Forum

Ziemnioki, buroki, wiepszowina wołowina i wszystko co lubicie wpie... znaczy jeść, o.

Forum mieszane

Previous 2 / 11 Next

Puszkin

#21 ·

Transcription

Dobra, czas i na mnie, bo poprzedni mój wpis się nie nagrał, nawet nie wiem z jakiego powodu, ale już to rozwiązałem i już się powinno nagrać, więc tak najbardziej to ja lubię kepsy. Ostry oczywiście musi być, jak nie jest ostry to to nie jest keps. Oczywiście ziemniaki, różnego rodzaju, schabowe, mielone, ploski ziemniaczane. No, na pewno jest więcej rzeczy, które lubię niż takich, których nie lubię. Nie lubię ryżu, nie lubię kaszy, nie przepadam za wątróbką na przykład, jakby to niedobre według mnie jest, ale acz większość osób lubi te wszystkie ryże, kaszy itd., ale mnie tego proszę nie dawać, bo nie ręczę za siebie.

lukasz1993258

#22 ·

Transcription

Słuchajcie się w ten jakże fajny dźwięk smażenia. Mam nadzieję, że będzie słychać się, wsłychać się. Niestety nie mam możliwości na chwilę obecną mikrofoniku sobie dać w tamtą stronę, ale za chwilę będę sobie jadł pierożki właśnie z takim farszem dobrym z Miełska. Myślę, że jednak powinno być, słychać takie smażonko, a więc przed chwilą jeszcze rosołek sobie zjadłem, a teraz będę jadł sobie właśnie takie pierożki, więc życzę tym, którzy jeszcze nie jedli obiadu wyjątkowo, a zamierzają się do tego zabrać, chociaż wiem, że pora już raczej jest, jest poobiadowa, ale różnie to ludzie jedzą, a więc w każdym bądź razie życzę smacznego.

Przekonanego nie odwiedziecie od przekonania, tak samo nieprzekonanego do niego nie przekonacie.

lukasz1993258

#23 ·

Transcription

Ludzie, ja was uprzedzam, ja zdaję sobie sprawę z tego, że będziecie uważali, że jestem dziwną osobą, zaraz wam powiem dlaczego, jest prawie za 10 druga w nocy, tak, za 10 druga w nocy, a ja sobie jak gdyby nigdy nic, jem sobie właśnie ziemniaczki z kotletem schabowym i z piersią z kluczaka, także, także jakby to powiedzieć, jakby to po prostu powiedzieć, o tym miłym akcentem życzę miłego poniedziałku i do usłyszenia.

Przekonanego nie odwiedziecie od przekonania, tak samo nieprzekonanego do niego nie przekonacie.

da_blindmasterz

#24 ·

Transcription

Ale powiem krótko, lubię przede wszystkim dania jarskie, typu kopytka, pierogi itp itd, potrawy mięsne, słodycze, chociaż teraz rzadko co się zdarza u mnie jeść, bo mam słaby apetyt, teraz wraca. Pizza, ale zależy to z czym, jaka pizza, z jakimi dodatkami, zupy, to mam kilka zup, tylko na swojej liście, tak to zupiarzem nie jestem zbytnio. Surówki, zależy jaka surówka, nie lubię tylko surówki z kapusty kiszonej, nie lubię tylko surówki z kapusty kiszonej, nie lubię tylko surówki z kapusty kiszonej. Nie lubię mizerii z ogórków, z jogurtem, a nie ze śmietaną, tym bardziej ze śmietaną. Wędlin też przestałem jakikolwiek jeść, chociaż czasami kiełbasę zjem jakąś dobrą, z dużą zawartością mięsa, ale to rzadko co można natrafić na dobrą, prawdziwą kiełbasę. Chyba, że z... Z jakiegoś dobrego sklepu lub robioną, mój tato ma znajomka, który robi kiełbasę w własnym zakresie, tato przywozi na święta ją. Niesamowita kiełbasa, świetna kiełbasa, dobrze smakuje, no i tyle.

Pieniądze to nie wszystko.

lukasz1993258

#25 ·

Transcription

Ja tu też różne kiełbasy lubię, wędliny też różne. No i chyba jak na razie tyle, bo nic mi jeszcze do głowy nie przychodzi. Zapewne będzie tak, że jak będę jadł coś, czego tu jeszcze nie wymieniłem, a zapewne tak będzie, to jeszcze się tu odezwę. Także na razie tyle. Pozdrawiam.

da_blindmasterz

#26 ·

Transcription

Jeżeli chodzi o ciasta, typowe ciasta wypiekane to najbardziej lubię ciasta z masami, z kremami. Najbardziej karpatka. Napolonka jest na drugim miejscu, kremówka. Najbardziej lubię karpatkę z owocami, placku. Z placku z owocami to bardzo lubię szarlotkę i tylko szarlotkę, bo reszta placków w nadzieniu owocowym nie podchodzi, nie wiem czego. A szarlotkę zawsze zjadam z wielką chęcią. Może ze względu na tą kruszonkę, która tam jest na wierzchu, czy to kruche ciasto. I smak cynamonu. I to mnie bardzo zachęca do szarlotki. Lubię sernika też z ciast, torty. I jeszcze, może to nie ciasto, ale jak ktoś mi mówi o tiramisu, to mam ochotę. Po prostu. Po prostu. Po prostu. Jeść to kilogram mam. To mam. Bo to jest naprawdę dobre jedzenie.

lukasz1993258

#27 ·

Transcription

Jeszcze z ciast Też lubię karpatkę No a jeżeli chodzi też o takie Słodsze rzeczy No to też bardzo lubię oponki Są bardzo smaczne Pozdrawiam

da_blindmasterz

#28 ·

Transcription

No to już w tłusty czwartek bardziej, z przyjemnością też zjem wtedy pączki o pączki nawet, faworków to już tak nie, nie bardzo, bo moim zdaniem suche i tak powiem szczerze, wyrażę się kulturalnie, ja nie lubię trocin, a lubię coś co zawiera ciasto, co ma mąkę, co jest pulchne, co jest syte, a faworki to tak lubię, ale nie tak bardzo jak pączki czy o pączki. Z pieczywa to ja bardzo lubię bułki, zależy też jakie bułki, teraz u nas w sklepach, w tamtych sklepach, na brzegu kupujemy bułki, to zdążymy nieraz zauważyć, że są jakieś niedopieczone, albo ciasto jest zepsute, strasznie płaskie bułki są, nie da się je w ogóle czasami kroić, nie są dobre, kupujemy takie bułki, chociaż teraz rzadko jem bułki, bo no nie lubię, co prawda coś sobie się... Przepychać bułkami, przygotowuję kiełbasę, jem parówki, jajka, jajecznicę czy cokolwiek, to nie potrzebuję bułki do jedzenia. Kiedyś chciałbym nauczyć tego, ale do jajecznicy dodam ciepłych bułek, nie jadam od jakiegoś czasu, ale bułki jakieś przedneżytnie na pewno zjem z chęcią, bo... ...są miłe. Są miękkie, mają miękkie ciasto, skórkę, mają chłopiącą skórkę, na pewno chleba, to zależy jak, o co chodzi o chleba, nie jem, bo się nie kupuję od momentu, kiedy brat, siostra musi wyprowadzić do swoich mieszkań. A... ...tak ze słodkości, jeszcze a propos... ...o to... ...no... ...zadziej... ...staszem mleczką, czekoladę nadziewana, gorzka, kokosowa jest taka... ...z wedla... ...musi to być jakiś, nie wiem... ... popowiem fajny już jak się wyraża, jakby coś niemożliwego, ale taka czekolada jest, gorzka, kokosowa... ...z wedla... ...Miejscczctwo świata, nie raz... ...my kupujemy w Biedronce, nie w Biedronce. W sklepie Sokrotka... Można ją kupić w jakichś marketach, w Kielcach, kiedy jeździliśmy do Kielc, tą czekoladę kupiliśmy w Bartku. W Bartku? Tak, tak, w Bartku, Bartek to się nazywał. Tam właśnie ta czekolada kokosowa gorzka była. Pierwszy raz ją zjadłem, stwierdziłem, że to jest najlepsza czekolada jakąkolwiek jadłem. Z batonów Banty i Marsy i z takich kulkowatych, że tak powiem kulek Raffaello i Ferrero Rocher. No nie pytaj się o mleczko czasami i bombonierki. Z nadzieniem oczywiście, takim kremowym, takie praliny. I jeszcze, jeszcze... Mało z tego. Cukierki, ale nie lubię tych galaretek. Lubię mieszankę wedlowską, pieroty bajeczne itp. itd. Lubię cukierki tak zwane adwokatki. Są takie cukierki z nadzieniem adwokatowym. Bardzo dobre. Bardzo dobre. Na razie to tyle. Jak sobie coś przypomnę, to może się na ten temat wypowiem jeszcze.

da_blindmasterz

#29 ·

Transcription

Przepraszam jeszcze tylko ja na słówko, co do wpisu, pierwszego wpisu Denisa, ja również jestem przeciwnikiem wszelkiego rodzaju keczupów, musztard, majonezów i tym podobne itd. na frytkach, pizzach i innych tego typu potrawach. Nie wiem, osoby widzące, większość osób widzących to lubi, uważają to za zwyczaj jedzenia do takich potraw, takich potraw z właśnie takimi dodatkami, ja natomiast nie lubię, moim zdaniem, zimny sos pomidorowy, czy cokolwiek, no, nie to, że jest profanacją. Dla frytek, czy innych dań, tylko moim zdaniem, nie, nie smakuje mi to, nie lubię zimnych sosów na ciepłych potrawach. Przepraszam, poza tym, mój brat, tak, mój brat próbował mi nauczyć tego, ale, ale ostatecznie mu odmówiłem. Powiedział, powiedział... Może by do tego mnie nie zmuszał, bo ja lubię typowo danie, jeżeli chodzi o frytki, lubię typowe frytki posolone, jakieś, nie wiem, z kurczakiem, ze schabowym, dziadek, dziadek, mój dziadek bardzo dobre frytki robi, dodaje kurczaka albo schabowego do tego i frytki posolone. I takie mi smakują i to mi jest do szczęścia potrzebne. Tak ogólnie, tak w ogóle, to żadnych musztart, keczupów, majonezów, chrzanów, etc., etc.

lukasz1993258

#30 ·

Transcription

No, ja też tak jak wspomniałem uważam, że frytki z ketchupem to jest jakieś nieporozumienie jak dla mnie. W tłusty czwartek to też lubię bardzo dużo sobie zjeść pączków na przykład czy oponek. No i chyba raczej tyle.

strowbery

#31 ·

Transcription

No to chyba czas na mnie. No to ja lubię pastwudy, czyli kebaby, hamburgery, yyyy... pizze. No, a tak za zdrowe żywności to różne warzywa. No, a czego nie lubię? No nie lubię na pewno bukselki, szpinak. No zjem, ale to dobrze przyprawiony. No i to wszystko.

<3 :* <3

lukasz1993258

#32 ·

Transcription

A ja dzisiaj pobiłem rekord w jedzeniu, że tak powiem fast foodów, ponieważ jakoś tak wyszło, że miałem gdzieś sobie tylko na chwilę wyjść. No a się tak złożyło, że po drodze zrobiłem się potwornie głodny. No i poszedłem sobie do Maca. No i co? No i trochę przesadziłem, aczkolwiek z racji tego, że ja mam bardzo szybką przemianę materii, więc uważam, że w moim przypadku żadnej to różnicy nie zrobi, ponieważ dopiero co wróciłem, brzuch mnie nie boli. Na żadne inne, że tak powiem refleksje mnie nie bierze, a więc nie żałuję, że to zrobiłem, bo przynajmniej póki co jestem zdrowo najedzony. A co zrobiłem? Będąc potwornie głodny, że tak powiem zamówiłem sobie duże frytki. 8 hamburgerów, nie cheeseburgerów, bo cheeseburgerów nie lubię, tylko 8 hamburgerów. No i do tego 20 nuggetów. I możecie mi wierzyć lub nie, ale ja to wszystko zjadłem. I tak jak mówiłem, że tak powiem, że tak powiem, że tak powiem. Nawet nie czułem się ociężany, więc w dniu dzisiejszym pobiłem wszelkie rekordy. Wiem, że to jest mało prawdopodobne, ale taka jest prawda. A do tego jeszcze dopiłem, znaczy wypiłem sobie dużą kolę. I wróciłem jakieś pół godzinki temu. A jeszcze pewnie za jakieś pół godzinki albo może godzinkę, bo chcę, żeby mi tak troszkę brzuszek odpocął. Mam tutaj szafeczkę i proszę bardzo. Tutaj są jedne frutki. Tu są chipsy cebulowe, na które ostatnio miałem pokazać. Kupiłem je parę dni temu, ale ich jeszcze nie tchnąłem, nie otwarłem. I gdzieś jeszcze tutaj w zasięgu... O nie, no nie. Nie no, miałem gdzieś tutaj. Mam nadzieję, że... O, mam. O. I moje ulubione pryncypałki, które przewoźnię im do kawy. A pewnie sobie potem coś tam wezmę i zjem. Ja mam tak, że ja się czasami zapcham do syta. Wystarczy mi godzinka lub dwie. I jestem z powrotem chętny do spożywania dużej ilości posiłków. Więc u mnie naprawdę nie ma z tym jak najmniejszego problemu. Bo na szczęście mam przymenę materii, więc byłem, jestem i będę chudy. Także raczej tyle i pozdrawiam. Dziękuję.

strowbery

#33 ·

Transcription

Boże, Łukasz, ty mnie po prostu przerażasz. No ja też mam szybką przemianę materii. Ale kurde, ja tyle jeszcze nigdy w życiu nie wsunęłam.

<3 :* <3

lukasz1993258

#34 ·

Transcription

No to najwidoczniej jestem człowiekiem dosyć nietypowym, a właśnie sobie teraz jeszcze jem chrupki orzechowe, także jest dobrze.

wojtas

#35 ·

1 likes
Transcription

Witam wszystkich, jako że niedługo są święta, znaczy w sumie jutro jest Wigilia, to mam dla Was takie pytanie, jakie najbardziej lubicie potrawy ze stołu wigilijnego? Jako że to jest Wam tylko jedzenie, więc bez sensu tworzyć nowy, no więc zacznę od siebie. Ja lubię karpia, kapustę z krzywami, pierogi z kapustą, lubię wszelkiego rodzaju pierniczki, barw z uszkami, śledzie i ogółem wszystko praktycznie, poza tym, poza kluskami z makiem, dlatego że po prostu jakoś mi nie podchodzą. A u Was jak to wygląda?

lukasz1993258

#36 ·

Transcription

Ja generalnie to lubię, jeżeli chodzi o potrawy wigilijne, to oczywiście zupa grzybowa, barszcz z łóżkami, rybka, tam ziemniaczki, co to jeszcze, no w sumie generalnie śledzie też lubię. No i chyba tyle, nic mi więcej do głowy nie przychodzi.

wojtas

#37 ·

1 likes
Transcription

Dzień dobry, ja jeszcze z potraw wigilijnych lubię racuchy, bo u mnie to są racuchy często i czy coś jeszcze, ryba po grecku, tak średnio, ale też jak będzie trzeba to zjem. No oczywiście płatek, chleb, kompot z susu, to mówiłem chyba, łóżka z barszczu też, naprawdę bardzo.

lukasz1993258

#38 ·

Transcription

A propos, przypomniało mi się jeszcze, że nigdy w życiu nie miałem możliwości, a właściwie nie spróbowałem klusek z makiem, nawet nie wiem jak to smakuje.

wojtas

#39 ·

1 likes
Transcription

Dzień dobry, no to jest takie słodkie, śmieszne, takie, nie wiem jak to smakuje, znaczy w sumie wiem, tam jest troszkę miodu i jakiegoś cukru, kluski i takie, strasznie to jest słodkie, generalnie, a jakie lubicie rodzaje śledzi? Ja lubię w oleju, w occie, w oleju i w occie mieszane, a babcia dzisiaj jakieś fajne nowe śledzi robi, się ciekawe zapowiadają, ciekawe jak to wyjdzie w praktyce.

lukasz1993258

#40 ·

Transcription

to znaczy ja powiem tak jeżeli chodzi o śledzie no to ja raczej tylko lubię w oleju w occie próbowałem, ale no nie smakuje mi to ani trochę ja w ogóle też nie przepadam za, że tak powiem zapachem octu odrzucam jej to niemiłosiernie, więc no nie ma mowy żebym w ogóle śledzie w occie tknął można o tym śmiało zapomnieć, bo tego po prostu nie tknę, bo to jest dla mnie ochytne, za przeproszeniem po prostu nie ma takiej opcji ale tak to zwykle w oleju to oczywiście, że zjem, nie ma najmniejszego problemu zjeść zjem no i to raczej tyle pozdrawiam cześć

Previous 2 / 11 Next