Transcription
No cóż, co mogę rzec dobry Wam? Problemy rozwiązane, więc co mogę powiedzieć o Sansie? Mała, lekka, do przypięcia, bardzo właśnie fajnie się ją trzyma. Poza tym bateria naprawdę potrafi wytrzymać swoje.
Rockbox to naprawdę fajna rzecz, rozbudowuje bardzo sprzęt. Co do gier, jak teraz jestem też w trakcie czytania podręcznika rockboxowego, ciekawe jak to by wyglądało, gdybym miał zagrać we Freedooma, dosłownie było opisane, że można w Doom'a zagrać albo w Freedoom, jako tą całą wtyczkę czy tam aplikację.
Trochę się uśmiechnąłem.
Ale co?
No, ustawień, jak też poczytałem i zobaczyłem trochę w starszym, co prawda, Tyflo Podcastie, co Rafał prezentował, no to nie powiem, ale naprawdę można zrobić tak, no, dla mnie sporo, przeeksperymentować sobie z korektorem i ze stereo, balansem oczywiście też.
Przy dobrych słuchawkach, z dobrymi...
...półprzewodnikami, czy jak to się mówi?
No, oczywiście nie do gier z jakimś, i nie z jakimś naprawdę podbitym basem, raczej zwracając uwagę bardziej na stereo i słuchawki wymagające podbicia basu, no to Sansa może zagrać naprawdę bardzo fajnie.
Sam jeszcze to przy okazji sprawdziłem.
Korektor jest naprawdę bardzo rozbudowany, jak na coś takiego, więc to naprawdę rozszerza możliwości.
I można, wydaje mi się, że...
...w pełni albo prawie w pełni wykorzystać możliwości wzmacniacza Sansy.
Co by tu jeszcze rzec?
No, Rockboxa oczywiście też zaktualizowałem, no długo jej oczywiście nie miałem w ręce, więc Rockboxa jakiś, nawet chyba wczoraj dopiero go zaktualizowałem do 3.14.
Po długich męczarniach w końcu doszedłem.
Tyflo Podcast mi akurat trochę podpisał.
...po długich męczarniach w końcu doszedłem. Tyflo Podcast mi akurat trochę podpisał.
I...
...po kombinowaniu z Utility...
...po kombinowaniu z Utility...
...nareszcie mi się udało.
Fajna sprawa właśnie też, że...
...że właśnie może gadać.
...że właśnie może gadać.
Co prawda, sam plamina, ale cóż...
Swoją drogą ciekawe, jeżeli by np. dało się takiego SPika przeportować na Rockboxa...
...jeżeli by miał sam syntezator gadać.
...jeżeli by miał sam syntezator gadać.
Ciekawe, jakby ten chip sensowy się zachował i ogólnie cały RAM, jakby to pociągnęło to wszystko.
Dla mnie, gdyby to było nawet zewnętrzną kartą, gdyby ROG Box to dawał,
chociaż co prawda nie jest, ale tak jak sobie porównywałem,
wydaje mi się, że to lepiej nawet gra ten wzmacniacz niż cały Realtek w niektórych komputerach.
No, co do Soundbusterów to bym się nie wypowiadał, ale no, co do niektórych takich właśnie zintegrowańców w laptopach czy coś,
no moim zdaniem ten wzmacniacz słuchawkowy gra lepiej niż w niektórych laptopach.
Nie mówię, że w wielu, no w droższych może być zupełnie inaczej,
a akurat tutaj też szczerze, że dźwiękowcem nie jestem i z akustyką u mnie średnio,
zaskoczyły mnie ogólnie też ustawienia, jeszcze dodatkowo oprócz korektora, co można przy przełączaniu,
nie testowałem tego, ale kwestia przerw między utworami, co można skonfigurować.
W nagrywaniu też jest tego dużo, tylko że przez mikrofon sansowy raczej wydaje mi się tego nie wykorzystamy w pełni.
No, ciekawe właśnie to też, co zaprezentowałeś z tymi korektorami,
z tymi klipami, z tymi zakłóceniami ogólnie, co się dzieje.
Dla mnie to wyglądało jakby to była praca pamięci ogólnie sansy,
tylko dlaczego to zakłócenia biorą się co jakiś czas, a nie, no niestety nie chciałbym,
ale nie, znaczy nie biorą się przez cały czas tylko co ileś,
tylko jakby zaczyna to przez właśnie jakiś czas, no bo trochę to dziwne.
Co jeszcze, no raczej nagrywanie na sansie dla mnie to bardziej jest do jakichś takich notatek,
nie wiem czy na wykład się przyda, może, ale do niektórych rzeczy,
no to już jeżeli nawet mielibyśmy szukać czegoś tańszego,
to nawet może trochę więcej wydać niż na sansę i kupić jakiś w miarę dyktafon cyfrowy.
Nie wiem jak, właściwie tak powiem,
z takimi covonami czy coś, może to lepiej nagrywa,
oczywiście też mówię w kwestii o ile jeszcze da się kupić jakiś sprzęt produkowany,
na którym można zainstalować rockboxa i jeszcze i tego używać w pełni, nie.
Ale cóż, no jeżeli da się jeszcze to nabyć, nie powiem, nawet polecam, działa to fajnie.