EltenLink

Drobna zmiana w banach

Back to Archiwum Eltena

#121 magmar Archived

Szanowna Moderacjo! Nie wiem kim jest WIncenty, ale kimkolwiek by był , ja jako Magmar podpisuję się na 100% pod jego postulatami, które zamieścił na blogu Gardzicie anonimowością proszę bardzo macie jawność:
1. Wywalić spamerów raus! Nie że pół ban czy jak to tam się zwie, tylko ban to ban, zero dostępu, nawet do funkcji offline, ban całościowy, po HWID.
2. Weryfikacja, i to też na raus, bez weryfikacji nic nie osiągniecie, z weryfikacją z pozycji embrionalnej podniesiecie się na klęczki, dalej zobaczymy co czas pokaże.
3. Porządny skład, szczególnie szefostwa, nie że jakieś terefererampamparam tylko, jest akcja, jest reakcja, raus! A nie że może kiedyś w niedalekiej przyszłości w już bardziej odległym miejscu zrobimy coś, ale jest to zależne od miliona trzystu dwudziestu sześciu tysięcy siedemset trzydziestu trzech czynników które muszą wystąpić w określonym miejscu i czasie.
Mniej komformizmu, księżniczkostwa a więcej przysłowiowych jaj.
4. Nie że stanowisko po znajomości, ktoś się nie sprawdza, raus won eksmisja, bez procesu, od razu wypad i info na forum za co dany delikwent wypadł.

2019-06-03 11:20

#122 Elanor

Dobrze, zróbmy sobie weryfikację captcha. Wskaż na obrazku trzech użytkowników Eltena. Gwarantuję, żadnemu spamerowi nie będzie się chciało. xd
Przepraszam, odwala mi.

2019-06-03 11:22

#123 magmar Archived

Szanowna Moderacjo!
Na ELtenie panuje sytuacja ryzysowa.
Nie jestem programistą, jednak proszę o odniesienie się do tych podpunktów tutaj na forum 1. Wywalić spamerów raus! Nie że pół ban czy jak to tam się zwie, tylko ban to ban, zero dostępu, nawet do funkcji offline, ban całościowy, po HWID.
Na jakie trudności się napotkacie żeby wcielić to w życie?
Proszę konkretnie.

2. Weryfikacja, i to też na raus, bez weryfikacji nic nie osiągniecie, z weryfikacją z pozycji embrionalnej podniesiecie się na klęczki, dalej zobaczymy co czas pokaże.
Nie wiem co autor miał na myśli mówiąc pozycja embrionalna, ale za weryfikacją też jestem.

3. Porządny skład, szczególnie szefostwa, nie że jakieś terefererampamparam tylko, jest akcja, jest reakcja, raus! A nie że może kiedyś w niedalekiej przyszłości w już bardziej odległym miejscu zrobimy coś, ale jest to zależne od miliona trzystu dwudziestu sześciu tysięcy siedemset trzydziestu trzech czynników które muszą wystąpić w określonym
miejscu i czasie.
Sama tego doświadczyłam w kontekście angażowania się w event.
Właśnie co z eventem?
Macie już konkret czy znowu będziecie opowiadać bajki i mydlić nam oczy.

Mniej komformizmu, księżniczkostwa a więcej przysłowiowych jaj.
Z tym się też zgadzam patrząc na rozmyte odpowiedzi niektórych członków moderacji.

4. Nie że stanowisko po znajomości, ktoś się nie sprawdza, raus won eksmisja, bez procesu, od razu wypad i info na forum za co dany delikwent wypadł.

Trudno to wprowadzić w życie panie WIncenty.
Osobiście uważam, że niektóre osoby nie nadają się na stanowisko moderatora, bo od nich zależy cały elten, a są za mało konkretne i po prostu tego nie ogarniają, ale ja tu nawet nie sprzątam.

Nie chcę nikogo personalnie obrażać, ale problem jest.
Niech się Moderacja odniesie do jawnego wpisu na foruum.
Nie jestem WIncentym, ANonimem jestem Magmar i czekam na odpowiedź Tu na forum.
Jak dostanę wiadomość prywatną zamierzam ją w tym miejscu przekleić, ponieważ dyskusjja dotyczy forum, a nie zycia prywatnego.

2019-06-03 11:49

#124 nuno69

Nic to nie da @Magmar, pisać sobei możesz do woli, tak samo jak i ja.

- "Intelligence and wisdom is like jam. The less you have, the harder you're trying to spread it arround." - French proverb
2019-06-03 12:48

#125 magmar Archived

Wiem Nuno wiem, ale mówią, że kropla drąży skałę.

2019-06-03 12:56

#126 Zuzler

Sorry, ale jak tak sobie patrzę na ten pierdolnik, który tu ostatnio się tworzy, to dziwnie zaczynam myśleć, że punkt trzeci ma jakby sens.

2019-06-03 13:54

#127 misiek

Wszystko wszystkim, ale Pan Wincenty Pompka raus to co najwyżej może sobie krzyczeć do swojego psa jeśli go ma, jednak z postulatami trudno się nie zgodzić.

Chcesz być dilerem? Chcesz być bandytą? Mieć własny burdel, pasuje ci to. Chcesz mieć kopyto i wrogów jak Don Vito? Chcesz iść do puchy, do piachu i na co ci to.
2019-06-03 19:32

#128 magmar Archived

Napisał to zbyt ostro zgadzam się, ale ja jako zwykły użytkownik odniosłam się do tego na forum i co...? Milczycie??? Dlaczego?

2019-06-03 19:34

#129 misiek

Ja napisałem, że wszystko co napisał popieram, tylko wiesz- ja tu nie rządzę. Jestem tylko moderatorem.

Chcesz być dilerem? Chcesz być bandytą? Mieć własny burdel, pasuje ci to. Chcesz mieć kopyto i wrogów jak Don Vito? Chcesz iść do puchy, do piachu i na co ci to.
2019-06-03 19:58

#130 magmar Archived

Wiem Łysy, ale dzięki, że chociaż Ty się odniosłeś.

2019-06-03 20:57

#131 pajper

Oszacowałbym, że tygodniowo pracuję nad Eltenem koło piętnastu godzin, czyli jedną trzecią etatu.
Na początku tego roku [1], koszt za godzinę pracy programisty wynosił od 23zł w wypadku początkujących do ponad 50zł. Uznajmy, że jednak jestem tylko studentem, a i robię to dla środowiska, czyli że skasuję 20zł za godzinę pracy, co jest znacznie mniejsze od podanych cen minimalnych. Oznacza to 1200zł miesięcznie.
Jeśli tyle na projekcie będę zarabiał, będziecie mieli święte prawo pisać tego typu pretensje, roszczenia i żądania.
Sory, ale taka jest prawda.
1. https://edugrafia.pl/ile-kosztuje-godzina-pracy-programisty/

#StandWithUkraine

Shoot for the Moon. Even if you miss, you'll land among the stars.
2019-06-03 23:21

#132 pajper

Doliczmy do tego oczywiście honorarium dla moderacji.

#StandWithUkraine

2019-06-03 23:22

#133 pajper

Nie mówię przez to, że nie mam zamiaru rozwijać Eltena czy zrobić czegoś z obecną sytuacją. Ostatecznie zależy mi przecież na swoim projekcie.
Ale jak się czyta wpisy pełne roszczeniowości i o wydźwięku pt. "to musi być zrobione, bo tak", to się właśnie odechciewa.

#StandWithUkraine

2019-06-03 23:45

#134 jamajka

DO sytuacji na forach lub w przypadku spamerów akurat sporo osób się odnosi, nieważne, o której godzinie doby. Ale, jeśli chodzi o rozwiązania programistyczne, cóż, na niektóre jeszcze czekamy, z tym, że tak, jak Dawid napisał, żeby pracować, musi studiować, żeby studiować, musi się uczyć. Nawet, gdyby nie chciał studiować, a chce, to by musiał na czymś zarabiać, bo jeść trzeba. Na eltenie tego nie robi. Wszyscy czekamy na pewne usprawnienia oczyszczania forum lub w ogóle bazy całej, ale to się na już nie stanie niestety, fizycznie niemożliwe.

rzeczy niemożliwe od ręki, cuda w przeciągu trzech dni.
2019-06-03 23:51

#135 grzezlo

Kiepsko to policzyłeś, bo programista taki junior deweloper o którym piszesz, to żeby cokolwiek zrobił, to on musi mieć jeszcze zespół ludzki, tj. analityków biznesowych i systemowych, administratora bazy danych, administratora systemu operacyjnego, czyli ze cztery kolejne etaty w podobnych pieniądzach.
No i taki z pola wzięty klepacz kodu, ma znikome pojęcie o niszowym zagadnieniu jakim jest tworzenie oprogramowania dostępnego dla czytników ekranu.
Nie przesadzisz szacując 100 pln / godz.

2019-06-03 23:54

#136 nuno69

Dawid, ale nikt nie mói o Twojej działce roboty, chodzi tu o ten burdel któy się tu wybrawa przez niemrawość organu wykonawczego jakim jest moderacja, której jhestem członkiem, ale i tak nic mi nie wolno

- "Intelligence and wisdom is like jam. The less you have, the harder you're trying to spread it arround." - French proverb
2019-06-04 09:00

#137 Elanor

@Grzezlo
W punkt. Sporo więcej to kosztuje i coraz bardziej mi się wydaje, że kosztować powinno.

2019-06-04 09:45

#138 nuno69

No to płać Dawidowi xD. Ja tam bardzo chętnie mu dam, ile mam.

2019-06-04 09:55

#139 nuno69

Bo zasługuje.

2019-06-04 09:55

#140 patrykkubaszczyk Archived

czyli elten się rozpada?

2019-06-04 09:56