[nieaktualne] Decyzja w sprawie dalszego Rozwoju
Back to Archiwum Eltena#81 pajper
Swoją drogą, otrzymaliśmy od dwóch kolejnych osób anglojęzycznych odpowiednio 10 usd i 200 zł.
Shoot for the Moon. Even if you miss, you'll land among the stars.
#82 misiek
Od osób z Polski cokolwiek otrzymaliśmy? I niekoniecznie od Eltenowiczów? Ja rozmawiałem z kilkoma osobami w tej sprawie, nawet jeden człowiek był zaciekawiony co to Elten, tylko pewnie na tej ciekawości się skończyło. Jeśli nie było odzewu od nikogo z Polski, to pozostaje nam liczyć na cód. Ludzi niestety nie zmienimy.
#83 pajper
Tak, kilka wpłat z polski było.
Coś koło czwórki/piątki od ogłoszenia.
#84 misiek
W takim razie podaj chociaż całkowitą wpłatę, jaką do tej pory otrzymaliśmy z Polski. Jeśli jesteś w stanie sprawdzić to daj znać czy były jakieś wpłaty z woj Łódzkiego. Chodzi mi tylko o zainteresowanie i mam nadzieję, że się mylę co do ludzi. Chociaż pewnie wszyscy mamy znajomych z za granicy, więc może to niekoniecznie Eltenowicze.
--Cytat (pajper):
Tak, kilka wpłat z polski było.
Coś koło czwórki/piątki od ogłoszenia.
--Koniec cytatu
#85 pajper
To Eltenowicze, bo po nickach widzę.
Z polski mamy od momentu ogłoszenia decyzji ok. 500zł, 1700 wliczając poprzednią składkę.
Z za granicy mamy ok. 700zł.
#86 misiek
Czy poprzednia skłatka też się liczy, bo jeśli tak to nie jest źle. W każdym razie mamy jeszcze ponad dwa miesiące, więc.
--Cytat (pajper):
To Eltenowicze, bo po nickach widzę.
Z polski mamy od momentu ogłoszenia decyzji ok. 500zł, 1700 wliczając poprzednią składkę.
Z za granicy mamy ok. 700zł.
--Koniec cytatu
#87 pajper
:)Tak, ja ją liczę. Po prawdzie to nie powinienem, bo poszła już na ten rok, ale...
#88 papierek
Wow, osób z za granicy jest dużo mniej, a kasy dali jak na razie więcej. :)
#89 cinkciarzpl
Das ojro
#90 Prof.Falkowicz
a ja bym Dawidzie zrobił płatność przez smsa od każdej osobyi wtedy było by lepiej bo sms załóżmy po 64 zł za smsa gdzie po wysłaniu smsa otrzymujesz kod który trzeba wpisać i wtedy masz komunikat że serwer opłacony np na rok czasu, i przed zakończeniem roku wysyła się znowu smsa i serwer jest tak opłacany przez cały czas
#91 dariusz.1991 Archived
Proste!
#92 Prof.Falkowicz
no nie? tylko trzeba było Falkowicza żeby na to wpadł:)
#93 nuno69
What the fuck?
#94 tomecki
No właśnie, a ile kosztuje podnajęcie jakiegoś sms premium? Z tego co wiem, może takie coś również osoba prywatna mieć.
#95 Prof.Falkowicz
co masz na myśli nono 99
#96 pajper
Rozmawialiśmy o tym kilka lat temu i, niestety, sytuacja się nie zmieniła. Ok. 500zł rocznie za samą usługę, plus prowizja od każdej wpłaty.
Musielibyśmy tak otrzymywać przynajmniej z 1000zł rocznie, by w ogóle było opłacalne.
#97 Prof.Falkowicz
to jak Dawidzie widzisz sposób na uratowanie eltena? bo jednak on jest potrzebny, a sam mówisz że szkoda Ci 5 lat pracy nad Eltenem, więc jak inaczej chcesz go uratować?
#98 Paulinux
Cholera... Ale może są jakieś tańsze oferty? Przypatrywałeś się dokładnie?
#99 pajper
Tak, dość dokładnie na to zerkałem. Są tańsze, ale prowizje tam dochodzą do 50 procent.
Generalnie gra niewarta świeczki moim zdaniem. Zwłaszcza, że na takich SMS-ach premium np. za 4,92zł wiele nie zbierzemy.
Nawet gdyby 20 osób wysłało je, to wciąż 40zł. Niby nie jest to mało, ale w skali 4500zł...
#100 Paulinux
Ale gdyby taki SMS był obowiązkowy?