komputer ucina początek każdego dźwięku
Back to Systemy (Windows)#41 wesolek
Wiesz co... Robiłem coś takiego na realteku, ale jakość brzmienia tego sterownika jest tragiczna i dla osoby, która polega i pracuje na dźwięku to jakby grafikowi się coś takiego przytrafiło z kartą graficzną, przez co miałby do dyspozycji kiepski zamiennik, który wyświetla mu gorszej jakości kolory, które inaczej wyglądają na kompie, a inaczej na wydruku.
Prócz realteka u mnie są jeszcze:
AMD Audio Device
AMD High Definition Audio Device
#42 DJGraco
Ogólnie to wiele zależy od integry.
U mnie w Huaweiu np jest sobie integra, która nawet po odznaczeniu opcji włącz ulepszenia sygnału ucina, i trzeba zrobić tą procudurę, którą przedstawiłem powyżej z tym, że znowu trzeba przejść do panelu dźwięk (mmsys.cpl) i wyłączyć enchancements.
I wtedy jest ok, choć po kilku sekundach na słóchawkach i tak dosył się zamyka i jak puszczam syntezę to jest takie pyk i zaczyna mówić, no, ale jest to już spowodowane hardware samej karty, bo wszystkie ugorszacze są powylączane na 100 procent.
#43 DJGraco
Skoro brzmi to jak brzmi to znaczy, że po prostu integra jest do kitu i tyle.
Zrobienie opcji, którą podałem pozbywa się ugorszeń na stówę, zostawia po prostu oryginalne sterowniki od MS a nie od karty.
#44 wesolek
Kurde... To jedyny pomysł, który do głowy mi przychodzi, to ustawienie jej i traktowanie jako alternatywa na owe "wypady w plener", a w domu funkcjonowanie na zewnętrznej karcie, żeby w końcu spokój był.
#45 zywek
A sterowniki od ms wcale nie są najlepsze jak dla mnie... Najlepszym sterownikiem jest ten otrzymany wraz ze sprzętem lub z oficjalnej strony producenta karty, a nie jakieś kombinacje z podrobionymi sterownikami od microsoftu.
#46 DJGraco
No u mnie tylko one załatwiają sprawę, bo nie ucina na słuchawkach w huaweiu.
#47 wesolek
A jak to się dzieje, że ms sobie rozpiernicza inne sterowniki niż swoje? Tudzież, które są ich, a które nie, bo z tych co podałem, to - jak rozumiem - tylko realtek jest od ms, tak?
#48 misiek
Czyli koniec zabawy w laptopy, przenośny tylko Mac, a w domu stacjonarny pecet niekoniecznie tylko z integrą? Spooko, mi pasuje.
#49 wesolek
Mi niekoniecznie. XD
#50 DJGraco
Realtek nie jest od MS< to inna firma, ale sterowniki od ms miałem na myśli, te domyślne co się instalują a nie dodatkowe od producenta.
#51 wesolek
Aha. Czyli (tak po "polskiemu") nic innego jak ustawić high definition mi nie zostaje? :/
#52 DJGraco
No chyba na to wygląda.
#53 pates
No a to amd?
#54 wesolek
-ozwiń. (Przypominam, że laik w kompach jestem). O jakieś przełączenie z realteka na amd tobie chodzi?R
#55 zywek
W ogóle beka, mam sterownik do grafiki AMD swojej,wydawca nieznany,certyfikat nieznany, producent coś tam nieznany, wersja nieznana...
#56 DJGraco
Amd high definition audio to do hdmi
#57 wesolek
mha... Czyli i tak kicha? :/d high definitAion audio to do hdmi
--
#58 zywek
Nie, high definition audio to po prostu high definition audio.
#59 zywek
Zależy co high definition audio. Jak amd, to faktycznie do HDMi, ale jak realtek no to wiadomo do czego. Natomiast ja mówię ogólnie o moim sterowniku graficznym :D a ucinającego dźwięku nie da się pzbyć. U mnie to się bardzo w uszy nie rzuca, bo np mi po 20 sekundach czy coś mi tą kartę usypia.
#60 wesolek
Aha, czaję.
-- (zywek):
Zależy co high definition audio. Jak amd, to faktycznie do HDMi, ale jak realtek no to wiadomo do czego. Natomiast ja mówię ogólnie o moim sterowniku graficznym :D a ucinającego dźwięku nie da się pzbyć. U mnie to się bardzo w uszy nie rzuca, bo np mi po 20 sekundach czy coś mi tą kartę usypia.
--