Forum

Odtwarzacz Sansa Clip, opinie.

Forum mieszane

Previous 6 / 8 Next

markus1234

#101 ·

Transcription

Podam, że kabel i słuchawki są sprawne, bo na komputerze normalnie działają obie, a na sense jest tak jak pokazałem.

lukasz1993258

#102 ·

Transcription

Gniazdo w MP3C.

Przekonanego nie odwiedziecie od przekonania, tak samo nieprzekonanego do niego nie przekonacie.

markus1234

#103 ·

Transcription

A v jaki sposób si to gniazdo zmiena? I v ogóle jak to sanse si rozbiera?

daszekmdn

#104 ·

1 likes
Transcription

Uprasza się o nagrywanie postów zrozumiałych, w którym będzie zrozumieć można całe zdanie, a nie tylko pojedyncze fragmenty, tak jak w poście o numerze 97.

Sygnatura to może być w sądzie. Sygnatura sprawy np. :P

lukasz1993258

#105 ·

Transcription

Powiem tak, gniazda w tej MP3 chyba nie da się za bardzo wymienić, gdyż po prostu te MP3 to są jakby jednorazówki. To znaczy one są sklejane prawdopodobnie i po prostu dostać się do środka się nie da. A poza tym ja nie wiem czy to jest sens robienia takiego gniazda, nawet jakby się dało, bo te MP3, umówmy się, mają te swoje odpały i czasami są z nimi problemy. Ja już oczywiście mam z jedną MP3 problem, bo ona raz się włącza, raz nie. Czasami jest tak, że jak się podepnie pod komputer, to jej nie wykryje, bo jest tylko dźwięk systemowy. I wyskakuje komunikat, że jedno z tych urządzeń mogło mieć awarię, ale ten Windows będzie próbował coś tam, coś tam, bla, bla, bla, bla. Ewentualnie tą MP3 odpal, uruchomię, ale dopiero wtedy, kiedy po prostu ją na jakieś paręnaście minut, może do godziny, czy dwóch dam pod ładowarkę. Ale dużo właśnie tych MP3, jak swego czasu pamiętam, Samsung miało taki właśnie problem, że czasami potrafiły taki numer odpalić.

Przekonanego nie odwiedziecie od przekonania, tak samo nieprzekonanego do niego nie przekonacie.

markus1234

#106 ·

Transcription

Jakie maksymalnie pojemności kart obsługuje? Bo ja mam kartę 32-ichową i działa, ale czy większość obsłuży?

lukasz1993258

#107 ·

Transcription

Powiem Ci uczciwie, że nie wiem, nie wiem do ilu giga ta Sansa Clip obsługuje karty, ale też kiedyś miałem taką właśnie sytuację, że nawet 32 gigówkę obsłużyło, także nie wiem, bo nigdzie nawet na ten temat nie było wzmianki ani nic, także tyle.

markus1234

#108 ·

Transcription

Bo gdzieś chyba słyszałem, że Sansa obsługuje chyba tylko do 16 giga, a właśnie jak miałem pierwszą Sansę to kupiłem sobie te 32 giga i też obsługuje, chociaż było mówione, że niby tylko do 16 obsługuje.

lukasz1993258

#109 ·

Transcription

No niby to 16, ale 32 giga też na niej pójdzie.

daszekmdn

#110 ·

1 likes
Transcription

Dzień dobry, od około ponad pół roku jestem szczęśliwym posiadaczem Sansy, modelu Wam nie podam, ponieważ najzwyczajniej w świecie nie pamiętam, natomiast któregoś z tych udźwiękowionych. I teraz tak, przede wszystkim wadą Rockboxa jest to literowanie tytułów, piosenek itd. itd. i folderów, ale no, wiadomo, ważne, że jakaś tam dostępność jest, jakakolwiek, nie? Co zaś się tyczy już syntezatorów, jak już o tym mowa, no to mam pewien problem, odkąd pamiętam. Ani nie mogę zaktualizować Sansy, ani nie mogę ogarnąć sobie fajnie głosu, żadnego z mojego komputera, bo jeszcze nie znaleziono plików, znaczy, że pliki są puste. Tak jakby na ich stronie nie było tych plików do syntezy i w ogóle. Ale akurat z tym update'em to chyba po prostu nie potrafię tego zrobić. Natomiast... Z syntezą postępuję zgodnie ze wskazówkami, robię wszystko jak należy i jakiego bym głosu nie wybrał, to niestety nie chce działać.

lukasz1993258

#111 ·

Transcription

A ja mam SPiKa, jeżeli chodzi o samoseklip, i to właściwie w dwóch samosek mam SPiKa, chociaż chciałbym inny syntezator mowy, na przykład Zośkę, ale nie wiem, czy to jest możliwe. Kiedyś mi ktoś mówił, że niby coś by się dało zrobić, ale ile w tym prawdy, tego nie wiem. Nie ukrywam, że nie przepadam za SPiKiem, zbytnio. Co do literowania, tak, tutaj Daszku masz rację, niestety sam zaliteruję i to jest czasami uciążliwe, ale pewnych rzeczy nie da się przeskoczyć. Cóż... Gdybyście mieli jakieś pomysły odnośnie tego, czy można byłoby ewentualnie Zośkę wgrać do samoseklip, a jeśli tak, to jak, to w tym wątku się tym podzielcie, no bo nie ukrywam, że po prostu potrzebuję Zośkę, tak, i chciałbym mieć i jedne, i w drugiej MP3 właśnie. Tak. Ten syntezator mowy. Pozdrawiam.

daszekmdn

#112 ·

1 likes
Transcription

Oczywiście możesz sobie wygenerować Krzyśka, Zośkę, co tam chcesz, jeżeli masz taki syntezator zainstalowany na kompie. O ile Ci w ogóle Rockbox Utility będzie chciał cokolwiek generować. Bo on, mówię, no, ubiera sobie pusty plik i nie chce działać. Chyba, że to naprawili.

markus1234

#113 ·

Transcription

Takie kolejne pytanie do odnośnie Sansy, bo mam te Sansy Clip-Zip 2, z czego jedna na niestety niedzielę doznała uszkodzenia jazdy słuchawkowego. Zaczął grać cały kanał, ale poszło do serwisu. I chodzi mi o ładowanie, bo mam jakiś problem, że te Sansy mi się ładują tylko do 94, 5, czasem 6%. Nigdy mi się nie udało doładować Sansy do stówki. Czy to jest zmiana akumulatora, czy po prostu te Sansy tak mają, że się nie doładowują do końca do stówki, tylko do 93, 4, 5%, jak to jest w końcu. Podobało się? Subskrybuj Nas aby być na bieżąco.

lukasz1993258

#114 ·

Transcription

Powiem Ci tak, mam ten sam problem jeżeli chodzi o Sans Eclipse Plus, on naładuje się też do dziewięćdziesięciu paru procent, no nie wiem czym to jest spowodowane, ale po prostu tak już jest.

markus1234

#115 ·

Transcription

Nie no, żeby nie było, to nie jest jeszcze takie uciążliwe, to że się te samce do 90% ładują, tylko żebym sobie baterii kiedyś nie uszkodził przez takie ładowanie niepełne, nie wiem czy to się uszkodzi kiedyś bateria przez to czy nie.

markus1234

#116 ·

Transcription

Bo jeśli chodzi o ładowanie, to właśnie słyszałem, że ktoś mi kiedyś mówił, że jak ładować, to do stówki, do stu procent, nie? A skoro te Sansa się tylko do dziewięćdziesięciu paru procent ładują, to nie wiem, czy to jest dobre. I to nie wiadomo, ile bym ładował. Czy cały dzień, czy całą noc, to wraz z dziewięćdziesiąt parę procent będzie. A jak miałem Sansę Clip Plus, to tak samo było. Na Sansach Clip Plus, jak na Sansach Clip Zip. Także nie wiem, to jest chyba wina Sans. Nie wiem, dlaczego tak się dzieje. A jak miałem pierwszą Sansę Clip Plus, to pamiętam, że pięknie do stówki ładowała. Do pełna. Potem się właśnie zaczęły te problemy. Kupowałem sobie kolejne Sansy, że właśnie było dziewięćdziesiąt parę procent. I się sam zastanawiałem, o co chodzi. Czy to jest wina ładowarki, czy czego? Czy kabla? No.

lukasz1993258

#117 ·

Transcription

Ja Ci powiem tak Markusie, te sansy, inaczej, tych sansy się częściowo nie da do końca zrozumieć pod kilkoma względami, więc to jest inna sprawa, bo one chodzą jak chcą, to też jest inna sprawa, a poza tym ja tak na co dzień sansy nie używam ani jednej, ani drugiej, one sobie są, bo sobie są, zawsze się mogą przydać i są namodowane. Także, do tych dziewięćdziesięciu paru procent, ważne, że działają, tak, mam już, że już będzie trzy lata w sumie, jak mi nie myli pamięć, i póki co to działa, także no, na razie się nie mam co uskarżać, chociaż mnie cały czas ciekawi te sansa, sansa clip zip, no, ale może kiedyś będę miał okazję to zobaczyć, no, tak naprawdę czas wszystko zweryfikuje.

markus1234

#118 ·

Transcription

Nie no, to ja jestem bardziej z tym, co to codziennie w Sansy używa i po prostu, żeby nie siedzieć ciągle przy komputerze, to sobie włącza w Sansę. Ale mnie właśnie dziwi, dlaczego te gniazda jackowe zarówno w Sansie Clip Plus jak i w Sansie Clip Slip tak szybko się dają. Nie wiem, chociaż ja normalnie korzystam z tej Sansy, nie wkładam co chwila kabla i nie wyjmuję, cały czas trzymam słuchawki wpięte, a wraz się gniazdo psuje, no. Nie rozumiem tego.

markus1234

#119 ·

Transcription

Tak a propos właśnie gniazd to jeszcze dodam tyle, że właśnie w telefonach i w komputerach są już te gniazda bardziej długotrwałe niż w sansach. Nie wiem czy to sansa jest taka wędliwa czy co, że te gniazdy tak siadają. W sierpniu kupiona, a w tą niedzielę już gniazdo siadło. Ale już poszło do serwisu, mam nadzieję, że ten pan mi zrobi to gniazdo. Najgorsze jest to, że zostawiłem kartę pamięci z muzyką po tej sansie. Tutaj coś się zepsuło. Zamiast ją wyjąć, nią zostawiłem.

markus1234

#120 ·

Transcription

A jeszcze dodam się takim plusem, sens jest to, że pół wytrzymałem na baterii, tak no moje użytkowanie to tak no 2-3 dni potrafią wytrzymać, to znaczy tak ja bym ciągle słuchał, bo to będzie 6 godzin trzymała, że ja tak oszczędzam, tak co 2-3 dni ją ładuję, właściwie ładowałem, bo teraz nie mam jej, tej Sansy, bo jak mówiłem w serwisie jest, bo się gniazdo słuchawkowe zepsuło, no to tak 2-3 dni potrafię wytrzymać, no nieźle. Na przykład taki komputer, to co to, godzina, dwie i koniec, także to jest plusem Sansy, że długo na baterii trzyma.

Previous 6 / 8 Next