EltenLink

#161 matius

Dzięki. znałem troche krutszą wersje. Ale i tak sobie warto przypomnieć. xd

Sygnatura – Uczcij poległych i cierpiących ocalałych ciężką pracą, ponieważ porażka zawsze może się zdarzyć, jednak nigdy nie staraj się udawać, że jesteś doskonały, ponieważ prowadzi to do gorszego końca niż porażka, wiedzie na ścieżkę hańby i nikczemności.
2018-07-05 15:06

#162 marcysia

ooo ulica sezamkowa nigdzie nie mogę znaleźć tej bajki.

marzenia się spełniają.
2018-07-06 16:13

#163 Mimi

Hej. <3 Mnie fascynowały i fascynują baśnie i legendy polskie i z różnych stron świata. We wczesnym dzieciństwie lubiłam "Muminki" i "Smerfy". Chętnie oglądam filmy Disneyowskie, gdy się chcę zrelaksować. A moja bajka filmowa wszechczasów to wspomniany już tu Król Lew. Ale część druga już mnie tak nie oczarowała. Czasem luknę sobie na "Jej wysokość Zosię", "Mashę i niedźwiedzia" lub "Świat kucyków pony". A robię to dla moich najmłodszych uczniów. Można fajnie rozmową o bajkach ćwiczyć rozmaite umiejtnoci...

Ziarnko złota znaleźć można, ale ziarnka czasu - nigdy.LINE Przysłowie chińskie.LINE
2018-09-01 09:11

#164 misiek

Smerfy bardzo lubiłem, ale Muminków nienawidziłem.

Potrzebuję papugę, gdyż ściga mnie kruk, za to że pożyczyłem pieniądze od bociana.
2018-09-01 16:53

#165 marcysia

muminki spoko były ja się bałam gargamela.

marzenia się spełniają.
2018-09-02 16:44

#166 misiek

Eee tam- śmieszny był.

Potrzebuję papugę, gdyż ściga mnie kruk, za to że pożyczyłem pieniądze od bociana.
2018-09-02 18:10

#167 kmicic92

Jak ja nie cierpię smerfów!

2018-09-02 18:17

#168 misiek

D

2018-09-02 18:32

#169 tomecki

U mnie TV jakoś mało było, ale z bajek to "Bolek i Lolek" mimo braku dialogów, bo tu audiodeskrybcja rodzinna była, Coralgol czasem poleciał i niedawno sobie odświeżyłem bajkę, bo na YT można sporo, chociaż nie wszystko, znaleźć. Smerfy... ok, ale jak zdjęli nie płakałem, tak samo muminki i inne takie. Muzyczny zamek rzeczywiście też kiedyś był, a jakiś czas temu udało mi się zgrać coś, co pokażę na blogu, bo ciekaw jestem czy ktoś to jeszcze pamięta.
Potem, gdy Canal+ wchodził no to oczywiście Zwariowane Melodie no i odrobinkę później Startrek Voyager z dubbingiem, którego szukam w dobrej jakości. Kiepską mam i jakby ktoś chciał to się podzielę, ale raeczej w formie audio, bo video ma ponad 100gb.

2018-09-02 22:08

#170 Mimi

Moim faworytem ze Smerfów, oprócz Papy i Gargamela, był Klakier. Lojalny rudy kocur.. :)

Ziarnko złota znaleźć można, ale ziarnka czasu - nigdy.LINE Przysłowie chińskie.LINE
2018-09-02 22:12

#171 tomecki

Co do rzeczy nie tv to oczywiście Beniamin Blumchen miałem prawie wszystko, a teraz zdobyłem chyba całość więc jakby ktoś coś to chętnie dam plus kilka przypadkowych bajek typu któraś wersja Alibaby, tomcia Palucha, któraś z baśni z tysiąca i jednej nocy, w przedszkolu "Opowieść o prapra słoniu" i takie coś, co się zwało "spotkanie bajek" i teraz to na YT znalazłem. Na płytach winylowych w internacie też kilka bajek było typu Pinokio, coś o młynie w nazwie z piosenkami wykonywanymi przez Czejandę i tam parę jeszcze.
Najstarszą moją kasetą z bajkami było coś, co z jednej strony miało "stoliczku, nakryj się" a z drugiej nie pamiętam dokładnie. Znalazła się tam Jakaś wdowa, kogoś drzewo przywaliło, krasnolódki, ale treści ni cholery nie pamiętam.

2018-09-02 22:13

#172 Mimi

To były "Tańczące krasnoludki" Grimmów. Też to miałam na kasecie.

2018-09-02 22:17

#173 misiek

Zwariowane melodie- jak ja mogłem o tym zapomnieć. Swego czasu nawet zbierałem gazetki z kasetami, gdzie królik i jego ekipa uczyli angielskiego. Tomecki- Beniamin Blumhen leciał w tv.

2018-09-02 23:40

#174 tomecki

Leciał, ale prócz tego był nagrany na kasetach i osobiście znacznie bardziej wole te słuchowiskowe wersje nawet nie ze względu na wzrok, ale wydawały mi się mniej infantylne.

2018-09-03 00:24

#175 daszekmdn

Kilka kaset z nauką angielskiego kiedyś odratowałem od przerobienia na ogon kota czy cokolwiek innego, więc mogę zgrać jak coś.

Sygnatura to może być w sądzie. Sygnatura sprawy np. :P
2018-09-03 05:01

#176 Mimi

Chyba na ogon Klakiera.. :) Filemona, Bonifacego, Budzika albo..Filonka Bezogonka.

2018-09-03 05:15

#177 Celtic1002

Benjamin Blumchen? Tomecki, ja przygarnę!

"Trzeba być wielkim przyjacielem, żeby przyjść i przesiedzieć z kimś całe popołudnie tylko po to, żeby nie czuł się samotny. Odłożyć swoje ważne sprawy i całe popołudnie poświęcić na trzymanie kogoś za rękę."

Anna Frankowska
2018-09-03 06:01

#178 daszekmdn

@Mimi nooo... Filonkowi by się ogonek przydał, inne koty by się nie śmiały ;)

Sygnatura to może być w sądzie. Sygnatura sprawy np. :P
2018-09-03 07:43

#179 marcysia

ja też przygarnę beniamina blumchena bardzo go lubię.

marzenia się spełniają.
2018-09-03 09:35

#180 tomecki

Jak będę tylko miał szansę to wyślę.

2018-09-03 13:18