Popmundo
Back to Gry tekstowe#561 Julitka
Kohani
Ja gram w Popmundo od bardzo już długiego czasu i mogę powiedzieć,że dużo już przeszłam. Znam dość dobrze
tą grę, tylko reakcje miłosne są jeszcze dla mnie tajemnicą, bo się jescze nikt fajny nie trafił. :)
No i ni mam VIP. Moja postać to Łucja Tatar. Ma wprawdzie niewiele dni, ale to już kolejna, więc mam
doświadczenie. Z chęcią przyjmiemy jakigoś niezżeszonegodo zespołu Symfony of Night, muzyka klasyczna.Zapraszamy,
bo nasz zespolik pnie się po szczeblach rankingu, ale ostatnio musiałyśmy się z koleżanką pozbyć naszej
towarzyszki, bo się dawno nie logowała. nie śledziłam tego wątku do końca, bo jest mnustwo wpisow, ale
jedno Wam powiem: To nie jest tak, że jak mcie ustawiony np. priorytet Chodzić doPracy, to dostajesz wypłatę,
a jak nie masz, to nie dostajesz. To nie jest tak,że jak masz ustawione Grać na ulicy i jesteś w hotelu,
to tego nie robisz. To są "priorytety", a więc rzeczy, nad ktorymi postać się skupia, ale nie robi ich
"cały czas". Tak samo nie można na randce postawić komuś wina, obiadu itd, bo osoba, ktora zaprasza,
z automatu płaci na koniec rachunek za wszystko,co zostało zamowione, a my niemamy niestety kontroli
nad przebiegiem randki. Jedyne co, to chyba można faktycznie zamowić serenadę, ale to chyba nawet nie wpływa
na przebieg spotkania. Są takie priorytety, jak np. uczęszczanie na zajęcia na uniwersytecie, gdzie przebywanie
w
lokacj daje bonus do zdobywanej umiejetności, ale to zależy od konkretnego priorytetu. Bardzo dużo wyjaśnione
jest na Vikii Popmundo, także w pomocy samej gry. Ja wsystkiego dowidywałam się właśnie z tych stron,
a nie z forum. Ale jeżeli wy macie jakieś pytania, to śmiało do mniepiszcie. :)
- Klatki – odpowiedziała. – Czekania za kratami, aż zmęczenie i starość każą się z nimi pogodzić, aż wszelka nadzieja wielkich czynów nie tylko przepadnie, lecz straci powab.
#562 Kasia
Nieee no można sobie postawić na randce. Jk nie jak tak. Tylko to faktycznie nie ma wpływu na spotkanie,
czy się komuś coś zamówi czy nie, to i tak się rzeczywiście płaci. A ostatnio moje randki zazęły wypadać
bardzo fajnie i ciekawe, czemu wcześnij tak nie było. A zapraszalem mą żonkę do tych samych restauracji
#563 fantasma467
Ja zauważyłam, że jak zaproszę na randkę i postawię obiad czy deser to te randki wypadają świetnie. A
kiedy nie postawię nic, choć i tak przecież na koniec płacę, to wypadają nieźle lub dobrze.
#564 Kasia
Ja ostatnio nie stawiam nic i wychodzi przyzwoicie i tak dalej
#565 djsenter
A julitko, co ma zrobić zeby moje występy zmieniły sie ze średnio na przyzwoicie?
Czemu niektore zespoły grają tylko 12 utworów, a i tak mają występ na przebosko
#566 djsenter
I jak moge dostać sie na liste przebojów
#567 Kasia
jaa chceeemieeeć syynaaaa
#568 djsenter
Polecam w takim razie odwiedzić strone idarling.pl i znaleźć odpowiednią partnerke
#569 Julitka
Jak zrobić dobry występ? Wykuć wszystkie potrzebne umiejętności do wydarzeń scenicznych i napisać dobre
utwory, to tyle. Można też porozmawiać z mediami (priorytet postaci), ale to też wymaga dobrej umiejętności
(podstawy manipulacji mediami, a potem jeszcze coś z PR). Fajne efekty daje też nagranie utworu i wypuszczenie
singla. Wszystko niestety opira się na umiejętnościach. Jak widzicie, że jakiś wydarzene sceniczne po
prostu ni idzie, to znaczy, że albo trzeba popracować nad odpowiednimi umiejętnościami icechami, albo
je zmienić na lepsze. Też nierozsądnie jest wybierać wydarzenia totalnie poza własnym gatunkiem. Zależy,
od ilu dni jesteście w grze i jak bardzo jesteście zaawansowani. "Średnio" to i tak nieźle - nasze występy
wypadają właśnie.. nieźle. :). Popatrzcie też sobie w sekcji "Obsługa" w zakładce Artysta i zatrudnijcie
ekipę pomocniczą, kupcie sprzęt sceniczny, takie tam. Jednorazowo na występy pomoże też dopalacz artysty
- jak klikniecie pod jego skaźnikiem "zobacz", to możecie wybrać, co chcecie dopalić. Tam akurat nie
ma tylko opcji dopalenia publiczności - ta opcja jest gdzieś w projektancie występow, w wydarzeniach scenicznych.
Tylko najlepiej, jak dopalacz osiągnie te 100%.
Lista przebojow też zalezy od dobrego utworu, reklamy no i oczywiście
trzeba ten utwor nagrać i wypuścić w postaci albumu lub singla.
Co do "syna" to się nieznam - chyba za kredyty jest opcja zmiany płci dziecka, ale napewno możesz w szpitalu
zrobić USG w jakimś tam stadium ciąży i zobaczyć płeć dziecka. Nie wiem, czyto jest płatne - nie mam
VIP.
- Klatki – odpowiedziała. – Czekania za kratami, aż zmęczenie i starość każą się z nimi pogodzić, aż wszelka nadzieja wielkich czynów nie tylko przepadnie, lecz straci powab.
#570 djsenter
Czyli niemuzę nic klikać?
Jeżeli mój singiel będzie wystarczająco dobry pojawi się w radiu?
I mam dziwny problem ze sprzętem scenicznym.
Mam w cholere głośników, i temu podobnych, a i tak mam sprzęt scenizny: 0 na 5 gwiazdek.
#571 Julitka
Szczerze to nie wiem, czy na listę trzeba coś klikać, ale wydaje mi się, że nie. A ze sprzętem mamy taki
sam problem. :)
#572 djsenter
Czyli też coś z umiejetnościmi trzeba?
#573 Julitka
Naprawdę nie wiem.. Sprobuj wpisać w google"sprzęt sceniczny POpmundo Viki" lub alternatywnie Stage Equipment
lub podobnie. Może wyskoczy coś z fandomu..
#574 djsenter
a zobacze
#575 djsenter
Już wiem jak to działa.
Przeczytałem w Popmundo fandom wii czy jak kolwiek to sie nazywa.
Możeż mieć ze 100 głośników, a to i tak ci niepójdzie, bo potrzebna jest ekipa pomocnicza
#576 fantasma467
Julitko powiedz mi czy bez pakietu VIP i kredytów można zajźć w ciążę? Słyszałam, że można w dniu owulacji,
ale wątpię.
#577 zywek
A mi nie hce się moja prywatna konsoleta zabierać na koncerty. Żało.
#578 fantasma467
Grzybek nie musisz. Wystarczy, że masz w prywatnym ekfipunku. Ja tak miałam z mikrofonem. Jak kupiłam
to przestały się pojawiać wpisy, że pojawiam się na scenie, ale mikrofon już nie.
#579 djsenter
Dokładnie
#580 zywek
Ale było, że pojawiam się na coś tam ale onsoleta już nie.