Jak reagują na was osoby niewidome
Back to Środowisko niewidomych#81 magmar Archived
EEEEEj, a może opatrzeć ten wątek sygnaturą, jeśli masz niski próg wrażliwości nie wchodź do wątku tego nie dowiesz się z niego niczego a dostaniesz mentalnych niestrawności.
#82 nuno69
Nie rozumiem po co ta ironia. Jak kogos obraza slowo "niewidomuch" to hm hm takie ma prawo a jak ktos ma wywalon w to tak jak ja to tez moze
#83 magmar Archived
WYtłumaczę CI to kiedyś prywatnie.
#84 magmar Archived
Taka ulotka mogłaby niektórym pomóc ja tak z troski, o tych wrażliwych, ARkadiuszu.
Jak będą szukać informacji będą wiedzieć, że z tego wątku niezbyt wiele merytorycznie wyciągną.
Z wyższymi sferami trza z szacunkiem, audiencja itd.
a nie tak po prostacku,
-- (nuno69):
Nie rozumiem po co ta ironia. Jak kogos obraza slowo "niewidomuch" to hm hm takie ma prawo a jak ktos ma wywalon w to tak jak ja to tez moze
--
#85 magmar Archived
Zywek, ja tak często się z Tobą nie zgadzałam.
A teraz dałabym CI więcej niż lajka za ten wpis.
Pięknie to wypunktowałeś.
-- (zywek):
Nie znać szczguły życia, tylko wielokrotnie pisałaś, że w Twoim zawodzie Tobie wychodzi to, albo w Twojej scenicznej karierze coś tam. Normalne pytanie. Jak mnie na ulicy spotka typ i mu powiem, że u mnie w pracy coś się robi inaczej, niż u Niego i jak mnie spyta, co konkretnie robię, to nie będę pluł na niego, że mi się jego postawa nie podoba, bo dopiero mnie poznał.
--
#86 nuno69
Pamiętam jak jeszcze w gimbazie jechałem sobie autobusem i gadałem przez telefon o programowaniu z kimś, chyba z Daszkiem hehe. No i po rozmowie podbija do mnie jakaś Pani i mowi że przeprasza bardz ale słyszała i wie że nie widzę i że jak to tak bo ją to ciekawi bo ma męża programistę i nie wyobraza sobie. No jezus dlaczego mam z nią nie pogadać? Swoją drogą dość wartościowa znajomość i nadal utrzymywana. Bucostwo nie daleko zaprowadzi
#87 agnieszka Archived
@Nuno a to jasne, też bym pogadała :) Również chętnie mówię co jak robię :) Mnie z kolei często studenci zaczepiali na korytarzu, gdy coś sobie czytałam w braillu, pytając, czy mogą dotknąć. Pewnie, że tak :)
#88 grzegorzm
-prucz na Eltenie chyba.O (agnieszka):
@Nuno a to jasne, też bym pogadała :) Również chętnie mówię co jak robię :) Mnie z kolei często studenci zaczepiali na korytarzu, gdy coś sobie czytałam w braillu, pytając, czy mogą dotknąć. Pewnie, że tak :)
--
#89 magmar Archived
I super, Nuno.
Gratuluję znajomości i podejścia.
-- (nuno69):
Pamiętam jak jeszcze w gimbazie jechałem sobie autobusem i gadałem przez telefon o programowaniu z kimś, chyba z Daszkiem hehe. No i po rozmowie podbija do mnie jakaś Pani i mowi że przeprasza bardz ale słyszała i wie że nie widzę i że jak to tak bo ją to ciekawi bo ma męża programistę i nie wyobraza sobie. No jezus dlaczego mam z nią nie pogadać? Swoją drogą dość wartościowa znajomość i nadal utrzymywana. Bucostwo nie daleko zaprowadzi
--
#90 agnieszka Archived
Tak. Elten dla mnie ma inną specyfikę od przedstawionej sytuacji :)
-- (grzegorzm):
--
--
#91 magmar Archived
Jesteś jego członkiem więc i Ty budujesz tę "inną specyfikę".
-- (agnieszka):
Tak. Elten dla mnie ma inną specyfikę od przedstawionej sytuacji :)
-- (grzegorzm):
--
--
--
#92 agnieszka Archived
Nie, nie w tym rzecz. Chodziło mi o to, że w opisywanej przeze mnie sytuacji występowały różnice choćby z tego powodu, że pytały osoby widzące, a do tego zajmujące się tym samym co ja :)
#93 zywek
No tak, niewidomiści nie mogą pytać o to, czym sę zajmujesz, bo a nóż ktoś Ci zrobi konkurencję i będzie lepszy od Ciebie. Typowe.
#94 magmar Archived
A sama chce wiedzieć.
.
-- (zywek):
No tak, niewidomiści nie mogą pytać o to, czym sę zajmujesz, bo a nóż ktoś Ci zrobi konkurencję i będzie lepszy od Ciebie. Typowe.
--
#95 agnieszka Archived
@Żywek jasne, że mogą :) skąd taki pogląd :) Bardzo chętnie pomagam osobom niewidomym już ponad dekadę :)
#96 Zuzler
Żywek, jak CIę lubię, tak się uspokój. Proszę.
#97 magmar Archived
A co nie ma racji?
Jeśli nie ma, uzasadnij.
#98 Zuzler
Ale mnie nie obchodzi, kto ma rację, a kto jej nie ma. Ja apeluję o nie napadanie na siebie na forum i mam do tego prawo, skoro się nim opiekuję.
#99 magmar Archived
Na pewno to było słabsze, niż Twoje stwierdzenie "Użyj mózgu".
#100 piecberg
Zapraszam do mojej grupy: otwarta debata. Nie ma tam kontroli, kneblowania, banowania, itd. Jedyna taka grupa niestety.