1 likes
I to wszystko o... 20 PLN, często i dobrej pizzy się za to nie kupi.
Dokładnie Midzi. Nie chce niech nie kupuje.
Jednak miłoby było gdyby swoim offtopem nie irytował innych.
Jednak miłoby było gdyby swoim offtopem nie irytował innych.
Już nie raz tłumaczyłem, że nie chodzi mi o te głupie 20 zł. Ale jeśli ktoś nie potrafi czytać ze zrozumieniem, to już jak by nie mój problem.
Nuno napisał jak się ma sprawa z licencją, więc się do tego odniosłem. Proste i logiczne.
Denis, ale koszt programu to nie gwarancja jego rozwoju, jego wsparcia, to jest koszt włożonej pracy, koszt wiedzy twórcy programu, nigdzie nie jest napisane, że ma pracować i udostępniać swoje efekty za darmo.
1 likes
Podoba mi się ten wpis, zgadzam się z nim, przynajmniej z tym, co mogę stwierdzić bez testowania. A propos testowani, jak już będzie dostępny, to mogłabym sprawdzić. A tak z ciekawości, ktoś tu proponował opcję 5 próbnych zdjęć, czemu to niemożliwe? Pytam spokojnie i z ciekawości, nie chcę wam się to wrzucać w tę burzliwą dystkusję, po prostu pytam. :p
--Cytat (mikolajholysz):
a więc tak:
1. Samo rozpoznawanie wywalić do oddzielnego wątku, obecnie zawiesza program, a ze względu na specyfikę UIA, przywiesza i screenreader.
2. Chyba zmienić api, to kompletnie nie ogarnia polskich znaków.
3. Wyświetlać tekst nie w message boxie, a w okienku z polem edycyjnym tylko do odczytu, co by łatwiej się czytało i kopiowało.
4. Dać gdzieś ostrzeżenie, że dokumenty są wysyłane Bóg wie gdzie i raczej nie należy tam wrzucać jakiś osobistych rzeczy typu pisma urzędowe, umowy i tak dalej. TO ważne!
--Koniec cytatu
--Cytat (mikolajholysz):
a więc tak:
1. Samo rozpoznawanie wywalić do oddzielnego wątku, obecnie zawiesza program, a ze względu na specyfikę UIA, przywiesza i screenreader.
2. Chyba zmienić api, to kompletnie nie ogarnia polskich znaków.
3. Wyświetlać tekst nie w message boxie, a w okienku z polem edycyjnym tylko do odczytu, co by łatwiej się czytało i kopiowało.
4. Dać gdzieś ostrzeżenie, że dokumenty są wysyłane Bóg wie gdzie i raczej nie należy tam wrzucać jakiś osobistych rzeczy typu pisma urzędowe, umowy i tak dalej. TO ważne!
--Koniec cytatu
Punkt 4 mnie nie obchodzi, jak ktoś chce sprawdzi wire sharkiem gdzie wszystko idzie
Jedynka zrobiona,
2. Po co? Jest UWP dla dziesiątkowców
3. Jest
Jamajka dlatego, że nie ufam ludziom i boję się piractwa.
Jedynka zrobiona,
2. Po co? Jest UWP dla dziesiątkowców
3. Jest
Jamajka dlatego, że nie ufam ludziom i boję się piractwa.
1 likes
Każdy się boi piractwa z twórców, niektórzy nawet słusznie, ja myślałam po prostu, że jest to w jakiś tam sposób niemożliwe. CO do punktu 4, no jasne, jak ktoś umie i wie, to jasne. Jest taki obowiązek? :d
Tak, jest. W wyborze silnika wybierasz "Baidu". Nie wiesz co to to sprawdzasz w internecie no nie?
A ja się w takim razie zapytam: Jak zatem będzie rozwiązana kwestia wersji trial? Pytam, bo kilka postów wcześniej kolego deklarowałeś, że takie coś będzie miało miejsce.
Będzie miało miejsce, ale lekko inaczej. Twoje HWID będzie przypisane do konta, na którym to koncie będzie trial, ale HWID będzie się składał z rzeczy nieco innyt, jak taki typowy.
Hwid będzie generowany na podstawie sum MD5 pewnych plików, znajdujących się na pewnych sektorach pewnych dysków. Tak będzie tylko dla triala, dla pełniawki nie będzie tak absurdalnych zabezpieczeń.
Jakich plików? Jakich dysków? Jakie dane będą zbierane w momencie instalacji programu?
Na mój serwer będą szły tylko informacje o HWID, czyli zaszyfrowane sumy MD5 pięciu losowych plików z katalogu użytkownika
A co jeśli ktoś sobie te losowe pliki usunie? Ja rozumiem, że w katalogu usera raczej się często nie grzebie, ale... Jest to troszkę słabe. Poza tym nie lepiej by było ogarnąć te 5 prób, a informacja o tym, ile kto takowych wykorzystał była by na przykład na serwerze, który by obsługiwał auto aktualizacje programu?
No tak Denis, ale jakoś trzeba użytkownika identyfikować. BTW programu się nie instaluje, to jest pojedynczy exek.