Drobna zmiana w banach
Back to Archiwum Eltena#181 papierek
--Cytat (pajper):
Jestem także przeciw.
Taka forma tylko zniechęci, a o ile spamerów odetnie, to stracimy i wiele wartościowych ludzi. A suma, jaką mogłoby się zebrać, i tak będzie, nazwijmy to szczerze, w skali pracy programisty po prostu bardzo niska.
--Koniec cytatu
#182 papierek
a czym ją dotknęłaś? Czy raczej chciałaś to zrobić?
Jestem w stanie nawet płacić podwójnie jak Ciebie nie będzie na żadnym stanowisku,
Chciałaś merytorycznie, masz merytorycznie. :P
#183 Syntezator
Zgadzam się z tym, że wprowadzenie opłat raczej nie przyspoży Eltenowi nowych użytkowników, jednakowoż sam nie widzę problemu w tym aby płacić jeśli opłaty za użytkowanie zostałyby wprowadzone. Jednoczesnie podoba mi sie pomysł z tym, aby na jakiś czas zablokować możliwość rejestracji i spokojnie uporządkować to co do uporządkowania jest. Zresztą chyba nawet w tym wątku to sugerowałem.
#184 magmar Archived
WIdzisz nie chciałam jej obrazić personalnie. Po prostu zauważyłam, że sporo rzeczy przechodzi przez jej ręce i kobieta no cóż... nie do końca ogarnia. To może być świetny człowiek, świetna kumpela, ale...
#185 papierek
co przechodzi przez jej ręce? Na razie to niezauważyłem, żeby cokolwiek poza zlotem może i jakimiś moderacyjnymi rzeczami, ale też nie ona sama jest moderatorem.
#186 misiek
Jestem całkowicie przeciw za opłatą korzystania z Eltena i cieszę się, że Dawid również nie popiera tego pomysłu. Już pomijając fakt, że nowych userów by nie doszło, to część obecnych by odeszła. Elten miał być w zamyśle od początku darmowy i niech taki pozostanie. Co do spamerów, widzę że co niektórzy są tak zdesperowani, że masowo tworzą konta na znanych serwisach pocztowych, to czemuby mieli nie zapłacić i mimoto spamować. Wiem, że jeden ze spamerów jest przy kasie i raczej ta dyszka w tą czy w tą nie zrobiłaby mu różnicy.
#187 Zuzler
Wątpię, żeby po każdym banie spamu chciałoby się takiemu wpłacać tę dyszkę tylko po to, żeby stworzyć konto, którego poużywa przez pięć minut.
#188 misiek
A tobie by się chciało zakładać miliony kont na serwisach pocztowych? On ma inny tok myślenia niż ty czy ja.
--Cytat (Zuzler):
Wątpię, żeby po każdym banie spamu chciałoby się takiemu wpłacać tę dyszkę tylko po to, żeby stworzyć konto, którego poużywa przez pięć minut.
--Koniec cytatu
#189 Zuzler
Nie wierzę, żeby tego było wtedy aż tak wiele.
#190 dariusz.1991 Archived
a może stwórzmy jakąś jednorazową dyskusję na ten temat, np na teamtalku? Co wy na to? Na razie tak luźno rzucam pomysł.
#191 Zuzler
Albo ankietkę?
#192 Julitka
Która da... co właściwie?
--Cytat (Zuzler):
Albo ankietkę?
--Koniec cytatu
- Klatki – odpowiedziała. – Czekania za kratami, aż zmęczenie i starość każą się z nimi pogodzić, aż wszelka nadzieja wielkich czynów nie tylko przepadnie, lecz straci powab.
#193 Zuzler
Hm... Może ustosunkowania się szarych użytkowników do tych wszystkich propozycji, które już padły, a nie tylko kilkunastu teoretycznie najtęższych głów?
#194 dariusz.1991 Archived
A ja myślę, że konstruktywny referat moderacji na teamtalku rozwiałby wszelkie problemy. Co innego pisać, a co innego face to face wyłożyć karty na stół.
#195 Paulinux
A ja się tak zupełnie na marginesie zastanawiam, dlaczego rozważamy to, co jest już poruszane w bardzo wielu wątkach i jeszcze robimy to w nieodpowiednim? Ale to tak tylko całkiem na marginesie
#196 lwica
Hm. Myślę, że są spamerzy, którzy by płacili, tylko po to, żeby sobie pospamować. CHociaż rzeczywiście nie było by tego aż tyle, zwłaszzcza, że pieniądze szły by na projekt, a przecież takim użytkownikom, zależy na upadku Eltena, więc na logikę, raczej by go nie wspierali. Nie mniej jednak, myślę, że nowi użytkownicy by nie płacili, bo niby czemu płacić za coś, czego się nie zna. A wszyscy wiemy, że Elten ma różne opinie. Dla nie których Elten to zamykanie się na niewidomych, inni odchodzą, bo kłutnie. Więc sądzę, że raczej trudno by było zachęcić tych nowych użytkowników, a spamerzy i tak znaleźli by sposób, by spamować dalej.
#197 papierek
nikt by nie płacił za mozliwość pospamowania sobie, bez przesady xd
#198 Lowca_Androidow
Papierku, jak myślisz, ile mogłoby kosztować założenie nowego konta? Nawet jeśłi miałoby to być 20 zł, ktoś kto ma sporo kasy 100 czy 200 zł miesięcznie może dla niego być jak splunięcie przez ramię, a to jest 5/10 kont, a wiesz ile to w ciągu miesiąca nowych chamskich i wulgarnych postów, które dotrą do sporej części ludzi? I ile to roboty dla moderacji?
Już poruszałem kwestię myślenia takiego spamera, wrócił do niej Łysy. Tacy ludzie myślą zupełnie innymi kategoriami.
Ostatnie zdarzenia przyspieszyły moją decyzję, odchodzę.
Na koniec chciałem pogratulować moderatorom grupy o telefonach, Samodzielność oraz Polskie społeczeństwo działań skutkujących tym, że nie chce się tutaj zaglądać
Mają wyłączność na słuszność, user nie ma prawa mieć innego zdania, a jeśli takowy broni swoich racji spuszczają ze smyczy swoją obronną maskotkę.
Działania władzy pokazują jedynie, że wspomniana moderacja ma w głębokim poważaniu to co miśli zwykły user bez uprawnień moderatorskich, bo kimże taki user jest..
Brak wyjaśnień, merytorycznych, podpartych choćby regulaminem, to brak szacunku.
Jak to nawet namiastka władzy potrafi uderzyć do głowy...
Aha, kroplę czary przelał ban otrzymany za to, że napisałem do maskotki moderatorek, że się podlizuje, żałuję jedynie, że nie napisałem kulturalnie, a nie zgodnie z moimi zasadami, że zawsze piszę to co myślę, czyli, że liże dupę.
#199 balteam
Dobra, olać ten temat, przecież i tak Pajper mówił, że płatności nie będzie, ale co do ostatniego wpisu Łowcy, fajnie by było gdyby taki spamer 200 zł miesięcznie wyrzucał, by finansował przynajmniej utrzymanie Eltenahaha.
#200 Lowca_Androidow
Tak, Balteam, ale nie warta ta kasa byłaby pracy jaką muszą włożyć oderatorzy oraz syfu jaki robi spamer
Ostatnie zdarzenia przyspieszyły moją decyzję, odchodzę.
Na koniec chciałem pogratulować moderatorom grupy o telefonach, Samodzielność oraz Polskie społeczeństwo działań skutkujących tym, że nie chce się tutaj zaglądać
Mają wyłączność na słuszność, user nie ma prawa mieć innego zdania, a jeśli takowy broni swoich racji spuszczają ze smyczy swoją obronną maskotkę.
Działania władzy pokazują jedynie, że wspomniana moderacja ma w głębokim poważaniu to co miśli zwykły user bez uprawnień moderatorskich, bo kimże taki user jest..
Brak wyjaśnień, merytorycznych, podpartych choćby regulaminem, to brak szacunku.
Jak to nawet namiastka władzy potrafi uderzyć do głowy...
Aha, kroplę czary przelał ban otrzymany za to, że napisałem do maskotki moderatorek, że się podlizuje, żałuję jedynie, że nie napisałem kulturalnie, a nie zgodnie z moimi zasadami, że zawsze piszę to co myślę, czyli, że liże dupę.