EltenLink

Drobna zmiana w banach

Back to Archiwum Eltena

#101 DJGraco

Zaproszenia też sa jak dla mnie porypane. Ehhh, na normalnych forach jest weryfikacja e-mail.

2019-06-01 18:51

#102 Lowca_Androidow

--Cytat (DJGraco):

--Cytat (Łowca_Androidów):
Nie zarejestrują się osoby poniżej 18 lat nie posiadające własnego konta oraz jak wyżej, z zablokowanymi smsami premium.
Poza tym ja sam, widząc rejestrację płatną, nieważne, że to tylko 2 zł, nie zarejestrowałbym się.

--Koniec cytatu
No sorry, ale ja mam 16 lat. I co mam z tego powodu nie dołączyć do Eltena? No sorry, a ja żadnym spamerem nie jestem. Żadnego weryfiikowania smsami premium. Amen!

--Koniec cytatu

Nie zrozumiałeś.
Spora część dzieciaków poniżej 18 roku życia nie mają możłiwości płacenia komórką, nie mają konta, mają poblokowane smsy premium - do tego to pisałem.

DEnis, czy myślisz, że idioci nie posiadają kasy, i powiem więcej, prędzej idiota się zarejestruje płacąc za sms niż ktoś inteligentny, bo ten najpier się zastanowi czy warto, przemyśli za i przeciw i prędzej dojdzie do wniosku, że nie będzie płacił nawet tych marnych 2 zł, za coś czeo nie zna i nie wie co mu da, a idiota zapłaci bez zastanowienia.

Dziękuję wszystkim tym, którzy mnie wspierali i pomagali, wszystkim tym, z którymi miło się gawędziło i spędzało czas.
Ostatnie zdarzenia przyspieszyły moją decyzję, odchodzę.
Na koniec chciałem pogratulować moderatorom grupy o telefonach, Samodzielność oraz Polskie społeczeństwo działań skutkujących tym, że nie chce się tutaj zaglądać
Mają wyłączność na słuszność, user nie ma prawa mieć innego zdania, a jeśli takowy broni swoich racji spuszczają ze smyczy swoją obronną maskotkę.
Działania władzy pokazują jedynie, że wspomniana moderacja ma w głębokim poważaniu to co miśli zwykły user bez uprawnień moderatorskich, bo kimże taki user jest..
Brak wyjaśnień, merytorycznych, podpartych choćby regulaminem, to brak szacunku.
Jak to nawet namiastka władzy potrafi uderzyć do głowy...
Aha, kroplę czary przelał ban otrzymany za to, że napisałem do maskotki moderatorek, że się podlizuje, żałuję jedynie, że nie napisałem kulturalnie, a nie zgodnie z moimi zasadami, że zawsze piszę to co myślę, czyli, że liże dupę.
2019-06-01 18:55

#103 papierek

właśnie, mnie zastanawia czy nie jest gdzieś dziura w systemie od innej strony. No bo nie wierzę, że spamer zakłada specjalnie konta na wp czy onet, żeby założyć konto tutaj.

po co mi sygnatura?
2019-06-01 18:55

#104 Lowca_Androidow

--Cytat (DJGraco):
Zaproszenia też sa jak dla mnie porypane. Ehhh, na normalnych forach jest weryfikacja e-mail.

--Koniec cytatu

I co da Ci weryfikacja emailem skoro tych można zakładać setki.

Dziękuję wszystkim tym, którzy mnie wspierali i pomagali, wszystkim tym, z którymi miło się gawędziło i spędzało czas.
Na koniec chciałem pogratulować moderatorom grupy o telefonach, Samodzielność oraz Polskie społeczeństwo działań skutkujących tym, że nie chce się tutaj zaglądać
Mają wyłączność na słuszność, user nie ma prawa mieć innego zdania, a jeśli takowy broni swoich racji spuszczają ze smyczy swoją obronną maskotkę.
Działania władzy pokazują jedynie, że wspomniana moderacja ma w głębokim poważaniu to co miśli zwykły user bez uprawnień moderatorskich, bo kimże taki user jest..
Brak wyjaśnień, merytorycznych, podpartych choćby regulaminem, to brak szacunku.
Aha, kroplę czary przelał ban otrzymany za to, że napisałem do maskotki moderatorek, że się podlizuje, żałuję jedynie, że nie napisałem kulturalnie, a nie zgodnie z moimi zasadami, że zawsze piszę to co myślę, czyli, że liże dupę.
2019-06-01 18:56

#105 DJGraco

Ale to zawsze czas zajmuj,e, i spamer w końcu się znudzi

2019-06-01 19:00

#106 balteam

Papierek, na gmailu maila założyć to 10 minut może nie.
a no i może przez pewnego buga z jednego maila może kilka kont założyć, ale nie jestem pewien.

Zapraszam osoby posiadające piesy, lub chcące je posiadać, do dołączenia do grupy o psach przewodnikach.
2019-06-01 19:02

#107 Lowca_Androidow

Papierku, bo to może i najprawdopodobniej jest ktoś z tutejszej moderacji, mający możliwość omijania samej rejestracji, po prostu zakłada konta od "wewnątrz", chyba mają taką możliwość.

Ewentualnie ktoś kto ma dostęp do rejestrów eltena, nie jestem programistą, ale wszystko co się wyświetla ma swoje źródło w plikach rejestru czy jak to tam się zwie, jeśli ktoś ma do nich dostęp, ma możliwość edycji to za ich pośrednictwem może dodawać konta.
Musi to być ktoś uprawniony.
To tyko moje dywagacje, poprawcie mnie jeśłi się mylę.

2019-06-01 19:02

#108 tomecki

Wiecie, chyba ta dyskusja średnio ma sens, bo nie wypowiedział się główny naczelny, który zapewne wie jak sprawa wygląda.

2019-06-01 19:03

#109 papierek

mylisz się łowca, bo tylko dawid ma dostęp od środka do systemu. :P

po co mi sygnatura?
2019-06-01 19:04

#110 papierek

a właśnie spróbowałem się zarejestrować przez stronę i mi się nie udało, jest komunikat przerwa konserwacyjna, więc nie wiem, jak spamer to robi tymbardziej

po co mi sygnatura?
2019-06-01 19:06

#111 gadaczka

Gmail to jeszcze mało, zakładając konto na o2 od razu otrzymujemy 4 adresy.

Dziękuję użytkownikom portalu Elten Link za możliwość obserwowania środowiska niewidomych. Stanowiło to dla mnie etap wstępny do pracy z niewidomymi na żywo.
2019-06-01 19:07

#112 tomecki

Na gmailu w pewnym sensie otrzymujemy nieskończenie wiele adresów. Pytanie czy Elten o tym "wie", bo jest na to rada.

2019-06-01 19:09

#113 pajper

przerwa jest od akcji wieczornej. Na szybko, tak, to były dziesiątki na maili. Nie ma mnie w domu, jak wrócę, odniosę się szerzej. Ale tak, spamer pozakładał całą masę adresów.

#StandWithUkraine

Shoot for the Moon. Even if you miss, you'll land among the stars.
2019-06-01 19:15

#114 tomecki

A co z IP? to nadal idzie przez tora, bo jeśli tak to chyba trzeba będzie wiadomą listę podpiąć i cóż... wydłużyć proces zakładania konta.

2019-06-01 19:18

#115 balteam

hm, jak rozumiem przerwa rejestracji przez stronę, bo ktoś tam teraz się zarejestrował.

Zapraszam osoby posiadające piesy, lub chcące je posiadać, do dołączenia do grupy o psach przewodnikach.
2019-06-01 19:22

#116 Lowca_Androidow

Spora ilość kont mailowych posiada ocpje aliasów czyli emaili w emailu, a to trwa już bardzo krótko.

2019-06-01 19:47

#117 Julitka

Spamer jest na tyle zdesperowany, żeby naprawdę do każdego konta zakładać osobne adresy na Onecie czy WP, ewentualnie bawić się w aliasy. Lista z anonimówkami została już dodana dawno.

***- A czego się boisz, Eowino? – zapytał.
- Klatki – odpowiedziała. – Czekania za kratami, aż zmęczenie i starość każą się z nimi pogodzić, aż wszelka nadzieja wielkich czynów nie tylko przepadnie, lecz straci powab.
2019-06-02 14:13

#118 Nowiczok

Przydałaby się też dla adminów i moderacji opcja, o ile jej jeszcze nie ma, żeby dało się jednym kliknięciem usuwać konta i całą zawartość użytkowników o wybitnie spamerskich nickach. To by znacząco przyspieszyło czyszczenie.

2019-06-02 19:28

#119 nuno69

Mówić se możecie, a konkretnych działań ni w ząb nie będzie, raczej, niestety. A szkoda, bo co by nie móić, zaleeży mi na ELtenie na swój tam jakiś sposób

- "Intelligence and wisdom is like jam. The less you have, the harder you're trying to spread it arround." - French proverb
2019-06-02 21:41

#120 tomecki

A z Ip z Tora?

2019-06-03 09:10