Forum

Odtwarzacz Sansa Clip, opinie.

Forum mieszane

Previous 5 / 8 Next

Lowca_Androidow

#81 ·

Transcription

No dobra, a pytanie inne. Jest jakiś spis odtwarzaczy, które ROPBOX udźwiękawia? Bo z tego co się pamiętaję, to nie tylko Sans Eclipse.

Dziękuję wszystkim tym, którzy mnie wspierali i pomagali, wszystkim tym, z którymi miło się gawędziło i spędzało czas.
Ostatnie zdarzenia przyspieszyły moją decyzję, odchodzę.
Na koniec chciałem pogratulować moderatorom grupy o telefonach, Samodzielność oraz Polskie społeczeństwo działań skutkujących tym, że nie chce się tutaj zaglądać
Mają wyłączność na słuszność, user nie ma prawa mieć innego zdania, a jeśli takowy broni swoich racji spuszczają ze smyczy swoją obronną maskotkę.
Działania władzy pokazują jedynie, że wspomniana moderacja ma w głębokim poważaniu to co miśli zwykły user bez uprawnień moderatorskich, bo kimże taki user jest..
Brak wyjaśnień, merytorycznych, podpartych choćby regulaminem, to brak szacunku.
Jak to nawet namiastka władzy potrafi uderzyć do głowy...
Aha, kroplę czary przelał ban otrzymany za to, że napisałem do maskotki moderatorek, że się podlizuje, żałuję jedynie, że nie napisałem kulturalnie, a nie zgodnie z moimi zasadami, że zawsze piszę to co myślę, czyli, że liże dupę.

lukasz1993258

#82 ·

Transcription

Chyba na stronie rockboxa pisze dokładnie spis odtwarza czy jak je udźwiękawia, aczkolwiek mogę się mylić.

Przekonanego nie odwiedziecie od przekonania, tak samo nieprzekonanego do niego nie przekonacie.

Lowca_Androidow

#83 ·

Transcription

Ok, dzięki, znalazłem. No i niestety akurat dla tej marki nie ma oprogramowania, a dokładnie chodzi mi o Kowona. Szkoda, bo urządzenie jest mega. Czas pracy na baterii przy Kowon M2 to jest 90 godzin ciągłej muzyki. No cóż, trudno.

Dziękuję wszystkim tym, którzy mnie wspierali i pomagali, wszystkim tym, z którymi miło się gawędziło i spędzało czas.
Na koniec chciałem pogratulować moderatorom grupy o telefonach, Samodzielność oraz Polskie społeczeństwo działań skutkujących tym, że nie chce się tutaj zaglądać
Mają wyłączność na słuszność, user nie ma prawa mieć innego zdania, a jeśli takowy broni swoich racji spuszczają ze smyczy swoją obronną maskotkę.
Działania władzy pokazują jedynie, że wspomniana moderacja ma w głębokim poważaniu to co miśli zwykły user bez uprawnień moderatorskich, bo kimże taki user jest..
Brak wyjaśnień, merytorycznych, podpartych choćby regulaminem, to brak szacunku.
Aha, kroplę czary przelał ban otrzymany za to, że napisałem do maskotki moderatorek, że się podlizuje, żałuję jedynie, że nie napisałem kulturalnie, a nie zgodnie z moimi zasadami, że zawsze piszę to co myślę, czyli, że liże dupę.

johnson

#84 ·

Transcription

Tak też na wszelki wypadek, jeżeli nie na stronie, a ściągniesz sobie Rockbox Utility, to przy konfiguracji, to czasami do niektórych jest coś takiego jak autowykrywanie, ale czasami tego nie da rady zrobić, trzeba wybrać właśnie sprzęt ręcznie, to tam też można sobie przez to Rockbox Utility, można się dowiedzieć jakie sprzęty są stabilne, jakie są niestabilne, a jakie bezużyteczne, więc z tego softa zautomatyzowanego instalatora, że tak powiem, oprócz Sans można się dowiedzieć co współpracuje, a co nie, no ale dobrze też oczywiście śledzić stronę, tak że to jest jeszcze drugie rozwiązanie.

matid25

#85 ·

Transcription

Ja mam pytanie, co zrobić jak się Sansa totalnie zawiesiła? Czy jest jakiś reset bezpośrednio jakimiś przyciskami? Dlatego, że komputer w ogóle na nim nie reaguje i ładowanie baterii przez kostkę i kabel też nie reaguje. W komputerze jest taki komunikat, że te urządzenie USB nie zostało coś tam prawidłowo podłączone i że eksplorator nie może go wykryć. I teraz próbuję ładować ją poprzez kostkę i szczerze powiedziawszy też nic. Czy jest jakiś reset z takimi przyciskami, czy się po prostu zawiesiła na dobre?

Zapraszam do mojej biblioteki dźwiękowej :)

Celtic1002

#86 ·

1 likes
Transcription

A próbowałeś przytrzymać ten włącznik? Jego się potrzymał przez 15 czy 30 sekund?

"Trzeba być wielkim przyjacielem, żeby przyjść i przesiedzieć z kimś całe popołudnie tylko po to, żeby nie czuł się samotny. Odłożyć swoje ważne sprawy i całe popołudnie poświęcić na trzymanie kogoś za rękę."

Anna Frankowska

Lowca_Androidow

#87 ·

Transcription

ewentualnie jest taka mała dziurka na szpilkę igły tylko trzeba uważać żeby nie wsadzić do mikrofonu nie mam sansy przy sobie ale to jest bardzo często stosowane do resetu właśnie taka malutka dziurka na wcisk jakiejś właśnie szpilki czy coś w tym stylu

johnson

#88 ·

Transcription

Mówiłem, czytałem o tym recovery, myślałem faktycznie, no że raczej nie, że szpilkę wsadzić, tylko jeszcze nawet rozwalić mp3, rozkleić ją, w ogóle tam te zatrzaski wytykować. Chyba coś źle sprawdziłem, ale musiałbym jeszcze raz sobie w translatora wklepać tą stronę, dokładnie tu gdzie znalazłem i jeszcze raz zobaczy, bo tam dwa sposoby były, no tak chyba dwa.

matid25

#89 ·

Transcription

Włącznik nic nie daje, trzymałem go nawet z 20-25 sekund, a z tą szpilką zobaczę, jeżeli się nie odwiesi do jutra, to znajdę jakiegoś tam kogoś z okiem i zobaczymy.

lukasz1993258

#90 ·

Transcription

Co do zawieszenia się mp3, to ja powiem tak, też tak kiedyś miałem, ale w tej starej mp3, o której tutaj też wspomniałem, tylko że tam sytuacja była taka, że niestety, ale nie wiedziałem dokładnie jak ją odwiesić. I ktoś mi mówił, żeby faktycznie przytrzymać przycisk od włączania i play przez ileś tam sekund, no ale to pomagało bardzo rzadko, bo zdarzały się sytuacje, że to w ogóle nie pomagało. Chcąc, nie chcąc. Już na nowo, albo, że też było coś takiego, że podpiąłem ją pod ładowarkę na całą noc, po czym następnego dnia już normalnie działała, ale w końcu definitywnie padła na amen. Co do tej dziurki. Gdzie można wkładać szpilkę, no to jest chyba jednak tak mikroskopyjne, że ja sam bym się tego nie podjął. To już ten głośnik z Lodzitecha, który mam, on tą dziurkę ma bardzo wyczuwalną i tam można bez problemu szpilkę czy tam coś cienkiego włożyć. Natomiast w mp3 tej, no to byłoby bardzo ciężkie. Szkoda, że... Szkoda, że... Szkoda, że... Szkoda, że... Szkoda, że tych dziurek nie zrobili takich w miarę większych, takich wyczuwalnych, żeby można było włożyć i byłoby wiadomo na 100%, że ona się restartuje. To chyba raczej na razie tyle.

Przekonanego nie odwiedziecie od przekonania, tak samo nieprzekonanego do niego nie przekonacie.

matid25

#91 ·

Transcription

Ok, MP3 się odblokowała, gra, a mam pytanie, czym się różni ta starsza MP3 od tej nowszej, bo tutaj coś Łukaszu mówiłeś o jakiejś starszej MP3 i właśnie mnie ciekawi czym to się różni, może ja mam tą starszą, nie wiem.

lukasz1993258

#92 ·

Transcription

Nie, Mateusz, mnie źle zrozumiałeś. Starsza MP3, to znaczy, że miałem kiedyś inną MP3, też Samsung Plus, która na tabelę wariowała i to strasznie. Tak jak już tutaj było wspomniane, ona po prostu też się zawieszała, potem się odwieszała, aż w końcu ją za przeproszeniem szlak jasny trafił. I teraz, no w sumie rok temu nabyłem sobie dwie MP3-ki identyczne, z czego tutaj już było wspomniane, że w jednej jest wyłamany klip, ale działa. W niedalekiej przyszłości mam w planach sobie załatwienie Samsung Clip Z, ale to jeszcze ciężko mi jest zweryfikować kiedy. Także... tyle.

johnson

#93 ·

Transcription

Niewidocznego resetu to tak naprawdę mógłby być sobie taki naprawdę cienki, mało wyczuwalny jak na przykład właśnie ten mikrofon, tylko po prostu z innej strony, tak to byśmy wiedzieli i na przykład już nawet moglibyśmy sprawdzić przy samym nagrywaniu, zasłonić jedną, zasłonić drugą, aha tu jest mikrofon, to z drugiej strony jest ten cały reset, no i wtedy wiedzielibyśmy, że jakiś drut albo szpilka, takie coś musimy włożyć w to miejsce, tak to byłoby wygodniej. No wiadomo, że lepiej mieć jakiś reset wyczuwalny najlepiej pod palcem, no ale bezpieczeństwo, bezpieczeństwo. Z tamtej sansy jak widać zrobiłeś sobie sansę plus, już klip niestety do tego nie pasuje. Ciekawi mnie jeszcze, no to też jak widać kolejny offtop jak rockbox działa, czy w zasadzie to jest tak samo w niektórych na przykład iRiverach, czy... ...arkosach, a nawet i tam parę kowonów się znalazło, tylko no to już były M5, M3 i coś tam jeszcze chyba. Ciekawi mnie jak to działa, czy jest jakieś szybsze działanie, jakaś zmiana funkcjonalności i tak dalej. No ale tutaj gadamy a propos w zasadzie sansy, także... ...także mówię, no na razie to tyle. U mnie działa. Bo jeżeli, tak jak chyba mówiłem wcześniej, jeżeli naprawdę by coś się zwaliło, a byłaby możliwość po prostu no podłączenia jej do USB, no i obejrzenia, zobaczenia wszystkich plików, a po odłączeniu nic by to nie dało, no to chyba jedyna rozsądna moim zdaniem możliwość to jest przez utility wywalić rockboxa. Bootloader on powie, że to nie jest możliwe. Ale to wywalić, no właśnie tego rockboxa, sformatować ją, ściągnąć firmware, tam jest gdzieś na forum z SanDisk'a podane, albo nawet i na forum chyba rockboxa jest ten, zresztą wystarczy by wpisać sansa clip plus firmware update, czy coś takiego, zaciągniemy, no i rockbox utility jest potrzebny. I nieważne, albo... Ale czy skopiujemy na odtwarzać, czy zostawimy sobie gdzieś, ustawiamy w utility, co mamy zainstalować, motywy, no oczywiście bootloader, to ja to zawsze zaznaczam, no i on oczywiście będzie się pytał, że nie wykryliśmy firmware'u, to musisz podać plik, no i szukasz tego pliku, tego bin, który rozpakujesz z zip'a, no i on tu robi zmodyfikowany, ciach, wrzuca na mp3, no i to jest to, co mamy zainstalować. No i on tu robi zmodyfikowany, ciach, wrzuca na mp3, no i to jest to, co mamy zainstalować, no i to jest to, co mamy zainstalować, no i to jest to, co mamy zainstalować. Zainstalowujemy sobie te pliki voice, angielski, polski, pozwalamy jej się odpalić, najlepiej ja to wolę po angielsku wejść w te ustawienia, jak opisywałem, włączyć sobie to w tych generalnych, w ogólnych, żeby literował wszystkie nazwy plików, potem podłączyć ją jeszcze raz, wywalić, no prawie, że wszystkie wiadomo języki, żeby zostawić tylko angielski i polski, można potem je wrzucić, wejść i w ogólnych zmienić język, potem dajemy tylko raz strzałkę albo w górę, albo w dół, ja daję w dół, przyzwyczajenie, zaczekać aż zacznie nam gadać to, co sobie ustawiliśmy, ten syntezator, który ma nam stworzyć te głosówki, no i w zasadzie możemy zaczynać robotę od nowa, no. Całą sansę, jak jeszcze wywaliłem te wszystkie jakieś tam port, jakieś pliki, nie wiem, czy to były standardowe, jakieś sansowe, czy coś, ale wtedy podejrzewam, że jak to zrobicie, to chyba już oryginalnego firmware'u, nie wiem, nie wydaje mi się, że odpali się z oryginału, próbowałem coś zrobić, ledwo przeskanowałem, tym, goglami, googlowskimi, to, co wyczytałem, mówiło mi tylko plug, USB port, USB cable, jakoś tak, chyba to było tylko tyle, więc nie wiem, czy w ogóle było to możliwe, czy jest w ogóle możliwe, żeby nawet jak ściągniemy ten firmware oryginalny, że tak powiem, aktualny, jak na ten czas, bo już nowsze firmware'y raczej nie wychodzą, jak ściągniemy oryginalny, to i tak już raczej chyba go nie odzyskamy, on w ogóle jest widziany niejako sansa clip, coś takiego, jeżeli robimy bezpieczne usuwanie sprzętu tylko jako rockbox media player, czyli nawet ten dziwny firmware updater od sansy, który moim zdaniem powinien być przenośny, a nie instalowany, no to nie wykryje naszej sansy w ogóle, bo ona jest zupełnie inaczej widziana w systemie jako inny sprzęt, a nie zależy, nieważne jaka jest etykieta nadawana pamięci, przy formacie, czy jak zmieniamy we właściwościach. Koniec mojego długiego wykładu, jak się powtórzyłem, to się powtórzyłem, nie róbmy już dalszych podobnych sytuacji, powtórzyłeś się, powtórzyłeś się i jeszcze dodatkowych dziwnych tekstów, ja tam zresztą się nie obrażę, mnie to tam nie interesuje, dostanę tak czy tak, albo kogoś zjadę totalnie, po prostu się nie będę odzywał, więc to jak na razie tyle.

matid25

#94 ·

Transcription

Okej, a teraz takie pytanie, jak zaktualizować? Czy muszę ją podłączyć pod komputer i wtedy sobie wykryję, czy przez kartę pamięci to się aktualizuje?

johnson

#95 ·

Transcription

Wbijasz na wewnętrzną, nie przez kartę pamięci, wrzucasz od kompa, wstawiasz firmware na wewnętrzną, no i aktualizujesz, jeżeli chodzi Ci o oryginalny firmware. Podobnie robi się z Rockboxem, no znaczy Rockbox to on sobie sam wrzuca jak masz, jak instalujesz i dodajesz mu ten plik, nie? A jeżeli oryginalny firmware aktualizujesz, no to wrzucasz po prostu na wewnętrzną, odpinasz od tego, ona się tam będzie aktualizować. No ale Ty masz z Rockboxem, więc po prostu będziesz musiał instalować, nie aktualizować przez to narzędzie.

lukasz1993258

#96 ·

Transcription

Witam Was bardzo serdecznie, odświeżam wątek i mam do Was pytanie, mianowicie pytanie się tyczy czy MP3, pytanie jest takie czy są jakieś inne syntezatory mowy poza SP-kiem, bo bym chciał mieć Złośkę.

markus1234

#97 ·

Transcription

W internecie każdego z intenzatorów można wziąć i uciekować, ja mam przykład do siebie dwa inne.

lukasz1993258

#98 ·

Transcription

Tak, tylko że ja nie wiem jak to się zbytnio robi, a nie ukrywam, że chciałbym mieć na przykład Zośkę i jednej i drugiej MP3. I generalnie dobrze by było, gdyby ktoś mnie poinstruował, gdyby mi ktoś jakąś instrukcję wysłał na prywatne wiadomość, jak to można ewentualnie w szybki i w łatwy sposób zrobić.

markus1234

#99 ·

Transcription

Skoro to jest w sensie klip-klip, to ja mam taki mały problem z samym słowem klip-zip, że dźwięk mi przerywa. Zaraz zademonstruję.

markus1234

#100 ·

Transcription

I don't wanna hurt forever You used to be my song, that was your melody But now you overplayed it, so much you made me hate it Her kisses in your phone, I found it on a bed Hurts more than betrayal

Previous 5 / 8 Next