Forum

HawkEye, czyli nowy rozbudowany OCR dla nas już niebawem

!Archiwum

Previous 6 / 10 Next

denis333

#101 ·

Kupić na pewno nie kupię, ale zawsze będę tępić takie zachowania jak powyżej.
@magmar. Widzę, że odzywa się typhlosowe grammar nazi ;) Chociaż commendary, to akurat nie ja wymyśliłem :P

nuno69

#102 ·

A co, sprzedać ci kod źródłowy razem z programem?
- "Intelligence and wisdom is like jam. The less you have, the harder you're trying to spread it arround." - French proverb

denis333

#103 ·

1 likes
Zmienić traktowanie klientów. Każdy szanujący się produkt ma jakąś wersję trial. A pomysły już tutaj rzucone były jak to zrobić.

nuno69

#104 ·

No a czy ja powiedziałem że tego nie zreobię?
- "Intelligence and wisdom is like jam. The less you have, the harder you're trying to spread it arround." - French proverb

denis333

#105 ·

Mówiłeś, że nie masz w planach żadnej wersji trial.

nuno69

#106 ·

Ale jeżeli ktoś poddał mi pomysł to jest szansa że go zaimplemenbtuję.

denis333

#107 ·

Skoro tak, to się tylko chwali.

Lowca_Androidow

#108 ·

--Cytat (denis333):
NIe mniej jednak płacąc za knfb mam pewność, że dostanę wsparcie a produkt nie zostanie porzucony. Tu nie chozi o kfotę, tylko o podejście do użytkownika.

--Koniec cytatu
Nie ma takiej gwarancji, że projekt nie zostanie porzucony.
KOrzystasz ztelefonu, czy otrzymujesz go za darmo czy płącisz? Czy to z iOS czy pod androidem, płacisz i to nie mało, a jednak z czasem wsparcie zostaje porzucone dla danego modelu. Nikt też nie daje do przetestowania, a jednak kupujesz.
To samo się tyczy Windowsa wiec tego typu argumenty to po prostu zwykłe czepialstwo.
Dziękuję wszystkim tym, którzy mnie wspierali i pomagali, wszystkim tym, z którymi miło się gawędziło i spędzało czas.
Ostatnie zdarzenia przyspieszyły moją decyzję, odchodzę.
Na koniec chciałem pogratulować moderatorom grupy o telefonach, Samodzielność oraz Polskie społeczeństwo działań skutkujących tym, że nie chce się tutaj zaglądać
Mają wyłączność na słuszność, user nie ma prawa mieć innego zdania, a jeśli takowy broni swoich racji spuszczają ze smyczy swoją obronną maskotkę.
Działania władzy pokazują jedynie, że wspomniana moderacja ma w głębokim poważaniu to co miśli zwykły user bez uprawnień moderatorskich, bo kimże taki user jest..
Brak wyjaśnień, merytorycznych, podpartych choćby regulaminem, to brak szacunku.
Jak to nawet namiastka władzy potrafi uderzyć do głowy...
Aha, kroplę czary przelał ban otrzymany za to, że napisałem do maskotki moderatorek, że się podlizuje, żałuję jedynie, że nie napisałem kulturalnie, a nie zgodnie z moimi zasadami, że zawsze piszę to co myślę, czyli, że liże dupę.

denis333

#109 ·

Łowco. Zanim kupię mogę się pofatygować do sklepu i pokorzystać. Zawsze tak robię przed zakupem.

dariusz.1991

#110 ·

Nie ma pewności, że KNFB będzie wspierany cały czas. Popatrz, co się stało z dotwalkerem.

denis333

#111 ·

To też słabe. A ludzie wydawali pieniądze. Ale nie zawsze można przewidzieć, co developer odwali. Aż dziwię się, że nikt nic nie robi z ego typu praktykami. Jeśli robisz coś hobbystycznie, rób to za darmo.

Lowca_Androidow

#112 ·

--Cytat (denis333):
Łowco. Zanim kupię mogę się pofatygować do sklepu i pokorzystać. Zawsze tak robię przed zakupem.

--Koniec cytatu
Nawet jeśli nie jesteś w stanie sprawdzić wszystkiego i sprawdzić działania w "boju", to raz, a dwa nawet jeśli już sprawdzisz to wydajesz zdecydowanie więcej niż zadeklarowane tutaj 20 zł za produkt, któy niebawem straci wsparcie.
Dodam jeszcze, że kupując jakikolwiek program orzymujesz dożywotnią licencję, a nie gwarancję dożywotniego wsparcia.
Przytoczę tutaj jeszcze produkt niejednokrotnie chwalony tutaj na forum, mianowicie Jaws, 5000 zł za produkt któremu kończy się wsparcie wmomencie zakupu, bo aby dostać cokolwiek, aktualizację w pełni kompatybilną chociażby z nowym wydaniem firefoxa musimy wydać kolejne 700 zł na aktualizację do nowej wersji.
Powtarzam więc, wspomniane przez Ciebie argumenty to zwykłe czepialstwo.
Dziękuję wszystkim tym, którzy mnie wspierali i pomagali, wszystkim tym, z którymi miło się gawędziło i spędzało czas.
Ostatnie zdarzenia przyspieszyły moją decyzję, odchodzę.
Na koniec chciałem pogratulować moderatorom grupy o telefonach, Samodzielność oraz Polskie społeczeństwo działań skutkujących tym, że nie chce się tutaj zaglądać
Mają wyłączność na słuszność, user nie ma prawa mieć innego zdania, a jeśli takowy broni swoich racji spuszczają ze smyczy swoją obronną maskotkę.
Działania władzy pokazują jedynie, że wspomniana moderacja ma w głębokim poważaniu to co miśli zwykły user bez uprawnień moderatorskich, bo kimże taki user jest..
Brak wyjaśnień, merytorycznych, podpartych choćby regulaminem, to brak szacunku.
Jak to nawet namiastka władzy potrafi uderzyć do głowy...
Aha, kroplę czary przelał ban otrzymany za to, że napisałem do maskotki moderatorek, że się podlizuje, żałuję jedynie, że nie napisałem kulturalnie, a nie zgodnie z moimi zasadami, że zawsze piszę to co myślę, czyli, że liże dupę.

tomecki

#113 ·

A co mają robić? pobić Libora? Donieść do kumpli meneli? pożalić się mediom? czy może na policję pójść, że jeden pan z Czech przestał rozwijać program dla niewidomych?
Takie życie. Inicjatywa prywatna to gość może robić co chce i w dowolnym momencie zwinąć wszystko albo przerobić na pomocnika opieki nad świnkami morskimi.

denis333

#114 ·

1 likes
Gość powinien zwrócić kasę tym, którzy to kupili. Proste.

nuno69

#115 ·

Nie ma na to klauzuli prawnej

denis333

#116 ·

No i szkoda. Z tego co mi wiadomo, jak zwijało się way finder access, to jakoś mogli uczciwie zwrócić kasę. Chyba jakoś tak oni to rozwiązali z tego co pamiętam.

balteam

#117 ·

ale uważasz Denis, że za 100 lat knfb nawet jak sobie licencję dożywotnią kupisz będzie działać? Czy ci kasę zwrócą? Jak zwracać kasę to ewentualnie dla ostatnich klientów, ale na pewno nie dla wszystkich. Każdy program kiedyś przestanie być rozwijany.
Zapraszam osoby posiadające piesy, lub chcące je posiadać, do dołączenia do grupy o psach przewodnikach.

denis333

#118 ·

Nie mniej jednak jakiś próg zwracalności owinien być.

dariusz.1991

#119 ·

Albo informacja, do kiedy wsparcie obowiązuje. Ja miałem ten problem z Duxburym i przerzuciłem się na tańszego Eulera.

balteam

#120 ·

No dlatego mówię, że jak coś to dla ostatnich klientów zwrot. No i też co innego jak program działa a zostaje porzucone, a na przykład serwery padają i nic z programu nie działa.
Zapraszam osoby posiadające piesy, lub chcące je posiadać, do dołączenia do grupy o psach przewodnikach.
Previous 6 / 10 Next