Śmieszne przypadki screenreaderów (wpisy z okresu wrzesień 2017 - czerwiec 2021)
Back to Wątki archiwalne#961 przemol
Sytuacja dosłownie z przed chwili. Czytam sobie o książce pt. detektyw pozytywka i słyszę: Jest to bohater sympatyczny, ale czasami zachowuje się dziwnie np. Nowe powiadomienie od autoodtwarzanie seagate expansion drive. Seagate todysk zewnętrzny.
#962 daszekmdn
Przeglądam Youtube:
Ile trzeba zapłacić za Underground hip hop beat? :D
#963 Paulinux
Fajna sklejka nazw blogów
Zagrajmy w grajdołek Elanor
#964 Krzycha
Przełączam się pomiędzy oknami i słyszę: "Lista podmiotów akceptujących Elten".
#965 magmar Archived
OOOOOO a mój telefon przestał już czytać Dżes, albo Dżejs na pewnego osobnika o imieniu Jacek.
Jakoś się przyzwyczaiłam do tej troszkę dziwacznej formy.
#966 przemol
To talkback ma niezłą jazdę z nazwiska Zaucha. Oczywiście chodzi tu o znaną legędę polskiej sceny andrzeja zauchę. Talkback czyta jako andrzej zaucza. Opowiadała mi to znajoma.
#967 przemol
A jeżeli chodzi o peceta i windowsa to syntalk bodek jest też ciekawym przypadkiem. Wpisujemy po angielsku słowo Station a on czyta stejszan, co jednak kiedy wpiszemy nazwę programu DJ mixstation to on czyta DJ mix sztacjon. Albo zamiast armin van buuren czyta orman van buuren.
#968 daszekmdn
Nie wiem, czy się przesłyszałem, czy telefon faktycznie tak powiedział:
Odblokował się przypadkiem przy odkładaniu i przeleciał po ekranie co zaowocowało taką informacją:
Urządzenie systemu Google.
No, jakby nie patrzeć, to Android od Google jest :D.
#969 daszekmdn
I kolejna wpadka syntezy mowy.
Zazwyczaj gdy się już zacznie to pojawia się ich kilka :D.
Uwaga, mocne:
Czytam wątek na pewnym forum zewnętrznym, a w tym momencie Paulinux wysłała wiadomość, co złożyło się w taki chamski sposób:
Wydaje mi się (mogę tylko przypuszczać), że w sytuacji, w której miałbym zablokowany dostęp do niektórych źródeł informacji w internecie, konieczność chwilowego wyłączenia niektórych urządzeń (gdyby taka wystąpiła) w celu skorzystania z Paulinux...
Yyy :D
#970 Paulinux
Hahaha, ciekawe, jakie to urządzenia muszą być wyłączone
#971 misiek
Te z Linuxem. XD
-- (Paulinux):
Hahaha, ciekawe, jakie to urządzenia muszą być wyłączone
--
#972 Paulinux
Właśnie chyba odwrotnie, te bez Linuxa
#973 daszekmdn
Raczej z Windowsem :D by Linuxa odpalić i to nie wyłączone, ale zrestartowane by sobie z GRUB-A wybrać system haha.
#974 daszekmdn
Coś ostatnio tego dużo.
Czytam komentarze na jednej ze stron i Elten wbił się znów w pół zdania:
Musieli zagonić swoich prawników do niezłej gimnastyki, żeby osiągnąć taki rezultat. Ciekawe, czy Paulinux.
Od kiedy jesteś prawnikiem? :D
#975 daszekmdn
Elten ucina obecnie tytuły wątków Co nowego, i wyszła prawda w temacie nowej gry audio:
balteam: build to survive lepszej strzelaninki dla nas w życi...
#976 daszekmdn
Zbitki Eltenowych wątków to już standard.
Dwie najnowsze:
Potrzebuję Epapierosy
Czy lubicie koronawirus.
#977 misiek
:XD
#978 daszekmdn
Pates:
Blackhole is the
Paulinux.
#979 Paulinux
Fajnie, jestem czarną dziurą.
#980 daszekmdn
Cóż ja poradzę, że Elten i mój syntezator oraz przypadek się na Ciebie uwzięli bo ostatnio wciąż jakieś wstawki z Tobą haha.