żywek patrzyłeś, te inne blogi poza fanfiction.net
A czy jest jakiś problem zmienić sobie nazwę ikonki na pulpicie? Problem z dupy
Nadal nie mogę zaktualizować simple note, wciąż wyskakuje powiadomienie o nowej wersji, po aktualizacji uruchamia się ponownie programi i znowu komunikat o nowej dostępnej wersji.
Tak się zastanawiam, czy nie da się zrobić zipa ze wszystkim i wysyłać nowego przy każdej aktualizacji na serwer? Rzecz w tym, że ta aktualizacja jest dość hm... nietypowa. Może lepiej zwyczajnie pobrać, wypakować i już. Jesli było wcześniej to sorry, przyznaję, że wszystkich postów nie czytałem.
Żywku, proszę zrób coś z tą akualizacją, podeślij jakąś nową wersję bez aktualizacji automatycznej, w tej chwili praca na simple note to masakra, wciąż trzeba walczyć z tym powiadomieniem o aktualizacji.
OK, dzięki
1 likes
Łowca, spróbuj https://nvps.pl/sn.zip
Żywku, wielkie dzięki, działa
Edited
Simple Note jak narazie działa, ja chciałem się tylko przypomnieć w temacie o którym była mowa.
Co z odczytem plików z rozszerzeniem .odt czyli Open Office oraz .mobi?, Co z zachowaniem układu, formatowanie dokumentu, otwieramy plik .doc lub .docx i zostaje zachowane formatowanie dokumentu..
Co z zapisem do formatu .doc i .pdf?
Wiem, że na to potrzeba czasu, ale ostatnio widzę, że niewiele się dzieje :), a opcje te byłyby mile widziane i sądzę, że nie tlko przeze mnie.
Co z odczytem plików z rozszerzeniem .odt czyli Open Office oraz .mobi?, Co z zachowaniem układu, formatowanie dokumentu, otwieramy plik .doc lub .docx i zostaje zachowane formatowanie dokumentu..
Co z zapisem do formatu .doc i .pdf?
Wiem, że na to potrzeba czasu, ale ostatnio widzę, że niewiele się dzieje :), a opcje te byłyby mile widziane i sądzę, że nie tlko przeze mnie.
1 likes
Mówiłem, że formatowanie dokumentów nie jest możliwe ze wzlędu na brak dostępności takiego pola tekstowego wspierającego odczyt dokumentów.
Odczyt plików .odt to w zasadzie chwila roboty. W weekend zrobię. Mobi muszę sprawdzić, ale chyba wypuszczę w weekend .odt i .mobi.
Co do zapisu, muszę się temu przyjrzeć, a ostatnio w zasadzie nie robiłem nic w tej kwestii. Gorzej z pdfami.
Odczyt plików .odt to w zasadzie chwila roboty. W weekend zrobię. Mobi muszę sprawdzić, ale chyba wypuszczę w weekend .odt i .mobi.
Co do zapisu, muszę się temu przyjrzeć, a ostatnio w zasadzie nie robiłem nic w tej kwestii. Gorzej z pdfami.
OK, formatowanie musiało mi umknąć, choć nie wiem jak to jest zrobione w notatniku systemowym, ale kopiując z firefoxa i wklejając do niego zachowany jest format ze strony, wypunktowane linie, akapity itp, oczywiście czcionka już nie.
Co do zapisu, doc jest najistotniejszy, czekam z niecierpliwością na .odt i .mobi.
Z tym .odt o tyle byłoby dobrze, że office z microsoftu nie potrafi otworzyć plików .odt
Co do zapisu, doc jest najistotniejszy, czekam z niecierpliwością na .odt i .mobi.
Z tym .odt o tyle byłoby dobrze, że office z microsoftu nie potrafi otworzyć plików .odt
1 likes
Dzięki.
No i mamy nową wersję, czytanie plików .odt. pogubiłem się na razie z tym mobi, więc póki co jest to.
No i mamy nową wersję, czytanie plików .odt. pogubiłem się na razie z tym mobi, więc póki co jest to.
No, a link?
Ja mam wersję, która informuje o nowej aktualizacji, ale po kliknięciu ok następuje restart programu i ponownie ten sam komunikat.
Ostatnio podesłałeś wersję bez autoaktualizacji.
Ja mam wersję, która informuje o nowej aktualizacji, ale po kliknięciu ok następuje restart programu i ponownie ten sam komunikat.
Ostatnio podesłałeś wersję bez autoaktualizacji.