. Pokolenie naszych rodzic贸w do艣膰 cz臋sto muzyk臋 lat 80-tych uwa偶a za kicz, chocia偶 dobry kicz, bo wspomnienia rodzi. Wcale si臋 nie zdziwi臋 gdy jakie艣 ludzie co teraz maj膮 lat na艣cie za kolejne na艣cie b臋d膮 te czasy i piosenki wspomina膰 jako te lepsze. Raz, 偶e idealizuje si臋 przesz艂o艣膰, a dwa, zostanie tylko to, co si臋 opar艂o pr贸bie czasu.

2022-08-27 17:22

#334 magmar

Obiektywnie w latach 90 jeszcze te ludzie co艣 umia艂y, zobacz na WHitney Houston, Celin臋, Mariah Carey, a z polskich wykonawc贸w, Kowalska, G贸rniak, Steczkowska, Kazik, Kukulska Varius Manx,

2022-08-27 17:24

#335 tomecki

No Kazik to normaalnie miszczu pi臋knego 艣piewu.

2022-08-27 17:25

#336 magmar

DObra, ale to by艂o jakie艣, nie powiedzia艂am, 偶e jest to per艂a wokalna, ale teksty, nawet Mu艅kowi o co艣 chodzi艂o, SKiba te偶 potrafi艂 parodiowa膰.

2022-08-27 17:27

#337 jamajka

A teraz ludziom nie chodzi w tekstach? TO, 偶e o czym innym si臋 m贸wi, to jest wina tego, 偶e 艣wiat inaczej wygl膮da, a nie, 偶e wszyscy maj膮 w dupie. Znaczy owszem, niekt贸rzy maj膮, ale kiedy艣 te偶 mia艂o par臋 os贸b, tylko ludziom si臋 nostalgia w艂膮cza. My艣l臋, 偶e sami umiecie to rozgraniczyc, zw艂aszcza, 偶epar臋os贸b tutaj wykszta艂conych. Nie wierz臋, 偶e nie wiecie, 偶e macie par臋 piosenek z m艂odo艣ci, kt贸re lubicie, cho膰wiecie, 偶臋 wcale nie s膮 mega dobre. ja kr贸tko 偶yj臋, aju偶wam mog臋 powiedzie膰, 偶e uwielbiam niekt贸re kawa艂ki z przed 15 lat, kt贸re naprawd臋 s膮 straszne. Uwielbia mte偶 takie, kt贸re s膮dobre, i by艂yby nadal. Zawsze, jak wchodzi艂o co艣 nowego, to by艂o uznawane za g艂upot臋. Czy w mainstreamie nie ma teraz g艂os贸w, kt贸re zapadn膮wpami臋膰? Owszem, s膮. Tych, co wtedy zapada艂y w pami臋膰 jest troch臋, fakt, ale teraz te偶 ich b臋dzie par臋 na krzy偶. Przecie偶 o to chodzi w wyj膮tkowo艣ci artysty, 偶e jest ich ma艂o, nie?
Oczywi艣cie, zgadzam si臋 z tym, 偶e teraz du偶o mo偶na w studiu poprawia膰, a kiedy艣 tak nie by艂o. Kiedy艣 trzeba by艂o mie膰 talent i si臋 nauczy膰, 偶eby za艣piewa膰 lub zagra膰. Z kolei kiedy艣 to wszystko by艂o dro偶sze, wi臋c i pieni膮dze trzeba by艂o zdoby膰 na to. Nie wierz臋, 偶eby nie wyklucza艂o to ludzi piekielnie zdolnych, tylko poprostu bez hajsu. Teraz jest te偶trudno si臋 przebi膰, bo tego jest bardzo du偶o. Kiedy艣 te偶 by艂o mn贸stwo kawa艂k贸w s艂abych, kt贸rych ju偶teraz nie graj膮.
Mo偶na w sumie spojrze膰 kiedy艣 na ten dzisiejszy mainstream i wymieni膰par臋 os贸b, kt贸re jednak s膮 dobre, ja ch臋tnie takich poka偶臋 i poszukam komu艣, poargumentuj臋 nawet. TYlko nie w tym w膮tku mo偶e.
A, no i Kasi Kowalskiej jako艣 nie s艂ucham. :d I to wcale nie dlatego, 偶e by艂a dawniej czy mniej dawno, tylkodlatego, 偶e, po prostu, nies艂ucham.

Wracaj膮c do tematu w膮tku, co podobno jest o piosenkach, kt贸rych nie lubimy, tego nie lubi臋. Jakie艣takie nudne.
https://www.youtube.com/watch?v=pok8H_KF1FA

rzeczy niemo偶liwe od r臋ki, cuda w przeci膮gu trzech dni.
2022-08-27 22:50

#338 magmar

Stara艂am si臋 to oddzieli膰
I pokaza膰 przyk艂ady wysokiej pr贸by.

2022-08-27 23:10

#339 misiek

Ciekawe, pozna艂em kilka os贸b stosunkowo m艂odych, kt贸re s艂uchaj膮 g艂贸wnie muzyki lat 80/ 90, a z nowo艣ci je艣li ju偶 to jakie艣 poszczegulne kawa艂ki.

2022-08-28 00:48

#340 DJGraco

Ja sam np ma艂o s艂ucham dzisiejszego mainstreamu. U mnie to kr贸luje g艂贸wnie muzyka klubowa z przed 10 lat, nowsze te偶si臋 oczywi艣cie zdarzaj膮, stary pop synthwavy z lat 80 te偶 czasami poslucham

2022-08-28 11:20