Forum

Odtwarzacz Sansa Clip, opinie.

Forum mieszane

Previous 7 / 8 Next

markus1234

#121 ·

Transcription

Teoretycznie mam jeszcze tą drugą sansę ZIP, ale nie mam karty z muzyką, bo jak mówiłem wcześniej, karta z muzyką została w tej sansie, co się w gniazde zepsuło i poszła z tą kartą razem do serwisu. Więc karta z muzyką została i teraz tylko na komputerze mogę słuchać. I tyle.

lukasz1993258

#122 ·

Transcription

Dlatego, żeby nie uszkodzić gniazda w mp3, którą posiadam, a właściwie, tak jak wspomniałem, to są dwie sam cyklik, mam jedne słuchawki, których w ogóle nie wyjmuję z mp3 i one cały czas w niej sobie są, bo właśnie takie częste wyjmowanie i wsadzenie właśnie powoduje to, że się uszkadza gniazdo, a co za tym idzie, potem jest ciężko je zrobić. Jeżeli twój serwisant to zrobi, no to będę pełen podziwu, ponieważ te mp3 są nierozbieralne, no chyba, że o czymś nie wiem. Co do trzymania baterii, to tak, ja już tutaj wielokrotnie wspominałem, ale jedna z tych mp3, którą mam trzyma baterię ponad 24 godziny. Z tego, co tam tutaj... Kiedyś demonstrowałem, chyba w jakimś wpisie, już nie pamiętam. Natomiast, co może najczęściej zżerać baterię w takich mp3-kach? Radio. Jak włączy się radio w takiej mp3-ce, no to parę godzin i już jest po krzyku. Mp3-ka pada i trzeba ładować.

Przekonanego nie odwiedziecie od przekonania, tak samo nieprzekonanego do niego nie przekonacie.

markus1234

#123 ·

Transcription

Nie no to ja, żeby oszczędzać gniazdo słuchawkowe, to robiłem tak, że miałem taką przejściówkę, która była wpięta cały czas do gniazda słuchawkowego w sansie i do tej przejściówki wpinałem słuchawki. I tej przejściówki w ogóle nie wyjmowałem z sansy, one były cały czas włożone, a w niedzielę zauważyłem, że zaczął migać prawy kanał, no to wiedziałem, że coś jest nie tak właśnie z gniazdem w mp3. No i muszę czekać dalej, muszę czekać aż mi zrobią. Też liczę na to, że zostanie naprawione to gniazdo, bo mi ten pan nawet obiecywórz mi zrobi. Ponoć te sansy da się rozebrać, trzeba je jakoś rozebrać. Zatrzasków rozczepić, czegoś tak, nie wiem, gdzieś czytałem, że da się takie gniazdo wymienić.

lukasz1993258

#124 ·

Transcription

to ja nie wiem, bo szczerze powiedziawszy ja sobie nie wyobrażam, żeby tą mp3 właśnie było rozebrać, bo no bo nie po prostu no bo tak samo jak się kiedyś zastanawiałem faktycznie gdzie te gniazda, yyy pół, gdzie te zatrzaski mogą być, ale no po prostu no do głowy nic mi nie przychodzi ale póki co dwie mp3 działają bardzo dobrze świetnie się mają no i to chyba jest najważniejsze tak na dzień dzisiejszy bywa

Przekonanego nie odwiedziecie od przekonania, tak samo nieprzekonanego do niego nie przekonacie.

markus1234

#125 ·

Transcription

Nie no, mnie też to w sumie ciekawiło, jak ja kiedyś pisałem, no, w Google'a, wymiana gniazda, czek w sansie, klik, czy jakoś tak, to mi wyskoczyło parę wątków, gdzie ludzie się właśnie chwalili, że mam taki problem, że coś tam nie działa, że gniazdo nie syka, albo coś takiego, a pod spodem był post, że da się rozebrać i instrukcja generalnie jak to zrobić. Także da się.

lukasz1993258

#126 ·

Transcription

No cóż, Markusie, na przyszłość będę wiedział, jeżeli chodzi o wymianę gniazda. Także dziękuję, Markusie.

skrzypenka

#127 ·

Cześć, nie gada mi sansa plus. Co mam zrobić? Gadała, ale nie gada już.
Große Operndiva?

lukasz1993258

#128 ·

Transcription

Wygląda na to, że chyba ci Rockbox szlak trafił i trzeba by to było przeinstalować, no ja do tej pory, że tak powiem, jestem w lekkim smutku, ponieważ w trakcie przeprowadzki, że tak powiem, SanDisk Sansaclip mi trafił gdzieś szlak, zgubiłem.

markus1234

#129 ·

Transcription

Od wczoraj mam dziwny problem ze swoją stansą ClipSip, mianowicie nie mogę jej naładować, przy próbie naładowania wskakuje komunikat, jak się ją wyda nie pod komputer to wskakuje komunikat, skok napięcia na porcie USB, urządzenie potrzebuje więcej zasilania niż port może dostarczyć, czy coś takiego. Co się mogło stać i szkoda, że się moja stansa zepsuła. Czekam na odpowiedzi.

Numernabis

#130 ·

Zmień kabel do ładowania, ewentualnie podepnij do jakiejś ładowarki USB, byle nie szybkiej.
Znajdź sobie zajęcie, które kochasz, a nie przepracujesz w życiu ani jednego dnia.

markus1234

#131 ·

Transcription

Problem się rozwiązał, mp3 też się ładuje. Dobrze się problem rozwiązał.

markus1234

#132 ·

Transcription

I jednak problem nadal jest nierozwiązany, niestety. Teraz całkowicie, że MP3 nie mogę jej naładować. Zaraz pokażę jaki komunikat wyskakuje tylko zwolnie. Kiedy ją podłączam do komputera tylko zwolnie sygnizator. Żeby był bardziej wyraźniejszy. Teraz wpinam MP3. A kabel jest dobry, bo sprawdzałem jak... Kabel jest dobry, bo na przykład mam Samsunga S6 i go normalnie ładuje. I normalnie go wykrywa, a tutaj jest problem taki. Już pokazuję. Wpinam. No właśnie. I tak się dzieje. Czy da się to jakoś rozwiązać?

Numernabis

#133 ·

Próbowałeś zmieniać kabel USB jak pisałem? Próbowałeś podłączać do ładowarki USB?
Znajdź sobie zajęcie, które kochasz, a nie przepracujesz w życiu ani jednego dnia.

markus1234

#134 ·

Tak, próbowałem wpinać do ładowarki usb, ale się w ogóle nie ładuje.

markus1234

#135 ·

Transcription

Dodam jeszcze tylko tyle, że próbowałem wpiąć tą MP3 pod drugi komputer, pod komputer stacjonarny i też wyskoczył ten sam komunikat o napięciu USB, że skok napięcia na USB. To samo wyskoczyło co u mnie w laptopie i co już pokazywałem.

Numernabis

#136 ·

ale czy robiłeś to wszystko z tym samym kablem USB? Nic nie piszesz czy próbowałeś z innym kablem.

markus1234

#137 ·

Tak, to wszystko robiłem z tym samym kablem usb.

Numernabis

#138 ·

No właśnie, a problem może leżeć po jego stronie, wystarczy, że lekko się w środku załamał kabelek i jest spadek napięcia.

markus1234

#139 ·

Ale kabel jest dobry, bo inne urządzenia się normalnie ładują. Sprawdzałem nawet na Samsungu Galaxy S6, i jest on normalnie wykrywany i ładowany zarówno przez komputer, jak i przez ładowarkę usb.

markus1234

#140 ·

Dzisiaj oddałem Sansę Clip Zip do naprawy. Okazało się, że w gnieździe microUSB są uszkodzone 2 piny, i dlatego był ten problem, o którym tu była mowa. Mam nadzieję, że temu panu uda się to gniazdo naprawić.
Previous 7 / 8 Next