Kupić drogo, zrobić tanio.
Back to Na zakupach#21 pates
Na śliskim to kochają się ślizgać te mazaczki, ale to bardzo bardzo.
#22 lalar123
To fakt. Ale na czymś by to trzeba było zrobić. Hmm. Zastanawiam się kiedyś ktoś potsónął mi żartobliwie bym rysował słabym gwoździem w bloku rysunkowym. Głópi żart sorrki za offtop.
#23 pates
Wsumie to ciekawe, czy jakby dobrze zrobić sobie laskę, np z ryury pcv, ale takiej cienkiej, czy by zdawała egzamin?
#24 mucha
a jakiś klej na gorąco?
#25 magmar
Kat, mi ktoś kiedyś pbszył nicią w sensie obrysował pola.
Ignorancja to siła. G. Orwell "Rok 1984"
#26 magmar
Tylko trzeba mieć w miarę ogarniętą krawcową, albo farba puchnąca.
#27 mucha
@agata a jak zrobiłaś te karty?
#28 magmar
Oznaczyła.
Skrót myślowy
#29 pates
@mucha wystarczy wsadzić do maszyny i normalnie wybić.
#30 magmar
Za pomocą tabliczki, albo maszyny.
#31 mustafa
Moją pierwszą laskę ojciec kiedyś tak przedłużył. Nie umiałem wtedy chodzić z laską, więc nie pamiętam jak się to sprawdzało, ale sądzę, że lepiej jednak w tym przypadku kupić.
-- (pates):
Wsumie to ciekawe, czy jakby dobrze zrobić sobie laskę, np z ryury pcv, ale takiej cienkiej, czy by zdawała egzamin?
--
#32 magmar
Laski nie są zbyt drogie, ponadto można je kupić na NFZ
#33 Zuzler
Tak, ale wtedy niestety widać z drugiej strony kropki i jeśli ktoś widzi i zna brajla, nie musi się wysilać, żeby oszukać.
-- (magmar):
Za pomocą tabliczki, albo maszyny.
--
#34 pates
Nie mówię, że są drogie, ale poprostu jest to ciekawe czy taka możliwość istnieje, jak np potrzebujemy laski na zabój.
#35 pates
@Zuzler jak komuś się chce, to możesz tył zakleić czymś.
#36 Zuzler
Myślę, że by się dało ze spokojem, bo kto zabroni zrobić sobie samemu, ale lepiej byłoby nie kombinować z lasą skłądaną w takim wypadku Pates.
#37 mustafa
Kubarytmy to raczej drogi interes, a zwykłą gre samotnik za niecałe trzy dyszki kupisz. Kiedyś w lidlu były też statki, więc pewnie gdzieś na alegro możnaby je dostać i są w pełni dla nas dostępne.
-- (Zuzler):
Jeśli chce się pograć w samotnika czy statki, a pod ręką są kubarytmy i tabliczka, to też elegancko się da.
--
#38 magmar
WIdzący mają problem ze zwykłym brajlem wiem z doświadczenia, więc nie zgadzam się, ZUzler.
#39 pates
Składana laska tak to niee. Statki kieeyś miałem i to nawet oznaczone, co prawda czarnodrukowo, ale wypukłymi znakami
#40 mustafa
A ja się zgadzam, bo to rzeczywiście nie jest problem, tym bardziej że grając mają porównanie, mogą mieć podobną kartę, lub nam ją dać i wówczas widzą, czy nadal ją mamy, czy już wyszła.
-- (magmar):
WIdzący mają problem ze zwykłym brajlem wiem z doświadczenia, więc nie zgadzam się, ZUzler.
--