Drobna zmiana w banach
Back to Archiwum Eltena#161 balteam
eh mówione już było w innych wontkach, wprowadźcie opłaty a nikogo tu nie będzie.
Co innego wprowadzić płatne opcje, a co innego płatny dostęp d ocałego programu.
Nie wierzycie to zróbcie ankietę ile ludzi zapłaci 10 zł na miesiąc, albo nawet 10 tylko jedno razowo.
Nowych userów na pewno szybko nie przybyło by, albo w ogule.
Jak Elten by miał z 100 ludzi online jednocześnie, dobrą renomę, to może wtedy by było inaczej, ale wątpię.
Wszystkie społecznościówki popularne są darmowe, albo podstawowe opcje w nich sądarmowe.
#162 Julitka
Opłaty wyeliminowałyby spamerów i dzieciarnię, która nie ma nic lepszego do roboty niż hejtowanie i obrażanie. Nie mówię tu teraz o wieku, tylko o dojrzałości.
Tym niemniej raz jeszcze mówię: Jeżeli użytkowników nie stać na wpłacenie dobrowolnie 50 zł na rok, żeby utrzymać durny serwer...
Tę kwestię możnaby podnieść, gdyby wpłat było więcej niż jakieś... 5 na rok? Może więcej?
- Klatki – odpowiedziała. – Czekania za kratami, aż zmęczenie i starość każą się z nimi pogodzić, aż wszelka nadzieja wielkich czynów nie tylko przepadnie, lecz straci powab.
#163 gadaczka
Opłaty rozwiązałyby wiele kwestii. Teraz doświadczamy ruwni pochyłej.
#164 balteam
Nic by nie rozwiązały, a przynajmniej obowiązkowe wpłaty za zakładanie konta.
Za dodatkowe opcje, typu maks nagrywasz 3 minuty, wpłacisz ileśto 30 minut itd. itp.
Ilu z was założyło by konto na portalu efgijdkoij, który miałby 100 użytkowników, kilka osó go chwali, kilka narzeka?
obawiam się, że z 2% może 10% jak ktoś lubi testować nowe rzeczy.
Bardziej zdecydowane usuwanie spamu przez moderację, wprowadzone jakieś mechanizmy weryfikacji nowych kont, które już też wyżej były opisywane, spowodowałyby że spamer by wolniej konto zakładał niż moderacja by je usuwała.
#165 tomecki
Powtórzę. Spytajcie znajomych, których nie ma na Eltenie czy są w stanie zapłacić za dostęp do tego. Jestem w stanie przewidzieć wynik. Prawie nikt nie da złamanego grosza.
#166 Zuzler
A może właśnie by rozwiązało, gdyby:
1: ten program był naprawdę dobrze zrobiony, bez pierdyliarda drobniutkich błędów, uprzykrzających korzystanie;
2: byłyby aplikacje mobilne, oczywiście jak powyżej;
3: ten program miałby niejedną rzecz, która wyróżniałaby go na plus spośród innych;
4: miałby silną reklamę w środowisku jako ten, na którym dużo się dzieje, warto używać z powodu tego, tego i tamtego i w ogóle, fajna platforma dla niewidomych;
5: co za tym idzie, nie byłby uważany za pomiot Klango.
#167 pajper
Jestem także przeciw.
Taka forma tylko zniechęci, a o ile spamerów odetnie, to stracimy i wiele wartościowych ludzi. A suma, jaką mogłoby się zebrać, i tak będzie, nazwijmy to szczerze, w skali pracy programisty po prostu bardzo niska.
Shoot for the Moon. Even if you miss, you'll land among the stars.
#168 Zuzler
Ciężko byłoby przebić fb.
#169 Julitka
Czyli coś lepszego niż Klango z jego solidną podstawą w postaci Słonecznego Okna, PZN-u, Pochodni i Bóg wie czego jeszcze?
--Cytat (Zuzler):
A może właśnie by rozwiązało, gdyby:
1: ten program był naprawdę dobrze zrobiony, bez pierdyliarda drobniutkich błędów, uprzykrzających korzystanie;
2: byłyby aplikacje mobilne, oczywiście jak powyżej;
3: ten program miałby niejedną rzecz, która wyróżniałaby go na plus spośród innych;
4: miałby silną reklamę w środowisku jako ten, na którym dużo się dzieje, warto używać z powodu tego, tego i tamtego i w ogóle, fajna platforma dla niewidomych;
5: co za tym idzie, nie byłby uważany za pomiot Klango.
--Koniec cytatu
- Klatki – odpowiedziała. – Czekania za kratami, aż zmęczenie i starość każą się z nimi pogodzić, aż wszelka nadzieja wielkich czynów nie tylko przepadnie, lecz straci powab.
#170 gadaczka
Co do etatu programisty, znowu wracamy do piorytetów i założeń Eltena. Po co i dla kogo? Gdyby użytkownicy zapłacili, potrafiliby odpowiedzieć na te pytania. Obecnie, ponieważ jest za darmo, można sobie pozwolić na daj mi tę i tę funkcję, zrób milion nowości itd. Prawdopodobnie, gdyby w grę wchodziły pieniądze wystarczyłaby prosta aplikacja, lub portal społecznościowy na dobrze zrobionej stronie internetowej.
#171 Zuzler
A czemu zaraz? Po prostu coś, za czym nie zionie ten smrodek niesłąwy. I co dawałoby możliwości, których ciężko się dopatrzyć na fb.
#172 patrykkubaszczyk Archived
ja odejde, jak elten będzie płatny.
#173 magmar Archived
A ja nie. Zapłacę, nawet co miesiąc jeśli wszystko będzie działać poprawnie. Nie jestem a tyle biedna żeby nie było mnie stać na te 10 zł. miesięcznie. Będzie kilka osób, ale będą to osoby wartościowe. Teraz idziemy w ilość,a niestety nie w jakość.
#174 Zuzler
A co masz na myśli przez tę jakość? Osoby wartościowe czy ich zamożność?
#175 Julitka
Otuż to.
--Cytat (Zuzler):
A co masz na myśli przez tę jakość? Osoby wartościowe czy ich zamożność?
--Koniec cytatu
#176 magmar Archived
Osoby wartościowe. Np. nie będą się tworzyły nagminnie multikonta, poza tym wiem, że jak ktoś za coś zapłaci nawet minimalną sttawkę będzie to szanował. Ponadto w szczególnych przypadkach moożna zwolnić z opłat. Nie każdy przecież zarabia.
#177 magmar Archived
Julitko dlaczego ty tylko cytujesz innych, lajkujesz a sama masz problem z wymyśleniem własnego argumentu. Jestem w stanie nawet płacić podwójnie jak Ciebie nie będzie na żadnym stanowisku, bo fakty są takie, że to Ty o wszystkim decydujesz nie Dawid, a często wijesz się z konkretami i dlatego jest to co jest. (przykład event, a właściwie jego brak) Przeczytaj sobie trzeci i czwarty podpunkt Wincentego.Pod tym warunkiem jestem w stanie płacić, teraz biorę to co jest, bo to nie ja jestem pomysłodawcą tego projektu i mam wybór, albo dostosować się, albo get out. Jeśli CIę czymś dotknęłam przepraszam, ale wskaż merytorycznie czym.
#178 papierek
magda, nie julita, a dużo osób się wypowiadało raczej nieprzychylnie, poza tym przeczytaj wiadomość dawida.
#179 magmar Archived
Papierku, którą wiadomość?przeklej jeśli możesz.
#180 Elanor
Nie no, serio, te teorie spiskowe już się robią nudne. Julita o wszystkim decyduje? Przepraszam, ale widać, że nie masz pojęcia co piszesz.
--Cytat (magmar):
Julitko dlaczego ty tylko cytujesz innych, lajkujesz a sama masz problem z wymyśleniem własnego argumentu. Jestem w stanie nawet płacić podwójnie jak Ciebie nie będzie na żadnym stanowisku, bo fakty są takie, że to Ty o wszystkim decydujesz nie Dawid, a często wijesz się z konkretami i dlatego jest to co jest. (przykład event, a właściwie jego brak) Przeczytaj sobie trzeci i czwarty podpunkt Wincentego.Pod tym warunkiem jestem w stanie płacić, teraz biorę to co jest, bo to nie ja jestem pomysłodawcą tego projektu i mam wybór, albo dostosować się, albo get out. Jeśli CIę czymś dotknęłam przepraszam, ale wskaż merytorycznie czym.
--Koniec cytatu