Forum

Odtwarzacz Sansa Clip, opinie.

Forum mieszane

Poprzednia 4 / 8 Next

johnson

#61 ·

Transcription

No, po krótkiej męczarni kabelowej chyba nareszcie zaskoczyła, mam nadzieję, że to już będzie na dłużej. Nie wiem o co to chodziło, że przez kilka sekund po prostu dosłownie było podłączone i nagle zniknął, koniec. Na razie kopiuję rzeczy na twardy i nie wiem czy nie zaktualizuję dropboxa w tym, bo już jest sprzed kilku lat. A wiem, że najnowsza wersja wyszła gdzieś rok temu, nie aktualizują tego aż tak często, ale zawsze coś nowego tam będzie. Zobaczymy jak potem się to coś zachowa.

johnson

#62 ·

Transcription

Znowu niby opinia, ale teraz kolejny problem. Rockbox 3.13 w środku, wiem, że jest 3.14. Chcę zaktualizować. Konfiguracja niepoprawna, bo ponoć niby zmieniono ścieżkę do sprzętu. Jest Sansa Clip, pokazało mi, oczywiście dysk powinno wykryć. No dobra, wybierz to, tamto, tamto, wybrałem dyski, bo taki miałem. Daję Enter. Gówno, Rockbox się zamyka, tak samo nawet jak zdałem autowykrywanie. Nic z tego, no i co tu zrobić? Z systemu w pewnym sensie nie muszę, ale z jednej strony dobrze mieć chyba aktualny, a sampler raczej, SPIC czy co tamtego, no to mi wygeneruje, więc będzie mi czytał. Więc nie wiem, co tu zrobić.

lukasz1993258

#63 ·

Transcription

Witam Was, dzisiaj chcę Wam udowodnić, wszem i wobec, że MP3, którą posiadam w ręku, czyli Samsa Clip, z 64-gigową kartą w sowie, że tak powiem, działa mi bez żadnego problemu. Aby to udowodnić, że mi ta MP3 działa bez żadnego zarzutu, pokażę Wam, że tak naprawdę jest. Ja ją teraz sobie pozwolę włączyć i jest już włączona. Wchodzimy w pliki, wchodzimy w to i wchodzimy w to. Szukamy sobie jakiegoś fajnego folderu. Nickelback, muzyka z tableta, coś tutaj zaraz znajdziemy. Hip-hop. Hip-hop. Hip-hop. Hip-hop. O, wejdziemy w archiwum, chociażby. I wejdziemy tutaj sobie, o. Dobra, ostatni. I have a dream. I have a dream. I have a dream. I have a dream. I feel so close to you right now. It's a force field. It's a force field. It's a force field. It's a force field. It's a force field. Teraz wejdziemy na przykład w folder hip-hop. Hip-hop. Hip-hop. Hip-hop. Hip-hop. Hip-hop. Hip-hop. Hip-hop. O, pyk. I patrzymy. I patrzymy. Co tu mamy? Co tu mamy? To jest folder Hip-hop. A mam tu sporo folderów takich. A mam tu sporo folderów takich. Chciałbym hip-hopową Chciałbym kłócić do ciebie Remix z PKU To też DJ BPP Kiedy ja kocham ciebie, wtedy nie kochasz mnie Ja nie kocham ciebie Kiedy ja kocham ciebie, wtedy nie kochasz mnie Kiedy ty kochasz mnie Słyszycie w sami? Paluch I pofeja P salą Dlaczego dede kurwa Chcesz spróbuj się śmiertelniku Chcesz spróbuj się śmiertelniku Chcesz spróbuj się śmiertelniku Chcesz spróbuj się śmiertelniku Śrutki Także sami słyszycie... ...że... Także sami słyszycie... ...że... ...MP3-eczka, że tak powiem, śmiga niczym wiatr w polu. Tak, dokładnie. Ja sobie tutaj wypnę ten kabel USB. Urządzenie jest gotowe do połączenia. Tylko tutaj go przepnę gdzieś. Połączono. Tutaj. Tutaj. Tutaj.

Przekonanego nie odwiedziecie od przekonania, tak samo nieprzekonanego do niego nie przekonacie.

johnson

#64 ·

Transcription

No cóż, co mogę rzec dobry Wam? Problemy rozwiązane, więc co mogę powiedzieć o Sansie? Mała, lekka, do przypięcia, bardzo właśnie fajnie się ją trzyma. Poza tym bateria naprawdę potrafi wytrzymać swoje. Rockbox to naprawdę fajna rzecz, rozbudowuje bardzo sprzęt. Co do gier, jak teraz jestem też w trakcie czytania podręcznika rockboxowego, ciekawe jak to by wyglądało, gdybym miał zagrać we Freedooma, dosłownie było opisane, że można w Doom'a zagrać albo w Freedoom, jako tą całą wtyczkę czy tam aplikację. Trochę się uśmiechnąłem. Ale co? No, ustawień, jak też poczytałem i zobaczyłem trochę w starszym, co prawda, Tyflo Podcastie, co Rafał prezentował, no to nie powiem, ale naprawdę można zrobić tak, no, dla mnie sporo, przeeksperymentować sobie z korektorem i ze stereo, balansem oczywiście też. Przy dobrych słuchawkach, z dobrymi... ...półprzewodnikami, czy jak to się mówi? No, oczywiście nie do gier z jakimś, i nie z jakimś naprawdę podbitym basem, raczej zwracając uwagę bardziej na stereo i słuchawki wymagające podbicia basu, no to Sansa może zagrać naprawdę bardzo fajnie. Sam jeszcze to przy okazji sprawdziłem. Korektor jest naprawdę bardzo rozbudowany, jak na coś takiego, więc to naprawdę rozszerza możliwości. I można, wydaje mi się, że... ...w pełni albo prawie w pełni wykorzystać możliwości wzmacniacza Sansy. Co by tu jeszcze rzec? No, Rockboxa oczywiście też zaktualizowałem, no długo jej oczywiście nie miałem w ręce, więc Rockboxa jakiś, nawet chyba wczoraj dopiero go zaktualizowałem do 3.14. Po długich męczarniach w końcu doszedłem. Tyflo Podcast mi akurat trochę podpisał. ...po długich męczarniach w końcu doszedłem. Tyflo Podcast mi akurat trochę podpisał. I... ...po kombinowaniu z Utility... ...po kombinowaniu z Utility... ...nareszcie mi się udało. Fajna sprawa właśnie też, że... ...że właśnie może gadać. ...że właśnie może gadać. Co prawda, sam plamina, ale cóż... Swoją drogą ciekawe, jeżeli by np. dało się takiego SPika przeportować na Rockboxa... ...jeżeli by miał sam syntezator gadać. ...jeżeli by miał sam syntezator gadać. Ciekawe, jakby ten chip sensowy się zachował i ogólnie cały RAM, jakby to pociągnęło to wszystko. Dla mnie, gdyby to było nawet zewnętrzną kartą, gdyby ROG Box to dawał, chociaż co prawda nie jest, ale tak jak sobie porównywałem, wydaje mi się, że to lepiej nawet gra ten wzmacniacz niż cały Realtek w niektórych komputerach. No, co do Soundbusterów to bym się nie wypowiadał, ale no, co do niektórych takich właśnie zintegrowańców w laptopach czy coś, no moim zdaniem ten wzmacniacz słuchawkowy gra lepiej niż w niektórych laptopach. Nie mówię, że w wielu, no w droższych może być zupełnie inaczej, a akurat tutaj też szczerze, że dźwiękowcem nie jestem i z akustyką u mnie średnio, zaskoczyły mnie ogólnie też ustawienia, jeszcze dodatkowo oprócz korektora, co można przy przełączaniu, nie testowałem tego, ale kwestia przerw między utworami, co można skonfigurować. W nagrywaniu też jest tego dużo, tylko że przez mikrofon sansowy raczej wydaje mi się tego nie wykorzystamy w pełni. No, ciekawe właśnie to też, co zaprezentowałeś z tymi korektorami, z tymi klipami, z tymi zakłóceniami ogólnie, co się dzieje. Dla mnie to wyglądało jakby to była praca pamięci ogólnie sansy, tylko dlaczego to zakłócenia biorą się co jakiś czas, a nie, no niestety nie chciałbym, ale nie, znaczy nie biorą się przez cały czas tylko co ileś, tylko jakby zaczyna to przez właśnie jakiś czas, no bo trochę to dziwne. Co jeszcze, no raczej nagrywanie na sansie dla mnie to bardziej jest do jakichś takich notatek, nie wiem czy na wykład się przyda, może, ale do niektórych rzeczy, no to już jeżeli nawet mielibyśmy szukać czegoś tańszego, to nawet może trochę więcej wydać niż na sansę i kupić jakiś w miarę dyktafon cyfrowy. Nie wiem jak, właściwie tak powiem, z takimi covonami czy coś, może to lepiej nagrywa, oczywiście też mówię w kwestii o ile jeszcze da się kupić jakiś sprzęt produkowany, na którym można zainstalować rockboxa i jeszcze i tego używać w pełni, nie. Ale cóż, no jeżeli da się jeszcze to nabyć, nie powiem, nawet polecam, działa to fajnie.

lukasz1993258

#65 ·

Transcription

Co do tych trzasków, to ja właśnie zauważyłem, że jak się zmieni format na MP3, to to zanika, po prostu tych trzasków praktycznie nie ma, już tutaj chyba nawet na ten temat wspomniałem coś. Natomiast co do mikrofonu Samse, no troszkę moim zdaniem on jest słaby, jest on taki dosyć chyba standardowy mi się wydaje. Aczkolwiek fajnie by było, gdyby można było pod tą Samse podpiąć zewnętrzny mikrofon, to dopiero myślę, że dałoby to jakiś spodziewany efekt. Co do muzyki Samse, przysłuchawki, no muszę powiedzieć, że naprawdę pięknie to działa, basy są fajne, wiadomo, że na fulla lepiej nie dawać, bo jest przester niesamowity, ale można tutaj nieźle pokombinować. Nie powiem, że nie. Też tutaj można... W ustawieniach tak skonfigurować, że w momencie, kiedy się kończy utwór, już się kończy jeden, a już drugi powoli się tak fajnie włącza. Nawet to się objawia, gdy się przełącza, więc naprawdę bardzo fajna rzecz, szkoda, że już jej nie sprzedają, że nie produkują. No i chyba jak na razie z mojej strony to będzie tyle.

Przekonanego nie odwiedziecie od przekonania, tak samo nieprzekonanego do niego nie przekonacie.

johnson

#66 ·

Transcription

Dobra Łukasz, wiesz, ułóż se folder, taki jaki trzeba, ustaw Sansę, podepnij ją pod mikser i się nie męcz ze zmianą utworów i kombinowaniem z suwakami, Sansa ci sama zmiksuje, nie?

lukasz1993258

#67 ·

Transcription

No, że też na ten pomysł wcześniej nie wpadłem, kurczę, no nie. Nie no, faktycznie, ale taka opcja jest w sensie i to jest piękne.

pates

#68 ·

Transcription

No właśnie, ja mam nowszy model, nowszy, odtworzasz sam sekret zip, ale tych plusów się miało z tego czasu dużo, ja teraz odpiszę tego zipa. Odporządek do plusa na pewno jest większy, co bardziej masywny, taki bardziej mp3-kowaty, że tak powiem. Tak, a teraz tak serio mówiąc, na pewno się zmiana jest dosyć duża, jego wymiary są większe, ekran jest dłuższy, jest większy, klawisze sterujące na przedzie praktycznie bez zmian, ale hołm przemieścił się na lewą stronę i jest na joysticku tak naprawdę. Nie ma przez niego kawałeczka strzałki, znaczy nie to, że nie ma, po prostu on jest znowu robiony i tyle, tak, ten kawałek. Więc jest to taki teraz niepełny joystick, ale... A też widać lewy klawisz obok tego hołma, jak się dobrze przypatrzy. Przede wszystkim teraz bardziej już jest na całą też obudowę, nie pamiętam dokładnie jak było wcześniej, ale chyba były jakieś przerwy, tutaj są bardzo maleńkie. Takie, że w ogóle ich nie czuć tak naprawdę. Jest teraz taki bardziej prostokąt. Tak samo wcześniej ramka bardziej wkręcała się na środek wypuku, teraz to jest środek jak typowa kreska pozioma. Typowa pozioma kreska. Hołm jest kwadratowy. A chyba wcześniej był okrągły. Na lewym boku mamy głośność bardziej przenoszącą w telefoniach, niż tą była kiedyś. Wkładamy port microUSB nad tą głośnością. Zmiana. Na górze zamiast malutkiego, okrągłego wszystko power, mamy długą kresę poziomą, ale są dosyć duże przerwy na obudowie obok tego. Prawie mamy wejście słuchawkowe i microSD. To już bez zmian zupełnie. Z tyłu ten klips jest identyczny. Tylko ten tak zwany wałeczek jest nieco cieńszy i mniejszy jakby. I oczywiście jest adekwatnie większy. Całego odtwarzacza, żeby nie było nie wiadomo czego. A moja już trochę żyła, więc no. Taka świeża, w języku świeżości już nie ma, ale no. Bardzo dobrze to działa. Jeżeli się zepsuje, nie wiem, kupię chyba nową. Jeżeli się znajdzie. Nowego ZIPa tak myślę. Plusy lubią się wsuć. Bardzo lubią nawet. Te najbardziej króte wejścia słuchawkowe. ZIPy mają to ze siebie na przykład, że. O wiele dłużej akumulator wytrzymuje. A to ja kończę ten przydługany poślizg.

„Równowaga nie działa w korporacjach. Tam rządzi chaos i budżet.

lukasz1993258

#69 ·

Transcription

No ja tą spodziemkę już mam jakiś spory czas, więc działają, nawet osobiście się ładuje pod komputerem. A co do zip, to korektor ustawienia basy ma identyczny, czy są nawet jeszcze lepsze?

pates

#70 ·

Transcription

Kurde, dobre pytanie, naprawdę dobre pytanie, no to w sumie takie rockboxowe, nie, nie wiem czy ma jakiś dodatkowych opcji tam, korektora i ogólnie, nie wiem, nie zagłębiam się w to. Clip zip, ogólnie to jest sansa clip zip, ale wszyscy mówią, że to jest sansa zip, tak naprawdę, po prostu to jest następca plusa. Później mamy sporta, który jest niemożliwy do udźwignikowania i jama, podobnie jak poprzedni, czyli sport, więc no trzeba sobie ich odpuścić, ale te poprzednie modele są naprawdę dobrymi odtworzyczami, nie tylko muzyki, tak. One tworzą wiele, nie wiem, jeżeli chcesz, to mogę kiedyś tam zrobić prezentację dokładną zipa i w ogóle, no, dla mnie to nie jest problem.

„Równowaga nie działa w korporacjach. Tam rządzi chaos i budżet.

hryniek

#71 ·

1 likes
Transcription

Dzień dobry tutaj mówi do Was nadczłowiek od dwóch pewnych stworzonek ja tylko się wypowiem co do tego bufora i tego dźwięku po prostu to się bierze z tego, że zapełnia się RAM zapisuje się w buforze jest chwila trzasków potem jest przerwa zapełni się RAM zapisuje się w buforze a przy MP3 jest to dlatego przecież mniej słyszalne gdyż ten bufor jest mniejszy, przecież znaczy jest mniejszy nawet nie wiem czy tu chodzi o zapełnione się RAM-u czy tam chyba nawet jest ustawienie w nagrywaniu czasu tego bufora, ale ten bufor jest jeżeli to jest ustawienie czasu jest wtedy mniejszy załóżmy, nie załóżmy 2 mega tylko 130 kilo no to tych trzasków to nie będzie takich no i to chyba tyle jeżeli chciałem powiedzieć o otwarzacz Sense Clip Plus czy tam inny otwarzacz no ale chyba tylko w tym Clip Plusie jest taki problem niekociości bufora buforowego pozdrawiam

Powiem Ci jedną rzecz dziewczyno. Tak mi się podobasz, że rwałbym CIę niczym trawę w STW

lukasz1993258

#72 ·

Transcription

że też na to nie wpadłem faktycznie też tak może być

johnson

#73 ·

Transcription

Spoglądałem dalej na Sansę, słuchałem muzyki wczoraj gdzieś chyba do 12 w nocy, od którejś tam, no nieźle, tak spojrzałem jeszcze, patrzyłem cały czas na podręcznik Rockboxa, chciałem zobaczyć czy w końcu te pliki MIDI po zainstalowaniu tego jakiegoś tam patcha otworzy, ale jak widać chyba Sansa Clip Plus tego nie zrobi i myślałem, że pobawię się tym trochę i mnie interesowało jak taki właśnie ten patch z tymi pseudo-instrumentami i tam co ktoś zrobił zadziała, ale widać ta wtyczka nie chodzi, spojrzałem jeszcze tam na indeks wtyczek na ich całej tej wiki, w Archosach w jakimś tam było done, done, zrobione, a w Sansie niestety nie, szkoda, chociażby funkcjonalnie. To jest wtyczka do przetestowania, no ale cóż, trzeba mieć pewne inne odtwarzacze i spojrzeć na tabelę wszystkich pluginów tam, do którego zostało co zrobione, do którego nie. Więc z tego co też widzę, że w Sansie są pokazane, ale prawdopodobnie nie ma co tego mieć i nie wiem czy lepiej tego nie wywalić z pamięci, bo nie wiem czy one w ogóle będą użyteczne. Raz, że ba może ich nie czytać, nie wiem czy w ogóle stworzą się to tylko głosówki, no i to w zasadzie tyle, no można poeksperymentować, ja na razie nic z tym nie robię, na pewno tylko co zrobię to wywalę cały folder z midami i szkoda, że nie mogłem sobie na tym posłuchać, a interesowało mnie, to nie powiem. No i to jak na razie tyle z mojej strony.

johnson

#74 ·

Transcription

No cóż, Sansa dobry sprzęt, ale ja jak widać za dużo chyba od niej wymagałem, zabawa playlistą i bibliotekami nic nie dała do resetu. No cóż, wszystko trzeba było wywalić. No i co teraz? Prawdopodobnie już nie wiem czy do normalnego, do oryginalnego firmware'u wrócę. Zrobiłem tak jak w Tyflo Podcastie na wszelki wypadek, żeby jeszcze wstawić do Sansy po wywalaniu w ogóle rockboxa i wszystkich plików jakie tam były. Jeszcze ewentualnie poratowałem się zwykłym firmware'em, znaczy tym update'em. Tak naprawdę nie wiem czy to w ogóle coś da, czy ona by się bez tego teraz odpaliła. Tam był jakiś port, nie port, jakiś jeszcze folder port, nie wiem ile to tam zajmowało. No ale cóż. Zainstalowałem rockboxa na nowo i czeka mnie nowa konfiguracja. No oczywiście firmware 0.2, dokładnie najnowszy jaki był do pobrania. W razie czego, gdyby ktoś w Sansie sobie coś zrobił i musiał ją chyba nawet sformatować, to już zaraz powiem. 0.1.0.2.18 Wersja Clip2 0.1.0.2.18 Najnowsza jaka była do pobrania ogólnie u SanDisk'u. I... To będzie potrzebne. Ten update'ik do zainstalowania na nowo rockboxa. Jeżeli właśnie ktoś nie ma, albo wrzucę link, albo w razie czego jak będzie ktoś chciał robić reinstall'a rockboxa, to mogę udostępnić plik z tym softem. To już zależy od Was. A ja musiałem to zrobić, no bo po prostu zawiesiłem ją na pewnym sensie, na amen. No i teraz co? Wziąłem, odpaliłem rockbox utility, no i sprawa rozwiązana.

lukasz1993258

#75 ·

Transcription

No to żeś pięknie zrobił. No to pogratulować Ci w tym wypadku, że tak powiem, można i to uważam, że bez żadnego problemu, że tak powiem. A tu mam taką inną nietypową prośbę. To znaczy chodzi głównie o to, czy jest możliwość, żeby mi ktoś tak krok po kroku wysłał instrukcję, wiadomości jak należy prawidłowo zainstalować Rockboxa na sam się, tak żeby niczego nie uszkodzić. Bo to mi ktoś instalował. I jeśli jest możliwość, to chciałbym, żeby mi jeszcze ktoś w miarę możliwości podesłał również instrukcję jak należy właśnie prawidłowo zaktualizować Rockboxa przykładowo do tej nowszej wersji. Też również tak, żeby niczego nie uszkodzić i żeby się na przykład wszystkie tam ustawienia, które przedtem ustawialiśmy zachowały. Z góry dziękuję i pozdrawiam.

johnson

#76 ·

Transcription

Powiem Ci na razie co do tego drugiego, powiem tak, sprawdź sobie informacje Rockboxa, jeżeli masz 3.14 to nie musisz tego aktualizować, a jeżeli tak, jeżeli nie, to coś się pomyśli nad opisem instalacji całej, albo ewentualnie przy okazji aktualizacji jak tam wolisz. No to z mojej strony jak na razie tyle, lubię to pożegnanie.

johnson

#77 ·

Transcription

tutaj już jak na ten czas to może Wam się też przydać na plikach masz dwie rzeczy rockbox utility, egze jak coś to możesz to od razu pobrać i nie wiem czy to będzie potrzebne jak będziesz aktualizował albo jak usuniesz tylko rockboxa ale tym softem a nie tym softem i dokładnie na fest po prostu wyczyścisz sansę to masz coś takiego clppabin clppabin chyba to się nazywa tak i to jest najnowszy firmware do sansy to był jako update ale jeżeli może się pytać że potrzebny jest plik z firmuerem coś tam nie pamiętam jak on to dokładnie się pytał ale będzie chciał wyszukać nie mówię że na pewno ale wtedy będzie chciał wyszukać po prostu plik bin z tym firmuerem no to wtedy po prostu to clppabin będziesz musiał znaleźć no i on stworzy tam z modyfikowanym firmuerem no i rockboxa będziesz mógł zainstalować a nie już nic tyflopodcast różni się nie dużo ale już miałem ci polecać żebyś se posłuchał tyflopodcasta możesz zresztą jest podobnie tak jak powinno się robić możesz jeszcze sobie go na wszelki wypadek sprawdzić ale potrzebne rzeczy wysłałem niekoniecznie tylko dla ciebie jeżeli nie będzie trzeba po prostu te pliki wywalę a jak chcesz teraz jak na razie to możesz se te dwie rzeczy pobrać no i to z mojej strony tyle

lukasz1993258

#78 ·

Transcription

Ja sobie je pobiorę w wolnej chwili Bo teraz za chwilkę będę musiał Gdzieś niestety wyjść A co do Tifl Podcasta W którym dostałem MP3 Po raz pierwszy Samsung Clip właśnie To niestety Nie do końca tam było Tak jak w Tifl Podcastie mówili Przez co Miałem mały problem Żeby wgrać sobie rockboxa

johnson

#79 ·

Transcription

No cóż, trochę tam się zmieniło w tym softcie, ale niedużo. Jak widać, elektronik, mechanik, serwisant, majster ze mnie, jak ich mało. No fakt, zrobiłem sobie to, co mówiłem wcześniej, czyli wszystko przez to, że sansę miałem zawieszoną na amen, dobra, wszystko się zainstalowało. No ale cóż, fajnie, menu czyta, wchodzę w pliki, pliki osamplowane, nie ma folderów, nic po prostu nie literuje. Nawet jeżeli bym wywalił tamte audiobooki i tam inne rzeczy, które były, a zostawiłbym swoje foldery, ich mi nie literuje, nie? Także ani nie mogę usłyszeć nazwy pliku, bawiłem się teraz jeszcze i formatowaniem, ściągnąłem firmware najnowszy, potem zainstalowałem jeszcze raz ze starszym, no i nic to nie dało. A jak spojrzałem na jakieś tam możliwości odzyskania firmware'u, że jak coś rozwalimy w tym, to raczej się przeżegnałem, albo z tego, co przynajmniej zrozumiałem, albo jest rozwalenie sansy, tam coś z zatrzaskami, zabawa z zatrzaskami, albo jeszcze coś na Linuxie, więc tutaj ja w zasadzie leżę, nie? I nie wiem, czy tak naprawdę już coś naprawię. Ani soft chyba tam 1.0, czy 0.1, 0.2, 1.0.2.16, czy 1.0.2.18, ani to, ani to w zasadzie nic mi nie pomogło, nie? Także tu spatchował i to, po formacie spatchowałem i ten starszy, no i zupełnie to samo. Przez ustawienia mogłem się przebić, wszystko tego. Tworzyć foldery, bo można litery czytać, ale już nie pamiętam, już nie bawiłem się w tworzeniu. Dokładnie folderu i nie czytałem jego nazwy utworzonej, więc nie wiem tak naprawdę, jak to teraz wygląda. Już nie przestawiałem sobie na polski, zostawiłem za angielskim voice'em, żeby po prostu tylko sprawdzić, bo to już mi się zaczęło wczoraj. No i cóż, jak widać z tym odtwarzaczem, dupa. A teraz, jeżeli jest jakiś inny sposób tworzenia tego, jak ten jeden człowiek, a mianowicie bodajże Jan Gawlik, jak on zrobił to wszystko w tych latach, wtedy właśnie na ROK BOKSIE 3.13, że normalnie właśnie było, można wszystko tak jakby przeczytać z tym literowaniem, nie? A mówię, gdyby nie to, że Sansa przez dwie rzeczy mi się zawiesiła totalnie i wyłączenie, że tak powiem, to pseudo, czy można powiedzieć sprzętowe przy dłuższym przytrzymaniu, nic nie dałoby. Jeśli to nie dało, to możliwe, że tak naprawdę bym nic jej nie zrobił, nie? Tylko, no nie wiem, może po prostu bym nie ruszał nic, no ale, że tak musiałem zrobić, no i tyle. A też nie wiedziałem też, jaki ona miała firmware wtedy, w tych latach. Czy to było 15, czy to było 16, a nie wiem, kiedy wyszło 18 nawet. Więc jak na razie po części koniec z odtwarzaczem. Jeżeli ktoś zna jakiś sposób do naprawy, do czegoś takiego, jakiś inny, no to będę dźwięczny za to, no.

johnson

#80 ·

Transcription

Ale jestem debil. Dobrze, że to znalazłem w necie. Myślałem, że wy to już wiecie. Już wiem o co chodzi, jeżeli ktoś by sobie w ogóle zrobił formata Sansy Clipa Plusa i wstawiał Rockboxa od nowa. Jeżeli mu nie będzie czytać, literować żadnych plików, folderów, musi wejść w... Już mówię. Teraz wchodzi w... W ustawienia? Wchodzimy w ogólne. Wchodzimy w ustawienia głosu. Akurat teraz chwilowo korzystam z angielskiej wersji, bo wstawiałem od nowa. I prawdopodobnie zrobię to jeszcze raz, bo nie mam najnowszego firmware'u zmodyfikowanego. I tutaj, jak mamy voice. I tu mamy głosowe menu, tam jest akurat moje voice menus. Voice directory. No to akurat głosowe foldery i tu mamy do wyboru literuj, cyfry, no bo może być właśnie folder 1, 2, 3, 4 i tak dalej. No i wyłącz. I tutaj jeszcze jest parę opcji, które... Nie wiem o co chodzi. Voice file demons. Musiałbym sprawdzić w polskim, ale też zrobiłem na spell, więc... Jeżeli mówię. Zobacz tego, jeżeli będziecie instalowali na nowo sobie mówiącego, robiąc sobie na nowo gadającą seansę. To potem trzeba zajrzeć na początek do... Czy po tym wszystkim zajrzeć do... Ustawień. Ustawienia ogólne, wchodzimy w ustawienia głosu i wtedy tam mamy rzeczy związane z plikami, folderami i to robimy wszystko na spell. Pattendem z samym wantem do wyłączenia do seansu. Poza tym tutaj mamy to nieprawda opcję niebawem. P persist majora, ale też mamy to na angin, z tym wornicach. To są takie rzeczy, które będą właśnie i tak dyskutować i to będzie marche jak trzeba. Przestażyłem się i to trochę bez sensu. Ale cóż. Pytałem się też na angielskim forum, ale zakończyłem szybko ten temat jak zobaczyłem co piszą a propos właśnie tego. Literowania i tak dalej. A propos właśnie zmian takich menu. No i... Wszystko naprawione. jeżeli, albo jeżeli Wam się coś zawiesi, nie martwcie się, zróbcie sobie spokojnie format do FAT32, zainstalujcie rockboxa, zróbcie te pliki voice, potem jedna rzecz przy zmianie języka, macie pliki polski, angielski i tak dalej, one są z voice'ami, skopiujcie sobie folder z rockboxa, tam jest chyba langs, skopiujcie go gdzieś, potem z langs wywalcie wszystkie języki, no może ewentualnie zostawcie sobie angielski i polski, oczywiście, i wtedy jak odłączycie sansę, wejdziecie w ustawienia i tam znajdziecie język, będziecie mieli chyba tylko dwa do wyboru, angielski, polski, zmienicie se na polski, potem będzie można w razie czego, jeżeli by jakiś przyjaciół, przyjaciel z Niemiec Wam miał pomóc coś na mp3, czy chciałby ewentualnie sobie pograć w jakąś grę, no to wtedy sobie zmieni na niemiecki, co prawda nieudźwiękowiony, ale wszystko będzie działać, jeżeli chodzi o nas, więc już wiem jak problem rozwiązać, no to jak na razie z mojej strony tyle.

Poprzednia 4 / 8 Next