O Boże, nie, Chłopi to coś wspaniałego! Ale tylko dzięki mojej polonistce, która fenomenalnie o nich opowiedziała, tak że miałam łzy w oczach -- (lwica): Wyrzuciła bym z tego kanonu "Chłopów", najgorsza lektura jaką do tej pory czytałam.
Tak, ale te, które powstają, to chłam jakich mało, a te, które są fajne, to już jednak przeszłość -- (Tygrysica): Jak to Musierowcz to nie jest współczesna literatura? Przecież te książki nadal powstają.
Ja jak na razie jestem przed omówieniem, i tak jak większość rzeczy czytam albo z przyjemnością, albo chociaż z ciekawością, tak tu bardzo trudno było mi przebrnąć, choć nie przeczę, że po omówieniu odbiór może się zmienić. :)
Nawet jeśli jesteś aniołem, zawsze znajdzie się ktoś, komu będzie przeszkadzał szelest twoich skrzydeł. Autor nieznany.
Może spróbuj wersję audio? -- (lwica): Ja jak na razie jestem przed omówieniem, i tak jak większość rzeczy czytam albo z przyjemnością, albo chociaż z ciekawością, tak tu bardzo trudno było mi przebrnąć, choć nie przeczę, że po omówieniu odbiór może się zmienić. :)