Forum

Białe laski

W drodze

Zuzler

#541 ·

Są takie małe końcówki obrotowe, oczywiście. Np. "marshmallow roller" do Ambutecha.

magmar

#542 ·

Mimo wszystko nie zdecydowałabym się na obrotową.
Wojna to pokój. wolność to niewola.
Ignorancja to siła. G. Orwell "Rok 1984"

MarOlk

#543 ·

Ta ceramiczna to nie dość że obrotowa to jeszcze się nie ściera

magmar

#544 ·

Najgorzej jest wymienić końcówkę wbrew pozorom

Paulinux

#545 ·

O, Roberto, dzięki za ofertę, bo moja obecna Ambutecha jest już tak wyużywana, że pewnie będę za jakiś czas się rozglądać za nową. Ale nie wiem, czy właśnie u Swarowskiego nie było tych okropnych drewnianych rączek w laskach?
Happy hacking

Zuzler

#546 ·

1 likes
Osobiście widziałam, jak ta ceramiczna się komuś po miesiącu używania rozpadła na środku ulicy. Potem taką rozpadniętą właśnie dosałam sama w zamian za jakieś cudo z Jooma. Podobno to jest po prostu taka wada tych końcówek.

Zuzler

#547 ·

1 likes
@Paulinux, tak, to te laski z drewnianą.

magmar

#548 ·

Chyba rzeczywiście bałabym się używać ceramicznej

Monia01

#549 ·

1 likes
Magmar, a chodziłaś kiedyś z obrotową?:)
🇺🇦 🇵🇱

Zuzler

#550 ·

1 likes
ALe dlatego że obrotowa czy że się rozpada? Bo to rozpadanie nie jest szczególnie straszne, odpada po prostu to duże kręcące i zostaje taka... Hm... Nasadka na to? No w każdym rasie nadal się kręci, a leciutkie i zwrotne jest, że hej.

magmar

#551 ·

Tak moniu testowałam na tyle, by to ocenić

Paulinux

#552 ·

@Zuzler, a, to dzięki. Nie lubię, jakieś takie archaiczne mi się to wydaje. A co do obrotowych, nie cierpię, nie rozumiem, nie chcę. Nie wiem nawet po co to komu. Przecież statyczną też można jeździć
Happy hacking

Zuzler

#553 ·

2 likes
Ale obrotową ciut łatwiej.

Monia01

#554 ·

1 likes
Ok, rozumiem, myślałam, że to może jakieś obawy przed nieznanym :)
-- (magmar):

--
🇺🇦 🇵🇱

MarOlk

#555 ·

Ceramika jest bardzo twarda, ale zarazem krucha, więc bardzo możliwe, że ktoś miał po prostu pecha. Mam nadzieję, że się moja nie rozwali, bo znam uroki wracania do domu z rozwaloną końcówką obrotową, brrrr
-- (Zuzler):
Osobiście widziałam, jak ta ceramiczna się komuś po miesiącu używania rozpadła na środku ulicy. Potem taką rozpadniętą właśnie dosałam sama w zamian za jakieś cudo z Jooma. Podobno to jest po prostu taka wada tych końcówek.

--

MarOlk

#556 ·

Jak się franca zapiecze to masakra. WD-40 nawet czasem nie pomaga...
-- (magmar):
Najgorzej jest wymienić końcówkę wbrew pozorom

--

MarOlk

#557 ·

1 likes
Obrotową też można stukać. Ja chodzę tak i tak to znaczy i stukam czasami i szuram przed sobą, więc obrotowa wg mnie jest bardziej uniwersalna. Aha, nie mówię o tych wielkich kulach. Tych znowu nienawidzę, chociaż moja żona je uwielbia. Co kto lubi.
-- (magmar):

--

Monia01

#558 ·

1 likes
Te wielkie są za ciężkie, ręka od nich odpada
🇺🇦 🇵🇱

Zuzler

#559 ·

2 likes
Nie nie, stukać można tymi mniejszymi, nie takimi mega kulami, tylko np. w wypadku AMbutecha, takim obrotowym prawie wałeczkiem wielkości śliwki.

MarOlk

#560 ·

No o tych właśnie mówię